bhbus.ba
February 01, 2025, 13:51:08 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Go Down
  Print  
Author Topic: Tehnika (motori, transmisija, elektronika, euro norma ...)  (Read 30484 times)
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #90 on: May 30, 2014, 22:03:12 »

De mi reci koliko si gugl'o, dok si se ovog dokopao?
 - Buraz mi nismo masinci, pitaj 95% vozaca princip rada motora nece ti znati reci.. Povecanjem kolicine goriva u cilindru dolazi do veceg sagorijevanja, sto dovodi do povecanja broja obrtaja rada motora.

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #91 on: May 30, 2014, 22:05:41 »

sta ima covjek guglat ovo su osnovne stvari..ja sam sve ovo ucio u srednjoj

Kokošar
Pješak
*

« Reply #92 on: May 30, 2014, 22:06:36 »

ha ha ha..... e moj rođo, ima nas koji smo sa prljavim noktima stekli znanje...niti na guglu nepiše sve.... posebno kvake u svemu tome...
makljen1123
Glavni Mehaničar

« Reply #93 on: May 30, 2014, 22:10:13 »

Kokošar, ti izgleda više voliš da nas praviš budalom ovdje...

Prvi si pitao da ti to objasnimo, onda se praviš da sve to znaš, ili, još gore, znaš sve to al nas praviš budalama. Na svaki naš pokušaj odgovora ti kažeš nije tako i ispraviš nas. Onda je logično da znaš sve.

Setra S 417 HDH !!!

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #94 on: May 30, 2014, 22:12:28 »

sta ima covjek guglat ovo su osnovne stvari..ja sam sve ovo ucio u srednjoj
Ima nas koji smo zavrsili gimnaziju, ekonomsku itd.. ili koji studiramo nesto nevezano za motore mehaniku itd... Covjek je ostavio 20 postova a nijedan nije konkretan, potpuno nedorečen..
Citiram:
"Krivo... Zraka je uvijek jednaka količina u motoru, u biti nije, ali nebudemo sada komlicirali stavr kada ni osnove nisu jasne.... "

Ne zelim nikog omalozavati, niti diskreditirati, kao sto ovaj covjek cini, ali ne nudi nikakve jasne odgovore, kad vec zna!

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
BIH TOURS
Putnik
*

« Reply #95 on: May 30, 2014, 22:15:48 »

Šta vam je ljudi, ovo su osnovne stvari, temelj. Šta se tu ima guglat. Ako vam je do guglanja samo ukucajte "način paljenja oto i dizel motora". Ovi koji su išli u saobraćajnu srednju to itekako znaju.
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #96 on: May 30, 2014, 22:27:58 »

Stari, jel ja treba da glumim papagaja.. Evo sto mi ne znamo te osnovne stvari, vec kako ih ti ne znas? U biti svi ovdje ko nesto znaju, a niko pojma nema.. Kako jedan moj vrli zna reci: Univerzalne sveznalice, konkretne neznalice!

BIH TOURS
Putnik
*

« Reply #97 on: May 30, 2014, 22:31:10 »

Vjeruj da ja znam Wink
Čovjek je zbunio svakog živog, kao što makljen reče.
AudiEd
Putnik
*

« Reply #98 on: May 30, 2014, 22:36:40 »

Ma nemaš ti kokošaru pojma Wink

Isto si sve rekao kao ja samo drugacijim rijecima xD
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #99 on: May 30, 2014, 22:45:51 »

Vjeruj da ja znam Wink
Čovjek je zbunio svakog živog, kao što makljen reče.
Vjerujem da znas, iskreno ja pojma nemam, sto mislim da znam ja sam napisao par postova iznad.. Samo kazem, nemoj te ispadati tako da su osnovne stvari, za onog sto ide u ekonomsku osnovna stvar je napraviti bilans stanja, za onog sto ide u medicinsku bubam osnovna stvar je znati prikljuciti infuziju, za masince je ovo sto pricamo itd itd itd.. Nema potrebe da dizemo tenzije, za kokosara ne kazem da ne zna, ali ni sa jednim svojim odgovorom nije dokazao suprotno..

BIH TOURS
Putnik
*

« Reply #100 on: May 30, 2014, 22:49:00 »

Nikakve tenzije, ali izmisljamo toplu vodu. Samo da se postavilo pravno pitanje, tj. način rada četverotaktnog dizel motora i sve bi bilo ok, ovako samo idemo okolo.
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #101 on: May 31, 2014, 00:30:08 »

pa po meni problem je bio u dijelu recenice ''De mi reci koliko si gugl'o, dok si se ovog dokopao?'' ...niko i netrazi od vas da ovo znate niti da ucite...tacno ko je zavrsio saobracajnu, smijer drumski bi ovo trebao znati, pogotovo mehanicari...ja sam ucio al nisam previse paznje obracao jer mnogo se neinteresujem za motore... covjek (i kokosar i BIH TOURS)je vjerovatno sve ovo prosao i za njih su ovo osnovne stvari koje se vama cine malo nejasne, kao i nacin iznosenja istih od kokosara..

i dio ''Buraz mi nismo masinci, pitaj 95% vozaca princip rada motora nece ti znati reci'' je malo sporan...zato sto ta tvoja vecina vozaca nije namjeravala uopce sjesti za volan niti su se interesovali za rad motora u ovom slucaju al eto nekim slucajem su tu dospjeli.. toliko eto...pokusao sam objasnit neke stvari kako ih ja vidim i nadam se da nisam nikog uvrijedio Smiley
« Last Edit: May 31, 2014, 00:40:59 by Manas » Logged

Kokošar
Pješak
*

« Reply #102 on: May 31, 2014, 23:42:48 »

Ma nemaš ti kokošaru pojma Wink

Provjeri  Wink i uvjeri  Grin

Ako te štogod zanima slobodno pitaj....  Smiley

Kokošar, ti izgleda više voliš da nas praviš budalom ovdje...

Nema potreba za pravljenjem..... zašto me smatraš neozbiljnim kada sam ozbiljan u ovoj temi...
boxer
Putnik
*

« Reply #103 on: June 01, 2014, 00:14:37 »

Ovaj Kokosar kad je dosao poceo je odmah praviti budalom sve ovdje pa je dobio ban i sad se vratio i na kulturan nacin ponovo pravi sve clanove foruma budalama a da mu niko nemoze nista jbg
makljen1123
Glavni Mehaničar

« Reply #104 on: June 01, 2014, 12:10:51 »

Kaže meni drug koji je išao u Grčku, da im se bus pokvario u Makedoniji. U pitanju je Man LC od Trans Tourista.

Setra S 417 HDH !!!

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10   Go Up
  Print  

Jump to: