man 464
|
|
« Reply #525 on: April 16, 2011, 15:42:00 » |
|
Oprali su ga i unutra i vani ja se danas vozio oko 16:00 na 23
|
|
|
|
|
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #527 on: April 16, 2011, 18:20:17 » |
|
Meni ne da se čini nego se dobro sjećam da je fino hladilo jednom prilikom kada sam se vozila.Možda nije klima,ali jeste sigurno kao neki ventilator i fino hladi pogotovo ako sjediš na "sećiji"... Paljenje klime u gradskoj vožnji ne bi imalo smisla.Iz tehničkih razloga.
|
|
« Last Edit: April 16, 2011, 18:22:45 by MAN Lions coach »
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #528 on: April 16, 2011, 18:58:36 » |
|
Lions classici imaju nazad dva motora za hladjenje . Nesto slicno su imale i Karose svojevremeno...
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #529 on: April 16, 2011, 20:52:37 » |
|
da, dosao je na Terminal na Ilidžu, zadržao se 20-tak min i otisao mislim do Butmira po neke đake i odvezao ih negdje...
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #530 on: April 16, 2011, 22:54:59 » |
|
da, dosao je na Terminal na Ilidžu, zadržao se 20-tak min i otisao mislim do Butmira po neke đake i odvezao ih negdje... skola fudbala Bubamara
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #531 on: April 17, 2011, 11:40:54 » |
|
Eh izvadio sam i te famozne dvomjesečne. Vadio sam na Ilidži i da kažem da je fino to zamišljeno - jedna pravi iskaznicu a druga upisuje podatke i plastificira kartu, al je KATASTROFALNO to odrađeno. Prvo te dvije žene koje su radile ne vide dobro, poznavanje imena gradova, ulica i prezimena nula a sve je rađeno na kucaćoj mašini iz perioda Austro-Ugarske. Naravno, treba joj 5 minuta da otkuca 6 slova... Problem je nastao kad je neka cura iz Turske došla i vjerovatno ima ono U sa preglasom, I bez tačke ili njihovo Š i Č, koje naravno ne postoje na mašini, pa je tu nastala frka jedno pola sata... Kad sam došao napokon na red, gleda mi ona adresu i govori gdje je moja ulica (očekivano pitanje) kažem: "Breza", kad me žena pita gdje je to... Onda je na red došlo moje prezime, koje ima podosta slova, što joj je oduzelo još više vremena... Al izgleda da je i to vrijeme uzalud potrošila jer me prekrstila, pa mi na iskaznici umjesto prezimena i imena piše Ime, Prezime (neko drugo ), pa Ime a naravno bisera je bilo i sa druge strane - upisan sam na neki novi fax uglavnom nepismenost i sporina kucanja - na nivou... Ja sam čekao jedno 2 sata a ispred mene je bilo 15-tak ljudi, što je jaaaaako sporo, još kad se doda bošnjački mentalitet ubacivanja... Iza mene zamalo da izbije incident oko tog nagurivanja... Uglavnom, jako loše odrađena zamjena iskaznica...
|
|
« Last Edit: April 17, 2011, 11:42:28 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #532 on: April 17, 2011, 12:21:18 » |
|
Ja sam odlučio da je još uvijek ne vadim, vozit ću se na godišnjoj pa šta bude. To sam odlučio upravo radi tolikih gužvi koje sam primjetio ...
|
|
|
|
|
|
|
Kuky_Luar
Putnik
|
|
« Reply #533 on: April 17, 2011, 12:57:19 » |
|
Eh izvadio sam i te famozne dvomjesečne. Vadio sam na Ilidži i da kažem da je fino to zamišljeno - jedna pravi iskaznicu a druga upisuje podatke i plastificira kartu, al je KATASTROFALNO to odrađeno. Prvo te dvije žene koje su radile ne vide dobro, poznavanje imena gradova, ulica i prezimena nula a sve je rađeno na kucaćoj mašini iz perioda Austro-Ugarske. Naravno, treba joj 5 minuta da otkuca 6 slova...
a naravno bisera je bilo i sa druge strane - upisan sam na neki novi fax
uglavnom nepismenost i sporina kucanja - na nivou...
Ja sam čekao jedno 2 sata a ispred mene je bilo 15-tak ljudi, što je jaaaaako sporo, još kad se doda bošnjački mentalitet ubacivanja... Iza mene zamalo da izbije incident oko tog nagurivanja... Uglavnom, jako loše odrađena zamjena iskaznica...
Hahahah, znam kako ti je.. i ja sam vadila na Ilidzi.. Meni na prednjoj strani nisu nista pogrijesili (na svu srecu ), ali su mi zato napisali za fax InternaTionalni Burč Univ. , al to nije najgore - broj indexa umjesto umjesto 8 cifara ima 7 cifara - ispustili mi 1 broj .. al ajd bar nisu bili zivcani i tako to.. I da, na slici se moze primijetiti kako je plastificiranje lose uradjeno - sreca pa nam traje samo 2 mjeseca, cak iako se raspadne nece biti tolika tragedija (margine su "savrseno" uradjene )
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #534 on: April 17, 2011, 16:10:34 » |
|
Danas je na 15 Buća potok vozio novi ikar 417 i stari ikar 403. Neki mozak je skontao da treba zglob na buća potoku ali mu je mozak malo proradio u zakašnjenju . Gdje to ima da 2 zgloba jurcaju prazna nedjeljom na 15, a sutra će staviti ko da gledam 3 solaša, faliti će dvokratnjak, a ljudi će se trpati kao stoka . Osim ovoga vozio sam se sa 853 na 31e i naprosto sam uživao.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #535 on: April 17, 2011, 16:19:05 » |
|
Danas je na 15 Buća potok vozio novi ikar 417 i stari ikar 403. Neki mozak je skontao da treba zglob na buća potoku ali mu je mozak malo proradio u zakašnjenju . Gdje to ima da 2 zgloba jurcaju prazna nedjeljom na 15, a sutra će staviti ko da gledam 3 solaša, faliti će dvokratnjak, a ljudi će se trpati kao stoka . Osim ovoga vozio sam se sa 853 na 31e i naprosto sam uživao. već je bilo govora - NEMA AUTOBUSA, pa vozi gdje koji stigne, bitno je samo da radi... I da, na slici se moze primijetiti kako je plastificiranje lose uradjeno - sreca pa nam traje samo 2 mjeseca, cak iako se raspadne nece biti tolika tragedija (margine su "savrseno" uradjene ) Biser do bisera... a i plastifikacija je pološe urađeno, al et ako ništa bar smo uspijeli brzo završiti
|
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #537 on: April 19, 2011, 17:15:46 » |
|
Jeli možda turistički autobus danas radio Bakiće?
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #538 on: April 19, 2011, 19:31:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #539 on: April 19, 2011, 19:37:02 » |
|
a zasto bi dobio kritike? i radi se o citylineru sa maskom od starlinera a danas gbr 400 radio na 23 čini mi se, a na displeju stojalo 27 Hrasnica. Pa jel u pitanju novo štopanje displeja ili...?
|
|
|
|
|
|
|
|