bhbus.ba
December 29, 2024, 07:52:19 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 40   Go Down
  Print  
Author Topic: Pitanja korisnika  (Read 119165 times)
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #135 on: May 07, 2012, 11:11:01 »

To su bili neki redovni update-i i radovi na serveru, na koje nismo mogli uticati, pa je dolazilo povremeno do iskakanja Cheesy

Mislim da je sada sve u redu Cheesy

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #136 on: May 07, 2012, 16:24:17 »

To su bili neki redovni update-i i radovi na serveru, na koje nismo mogli uticati, pa je dolazilo povremeno do iskakanja Cheesy

Mislim da je sada sve u redu Cheesy
Riječ je o redovnom vremenskom ažuriranju našeg servera po pitanju update-a sigurnosnih stavki, uobičajenih update-a kao što to imate i kod svojih windows operativnih sistema, redovno i stalno se uvide nove greške, bolji načini rada, funkcionalnosti, te se to ažurira. Dakle sinoć je bilo riječi o redovnom update-u/ažuriranju našeg servera u trajanju od par sati od strane stručnog tima po pitanju interneta i hostiranja na internetu, te se to radi i softwerski i hardwerski. Stručni tim je to radio u svojim prostorijama u Londonu, Engleskoj, gdje mi, BHBus.net ima svoj server te pod cijen zakupa ulazi i osoblje koje se brine da sve uredno radi... Dakle to kada se radi traje po par sati, te se u tih par sati update-a naravno zna desiti da dok se jedna stavka mjenja drugom dođe do ovakvih codova koji se ne mogu snaći i zalutaju ovako neartikulisano. Sasvim normalna i logična pojava Wink Čak štaviše kad je u pitanju naš OS Windows XP, Vista, 7 ili neki četvrti, kada se desi neka nepažnja prilikom ažuriranja / update-a našeg OS-a u 90% slučajeva prođe sa padanjem sistema, te se mora sve iznova raditi, što kod našeg servera nije tako, samo se mogu desiti ovako neki neartikulisani izrazi koje program šalje neusmjereno, jerfali mu izvađena komponenta koja se treba zamjeniti i u tome trenu se takvi slučaji dese, ali ništa alarmantno Wink

Hvala na razumijevanju. Pozdrav Wink

makljen1123
Glavni Mehaničar

« Reply #137 on: May 07, 2012, 22:20:54 »

Gdje mogu da izmjenim svoj profil (ako je to moguće); konkretno, korisničko ime?

Setra S 417 HDH !!!

Almir
Mehaničar

« Reply #138 on: May 07, 2012, 23:22:07 »

Gdje mogu da izmjenim svoj profil (ako je to moguće); konkretno, korisničko ime?
To se ne moze mijenjat, jedino u dogovoru sa Adminom..

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #139 on: May 08, 2012, 00:10:58 »

To se ne moze mijenjat, jedino u dogovoru sa Adminom..
Nije više moguće ni u dogovoru smnom, niti ostalim osobljem BHBus.net tima, razlog tome je što je to uzelo maha kad su prvi počeli tražiti tu opciju da je koristimo kako bi im promjenili imena, te smo odlučili da to više nije nikako moguće...

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #140 on: May 11, 2012, 21:25:06 »

Jedno pitanje:

Jel to nešto uobičajeno ili nešto nevalja, ali kod mene piše:

Postovi: leet, umjesto broja, čini mi se da sam imao 1250 manje-više.

Odgovor?

Neka mod, briše evo upravo se pojavio broj postova 1338
Nećemo brisati ovaj citat, već ću se nadodati sa objašnjenjem... To se zna ponekad desiti kada smf platforma foruma nije imala dovoljno vremena između refresha sajta da učita statistiku Vaših postova itd... Dakle kada se to desi, nemojte odma misliti da je greška ili problem neki se dešava itd, već pričekajte 10-20 min max pa onda pogledajte, eh onda ako se i nakon toga perioda ne rješi problem, tako da se pokaže broj Vaših postova, e onda je zaista upitanju greška/problem...
« Last Edit: May 11, 2012, 21:28:13 by Amar » Logged

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #141 on: May 17, 2012, 23:48:36 »

Moram uputiti kritiku moderatorskom odnosno admin timu .. Kako to da neki imaju x upozorenja dobiju po nekoliko banova uvijek rade iste greske (namjerno ili ne to ne znam) jos uvijek djeluju na forumu, a dok neki nakon par upozorenja popuse ban .. Mislim da bi se trebao uvesti jedan jedan princip koji bi vazio za sve jednako.. Npr kao princip u preduzecima .. Prvo ide usmena opomena pa pismena opomena, opomena odbijanja odredjenog iznosa od plate i onda neke sankcije odnosno suspenzija ,, Mislim da bi se tako i forum trebao urediti. Pozzzzz

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #142 on: May 18, 2012, 03:39:33 »

Moram uputiti kritiku moderatorskom odnosno admin timu .. Kako to da neki imaju x upozorenja dobiju po nekoliko banova uvijek rade iste greske (namjerno ili ne to ne znam) jos uvijek djeluju na forumu, a dok neki nakon par upozorenja popuse ban .. Mislim da bi se trebao uvesti jedan jedan princip koji bi vazio za sve jednako.. Npr kao princip u preduzecima .. Prvo ide usmena opomena pa pismena opomena, opomena odbijanja odredjenog iznosa od plate i onda neke sankcije odnosno suspenzija ,, Mislim da bi se tako i forum trebao urediti. Pozzzzz
To radimo i dajemo zabrane i opomene na osnovu težine napravljene greške, kršenja pravila...

wigec
Kondukter
**

« Reply #143 on: June 04, 2012, 14:09:42 »

Evo par puta pokusavam da postavim jednu sliku i uvjek mi se ovo pojavi
Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1145215233

Varnish cache server
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #144 on: June 04, 2012, 16:01:43 »

Service Unavailable

Guru Meditation:

Varnish cache server
A gdje ti se to tačno pojavljuje ? Na BHBus.net-u ili na nekome od photo hosting web-ova ? Ne kontam, pojasni malo, ovako ne mogu ništa ni pomisliti, a kamoli poduzeti :S

wigec
Kondukter
**

« Reply #145 on: June 04, 2012, 16:19:50 »

Service Unavailable

Guru Meditation:

Varnish cache server
A gdje ti se to tačno pojavljuje ? Na BHBus.net-u ili na nekome od photo hosting web-ova ? Ne kontam, pojasni malo, ovako ne mogu ništa ni pomisliti, a kamoli poduzeti :S
Na BHBus.net
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #146 on: June 04, 2012, 16:49:29 »

Service Unavailable

Guru Meditation:

Varnish cache server
Na BHBus.net
U mene sve pokazuje da je ok sa tehničke strane, čak uz to i sve fercera, probo sam sam da vidim hoćel i meni to pokazati... Moguće da je to tebe... Jel i sada imaš taj problem ?

wigec
Kondukter
**

« Reply #147 on: June 04, 2012, 17:04:39 »

Service Unavailable

Guru Meditation:

Varnish cache server
Na BHBus.net
U mene sve pokazuje da je ok sa tehničke strane, čak uz to i sve fercera, probo sam sam da vidim hoćel i meni to pokazati... Moguće da je to tebe... Jel i sada imaš taj problem ?
Nece opet u cosku dođe prijenos do 100% i opet mi se ovo pojavi :S
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #148 on: June 04, 2012, 17:32:07 »

Da li si probao sa drugim internet browser-om, npr ako ti je Firefox, probaj s Chrome ili nekim drugim... Ako to ne uspije, onda resetuj internet konekciju, moguće da si previše refresh, pa da ti je nadprovajder internet automatski lock opciju upload fajlova itd, jer misli da je spamm, da ti je računar zaražen virusom i da to virus sam radi... Postoji dosta mogućnosti... Ali koliko vidim ti si jedini za sada stim problemom, jer se niko drugi ne javlja da mu se dešava ista greška... Što bi moglo značiti da je neka greška sa tvoje strane... Ali ja i dalje kontrolišem i pregledam dio po dio, pa ako nađem negdje grešku, javim da je do toga bilo...

damir050
Vodič puta

« Reply #149 on: June 05, 2012, 22:15:42 »

Sada nemam onaj problem prilikom logovanja , sada  je zapamtio   sifru i lozinku Amare  Hvala

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 40   Go Up
  Print  

Jump to: