99% dolazim na proljeće-ljeto.
Nego da te pitam, evo ti nam najbolje možeš reći jer imaš doticaja sa vozilima, IKARBUS vs. SOLARIS (zglobovi)
Mane i prednosti, fabrički promašaji, koji bolje leži na krivinama, koji je bolji za vozače, koji je jači u brdu, kako se ponašaju na kiši i kad je klizavo... Itd, u kartkim crtama, da li bi mogao da navedeš neke razlike koje mi putnici ne možemo da uočimo. Solaris (bar meni) ima ljepši dizajn, a kod Ikarbusa sam primetio rđu
Pusti pp, pa da napravimo neki doček kako dolikuje
Što se pitanja tiče ovako, Solaris ima dosta kvalitetniju završnu obradu, međutim prvi utisak me je dosta prevario, mislio sam da je odnos cena srazmeran i odnosu kvaliteta, ipak nije u potpunosti tako.
U odnosu na IK-218, Solaris je dosta prostraniji, dosta je prijatnija atmosfera unutra, udobnija su sedišta, ali to je to. Solaris ima dosta bolju izolaciju oko motora, ali je i pored toga mnooogo bučniji u odosu na IK-218.
Dizajn, o tome nebih, ukusi su različiti. Što se sa strane vozača tiče, tabla je ista, Solaris ima malo drugačiju kabinu, više prostora za stvari, ali staklena vrata sem buke prave dosta problema i noću zbog refleksija. Nekima su zakucavali menjači na par stotina kilometara, baš kao i kod IK-218, dakle definitivno su defektni menjači. Po meni je IK dosta pregledniji za vozača, takođe i desno ogledalo je dosta preglednije, kod Solarisa se ni ne vidi gornji pomoćni retrovizor, zbog kutije displeja, što je nedopustivo.
Pričao sam sa dosta ljudi, ko god je imao IK-218 rekao je da bi odmah dao Solarisa da mu vrate IK-218. Uglavnom mu zameraju dosta dosadne elektronike, razni bezbednosni sistemi, koji samo dosta usporavaju vožnju a nemaju nekog efekta, kao što je sistem protiv zaglavljivanja, pa čim neko samo malo zadrži vrata ona se ponovo otvore.
Što se udobnosti tiče, ja bih bio na strani Ikarbusa, deluje mi mekše i bolje za naše drumove. IK je dosta startniji od Solarisa, zbog menjača 4 naspram solarisovih 6, a kasnije kad povuče i Solaris razbija. Ne znam, meni lično mala razlika između njih, da dodam da je na Solarisu jako puno sitnih i drugih nekvalitetnih delova i nekih glupih rešenja, kao što su šipke na prozoru na koje ja mogu jedino butine da naslonim i ništa drugo, preko raznih nekih drugih sitnica, sve u svemu, očekivao sam dosta više od Solarisa, a i mnogi vozači...