bhbus.ba
November 23, 2024, 11:14:05 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 45   Go Down
  Print  
Author Topic: Bregava Trans, Mostar  (Read 207647 times)
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #510 on: May 10, 2013, 21:29:13 »

Ma kakva I. Hercegovina, zaposlenost je 7-8% da su usli na to trziste tu bi im bio kraj. Nego pametno uradiše sto nikad nisu tamo usli. Po tom bi Ubla Tours i Ušće bili giganti jer mislim da su skoro jedini prevoznici..  Pa VP na lokalu i nije toliko los kao sto kukate(PPZ sa 0303 vozi liniju za Mostar nekih 250-300km, takodjer isto tako i LT Banovići...  Jedini nedostatak je sto pojedina vozilla nemaju klime, i doduse se u njima u ljetnim mjesecima malo ruzno voziti, mislim na 0303. Ovo ostao je sve OK.

Za 0303 - vidjam ga u garazi ono je zvijer od autobusa, jede asfalt, mislim da je poluautomatik

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Ins
Putnik
*

« Reply #511 on: May 10, 2013, 22:49:44 »

Slazem se za ekonomski potencijal istocne Hercegovine (tj njegov potpuni nedostatak) ali smatram da su trebali uci, i voziti sa Isuzu ili minibusevima, jer su linije komplementarne. Mogli su drzati Trebinje - Stolac - Mostar ili Trebinje - Mostar - Banja Luka ili Mostar - Trebinje - Herceg novi....

Umjesto toga su napravili Konjic Bus i pukli, eno ih na listi poreskih duznika, duguju tipa 200-300.000 KM kao Konjic bus Roll Eyes
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #512 on: May 10, 2013, 22:59:27 »

Liniju za HN je planirao otvoriti APB Mostar, to je njihova stara linija vozili su je od 60 ih godina proslog vijeka do 1992 .. Prije nekoliko godina se pricalo o toj liniji, ali to je sve propalo, nisu se smjeli upustiti u takav rizik.. Sada CTS piči iz Sarajeva preko Mostara-Stoca-Ljubinja-Trebinja za HN, tu liniju radi sa Turkizom, prosjek putnika ono sto sam zapazio je 10-15 .. Liniju Trebinje - BL drze Globtour(prevoz vučić) AP Mostar u koperaciji.. putnika sasvim solidno 10-15.. Konjic Bus nisu oni napravili, nego je gazda vec imao Konjic bus i onda je na tenderu kupio BT.. To sto su oni duzni poreza je prava sitnica je Ministarstvo obrazovnja HNK duzno njima .. Navodno je rijec o milionskim ciframa, sto uveliko koči razvoj Bregave, mada se onda i bez toga polako, ali postepeno razvija ..  Mislim da su 10 godina vozili skoro za nizasta .. Pare koje su dobijali sumnjam da su mogli pokrivati troskove goriva ..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Ins
Putnik
*

« Reply #513 on: May 10, 2013, 23:03:16 »

E vidis to nisam znao, da je KB kupio BT?

Usput, ima li kakvog napretka oko statusa autobuske stanice u Stocu, hoce li je neko normalan preuzeti? Ja se nadam BT ili APB Smiley

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #514 on: May 10, 2013, 23:09:04 »

Stanica je ruglo grada Stoca. Ne znam u čijem je vlasništvu. Sumnjam da ce ih ijedna od ove dvije firme uzeti, jer "nacionalno i politički" ne odgovaraju. APB ništa ne veže za Stolac osim 10-15 vanrednih voznji sto odrade iz Stoca i to je to.. Bregavi Trans mislim da bih to bilo potrebno, jer im je 99% putnika iz Stoca i okolice, a sjedište firme je u Mostaru. Mislim u najmanju ruku da bih trebali otvoriti mjesto za prodaju karata.. I objezbjediti si vlastiti parking..

Ins
Putnik
*

« Reply #515 on: May 10, 2013, 23:16:48 »

Ja znam cija je, vodi se na Renner, koji je u postupku likvidacije zbog utaje poreza, tako da ce nadlezni sud prodavati na licitaciji stanicu kad-tad.
Ali kao sto ti kazes, ocito se nesto ceka sa tim. Doduse, mozda je sada ona na redu nakon sto su sudski prodali buseve i linije, koje je kupio Autoherc.

I ja mislim da ona najvise treba BT. Zar zaista nemaju svoj punkt u Stocu, tj parking i prodajno mjesto?! Ako je to tako, upravo o tome ja pricam, da jednostavno ne koriste prilike za sirenje, i dok se probude, vec ce biti kasno. Vec sada im je teze cim Autoher vozi iz Stoca.

Sto se politicke situacije u Stocu tice, ona i dalje jeste slozena, ali su stvari puno bolje nego prije 4-5 godina, i mislim da bi vlasti morale prihvatiti BT
« Last Edit: May 10, 2013, 23:20:40 by Ins » Logged
Highlander
Putnik
*

« Reply #516 on: May 10, 2013, 23:25:19 »

Ma kakva I. Hercegovina, zaposlenost je 7-8% da su usli na to trziste tu bi im bio kraj. Nego pametno uradiše sto nikad nisu tamo usli. Po tom bi Ubla Tours i Ušće bili giganti jer mislim da su skoro jedini prevoznici..  Pa VP na lokalu i nije toliko los kao sto kukate(PPZ sa 0303 vozi liniju za Mostar nekih 250-300km, takodjer isto tako i LT Banovići...  Jedini nedostatak je sto pojedina vozilla nemaju klime, i doduse se u njima u ljetnim mjesecima malo ruzno voziti, mislim na 0303. Ovo ostao je sve OK.

Za 0303 - vidjam ga u garazi ono je zvijer od autobusa, jede asfalt, mislim da je poluautomatik
Zaposlenost je daleko veca od 7-8%
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #517 on: May 10, 2013, 23:39:24 »

To sam rekao formalno, ali mislim da je to jedan od najsiromašnijih krajeva u BiH.. Ja sam stalno u kontaktu sa ljudima iz tih krajeva.. RS radi Banja Luka se gradi Wink Trebinje i nekako, umjetno na zivotu ga odrzava blizina granice sa CG i HR, kao i HE na Trebisnjici.. Ljubinje mislim da ima 1-2 firme, neka farma pilića odnosno koka produkt, vuković špedicija, i neka pilana je radila.. Berkovići mislim da ništa neradi.. Bileća isto 2-3 firme, jedna za preradu mlijeka i mliječnih sirovina, znam da ima neka špediterska firma Livade, HE Bileća i mozda jos koja .. Ugl sve je to sitno, s obzirom kako je nekad bilo .. Nije tema za pisanje o ekonomiji drzave, al eto ..

BT nema ništa svoje, kazu opet politika učinila svoje i nije im dopustila .. Autoherc se ujeo za jezik kad je kupio Renner i njegove linije, konstantno vozaju prazni ili sa nekoliko putnika, uglavnom linije su nerentabilne.. A takodjer u Stocu se pojavio jos jedan igrač, Autoprijevoz Moro, kako sam cuo koji dosta radi sa Pejak Company iz Stoca .. Opet mislim da glavninu kolača drzi, BT..

Ins
Putnik
*

« Reply #518 on: May 10, 2013, 23:51:17 »

Mislim da takvu konkurenciju BT vrlo lako moze rijesiti kupovinom 2-3 medjugradska sa klimom, tipa Euroliner ili MAN Lion's Comfort
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #519 on: May 12, 2013, 12:01:29 »

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #520 on: May 12, 2013, 19:17:45 »

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #521 on: May 18, 2013, 17:17:12 »

Danas By: Wigec

Neoplan VIP Class
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #522 on: May 18, 2013, 22:45:15 »

danas im je msm pola voznog parka bilo na vanrednim, pa je city bio na redovnoj

a nisam znao da svraćaju i u Pazarić?

dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #523 on: May 20, 2013, 22:51:16 »

Da se vidi da je ziv

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #524 on: May 23, 2013, 13:36:47 »

Jutros na pauzi u Brezi, otišli su u Vareš.

Neoplan VIP Class
Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 45   Go Up
  Print  

Jump to: