Edin MAN
Kondukter
|
|
« Reply #510 on: March 31, 2012, 10:13:24 » |
|
Ako se ovako nastavi za par godina Gras nece imati niti jednog Autobusa, u cemu je problem dali su nekvalifikovani Mehanicari il je opet do Vozaca
Ma sigurno je da je bilo lošeg održavanja i da je dosta vozila zaplatilo zbog toga, ali guralo se nekado, međutim, problem je što već više od godinu i po dana nema dijelova, i zbog toga je u tom periodu otpao vrtoglavo veliki broj vozila. Vozačima svaka čast, valja upravljati vozilima na ćelavim gumama i bez kočnica. Pogotovo u brdu. Malo su krivi i vozači GRAS-a , npr.vidio sam dok je linija za Zabređe radila šofer pored svoje kuce parkira bus skida neke dijelove(najverovatnije farove) ili iz autobusa vadi gorivo i prebacuje u Bure i prodaje jer je moj stari kupovao gorivo od njega . Baš lijepo što si nas izvjestio da ti je otac saučesnik u lopovluku vozača-krađa i preprodaja nafte. PA da je znao odma nebi ni uzimao , nego kada smo vidjeli poslije pola godina nije ni uzimao više .
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #511 on: March 31, 2012, 15:51:20 » |
|
Ako se ovako nastavi za par godina Gras nece imati niti jednog Autobusa, u cemu je problem dali su nekvalifikovani Mehanicari il je opet do Vozaca
Ma sigurno je da je bilo lošeg održavanja i da je dosta vozila zaplatilo zbog toga, ali guralo se nekado, međutim, problem je što već više od godinu i po dana nema dijelova, i zbog toga je u tom periodu otpao vrtoglavo veliki broj vozila. Vozačima svaka čast, valja upravljati vozilima na ćelavim gumama i bez kočnica. Pogotovo u brdu. Malo su krivi i vozači GRAS-a , npr.vidio sam dok je linija za Zabređe radila šofer pored svoje kuce parkira bus skida neke dijelove(najverovatnije farove) ili iz autobusa vadi gorivo i prebacuje u Bure i prodaje jer je moj stari kupovao gorivo od njega . Baš lijepo što si nas izvjestio da ti je otac saučesnik u lopovluku vozača-krađa i preprodaja nafte. PA da je znao odma nebi ni uzimao , nego kada smo vidjeli poslije pola godina nije ni uzimao više . Kad već pričaš onda pričaj javno do kraja. Reci ko je vozač? Imenom i prezimenom. Ako ga prikrivaš tj ako ne kažeš javno njegovo ime ti si saučesnik u kriminalu. Naravno ovo nije jedinstven slučaj..
|
|
|
|
|
|
|
Edin MAN
Kondukter
|
|
« Reply #512 on: March 31, 2012, 16:52:12 » |
|
Ma sigurno je da je bilo lošeg održavanja i da je dosta vozila zaplatilo zbog toga, ali guralo se nekado, međutim, problem je što već više od godinu i po dana nema dijelova, i zbog toga je u tom periodu otpao vrtoglavo veliki broj vozila. Vozačima svaka čast, valja upravljati vozilima na ćelavim gumama i bez kočnica. Pogotovo u brdu. Malo su krivi i vozači GRAS-a , npr.vidio sam dok je linija za Zabređe radila šofer pored svoje kuce parkira bus skida neke dijelove(najverovatnije farove) ili iz autobusa vadi gorivo i prebacuje u Bure i prodaje jer je moj stari kupovao gorivo od njega . Baš lijepo što si nas izvjestio da ti je otac saučesnik u lopovluku vozača-krađa i preprodaja nafte. PA da je znao odma nebi ni uzimao , nego kada smo vidjeli poslije pola godina nije ni uzimao više . Kad već pričaš onda pričaj javno do kraja. Reci ko je vozač? Imenom i prezimenom. Ako ga prikrivaš tj ako ne kažeš javno njegovo ime ti si saučesnik u kriminalu. Naravno ovo nije jedinstven slučaj.. Vidi da ja znam ime vozača rekao bi , samo znam da živi u Zabređu , mlad je isto.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #513 on: March 31, 2012, 18:54:06 » |
|
Mani te mahalske priče živ bio kad već pričaš o ovako teškoj temi onda budi spreman ici do kraja jer 1. Na zabrđu je ista postava godinama 2. U zabrđu žive samo 2 vozača autobusa koji nisu mladi 3. Ti koji žive u Zabrđu ne voze zabrđe
|
|
|
|
|
|
|
Edin MAN
Kondukter
|
|
« Reply #514 on: March 31, 2012, 20:43:01 » |
|
Mani te mahalske priče živ bio kad već pričaš o ovako teškoj temi onda budi spreman ici do kraja jer 1. Na zabrđu je ista postava godinama 2. U zabrđu žive samo 2 vozača autobusa koji nisu mladi 3. Ti koji žive u Zabrđu ne voze zabrđe
JA Znam sta sam vidio i to je to , niko od mojih ne ucestvuje u takvim poslovim To sto je kupovao od čovjeka to je nas problem
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #515 on: March 31, 2012, 23:07:59 » |
|
JA Znam sta sam vidio i to je to , niko od mojih ne ucestvuje u takvim poslovim To sto je kupovao od čovjeka to je nas problem Prijatelju kupovina ukradene stvari je krivično djelo a ne "vaš" problem. Znači uz puno uvažavanje ipak "učestvujete" u takvim "poslovima". To što si vidio kao moralan uzoran građanin imao si obavezu prijaviti barem policiji ako ne već rukovodnim tjelima u GRASu. Čitajući tvoje postove ostavio si utisak da si se plaho zapetljao i da nisi siguran na koji način izaći iz ove cjelokupne priče.....
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #516 on: April 01, 2012, 10:51:51 » |
|
jučer oko 10 sati gbr 419 ostao u kvaru na Barama
|
|
|
|
|
|
|
ikar353
Kondukter
|
|
« Reply #517 on: April 04, 2012, 17:09:59 » |
|
danas u 13 i 45 gb 846 ostao u kvaru
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #518 on: April 04, 2012, 17:48:44 » |
|
taj 846 će na B Potoku biti u kvaru svaki dan. Vozilu ne valja mjenjač ne može da krene smjesta i logično je da će se motor grijati non stop. Ili neka ga prave ili neka ga skidaju s B Potoka
|
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #520 on: April 04, 2012, 20:14:49 » |
|
Jutros preko radio veze slušam nekog vozača koji vozi bus bez kočnica, valjda hoće da ide u garažu, a ovi mu govore da izdrži do pauze, a on odgovara nešto kao izdržao sam ja ovih dana ali više ne mogu, kočim ručnom a ko da je i nemam (Tako nekako nisam siguran).
407 je jutros rano poslat za garažu, a kad sam prolazio pored garaže vidim 714 parkiran i to kod rashodovanih buseva, a umjesto njega na 36 čitav dan radi 668. Bus je u zadnje vrijeme bio katastrofa sa mali milion kvarova, a zadnjih par sedmica je rijetko koju smjenu odradio do kraja. Ako ga je sinoć spucao veći kvar možda ga više neće ni praviti.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #521 on: April 10, 2012, 21:16:57 » |
|
-g.b. 465 temperatura 95 i dalje raste, al zadnja vožnja je bila u 20:05 i ode za garažu. -g.b. 402 pukla nazad karambolka ali još se nije odvalila. -g.b. 841 slabe kočnice.
|
|
|
|
|
|
|
Edin MAN
Kondukter
|
|
« Reply #522 on: April 11, 2012, 14:48:31 » |
|
Znali iko sta je sa 322 na liniji 39 vuče se od Nedžarića do Dobrinje 4
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #523 on: April 12, 2012, 16:28:20 » |
|
4430 završio na kuki, inače dobio reklamu Jaffa, i narančaste je boje.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #524 on: April 13, 2012, 22:38:25 » |
|
-g.b. 844 putem radio veze traži vozač da se zamijeni vozilo jer kako on kaže jedva ide. -g.b. 464 isključen danas oko 13:00 nije se vratio na liniju.
|
|
|
|
|
|
|
|