Kassbohrer
|
|
« Reply #60 on: June 23, 2011, 11:56:20 » |
|
EE hvala ti, nemam ja iskustva sa Fotorolom...
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #61 on: June 23, 2011, 13:14:14 » |
|
EE hvala ti, nemam ja iskustva sa Fotorolom... Ja sam neki dan počeo koristiti fotorolu i odlična je..
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #62 on: January 21, 2012, 15:35:07 » |
|
Pozdrav prijatelji!!! Evo da vam se malo javim... Završen je moj prvi semestar, ako Bog da mjesec dana ću biti kod kuće, malo da odmorim, da dođem sebi... U protekla četiri mjeseca nijedne slike nisam postavio na Forum, samo sam pratio rasprave i ponekad učestvovao u njima, davao svoje komentare i naravno pratio šta se dešava na BH bus sceni... Kući sam došao u ponedjeljak sa Centrotransovim Translinerom 318. Mislim da je ovo najduži autobus u kojem sam se vozio, ogroman je, ali šoferi barataju sa njim kao neko s biciklom, iako sigurno ni njima nije svejedno voziti takav bus. Ali moram reći i to da me udobnost autobusa oduševila. Iako on nije ni približno turistički autobus, komfor je na visokom nivou, i meni je puno bolji i udobniji od onih Citylinera i Skylinera u kojima sam se vozio. Mjesta za noge ima koliko hoćeš. Moram spomenuti i to da sam imao odlično društvo, slučajno je tim busom išao kući i naš član Foruma Archy, pa smo se nas dvojica na sedam sati dugom putovanju pošteno napričali o autobuskoj tematici. U toj priči put nas je prošao brzo, niti smo se umorili, niti smo spavali, autobus odličan, sve u svemu do sada najljepše putovanje iz Sarajeva kući. Na kraju da vam kažem da pripremam jedno iznenađenje, neki možda već otprilike znaju o čemu se radi, ali biće slike uskoro pa ćemo svi vidjeti... Pozzz!!!
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
tomo
|
|
« Reply #63 on: January 21, 2012, 17:20:01 » |
|
Jeste vi to gurali Transliner pa ste putovali 7 sati ?
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #64 on: January 21, 2012, 17:24:18 » |
|
Čudni su putevi BiH....inače relacija Sarajevo-Bihać zahtjeva 6-7 sati vožnje a tu je negdje i Cazin, kad se skrene prema hotelu Sedra, u neposrednoj blizini je sjedište Prošića i njihova pumpa.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #65 on: January 21, 2012, 17:32:40 » |
|
Hehe, ma nismo ga gurali, a još smo i stigli na vrijeme tačno u Veliku Kladušu u pola jedanaest navečer. Nekad se kasni po pola sata ili čak i više... A Bihać i Cazin su prije Velike Kladuše. A u pravu si Mustafa, kod hotela Sedra se pređe preko Une i odmah tu je BP Prošić i tu odmaraju makine što voze liniju Bihać - Oberhausen i obratno. I čim se prođe kraj te benzinske pumpe, na red dolaze Ostrožačke strane, jedne od najljepših krivina u BiH, popularna "krajiška zmija" (mogu postaviti par slika). Tu se uživam voziti autobusom i gledati kako šofer koristi svaki centimetar ceste u nekim krivinama... A tu je i poseban asfalt napravljen jer se tu godišnje održava auto-trka.
|
|
|
|
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #66 on: January 21, 2012, 17:49:49 » |
|
Tako je, poseban asfalt sa silikonskim udjelom pa se gume za njega bukvalno lijepe
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #67 on: January 22, 2012, 00:26:36 » |
|
Nadam se da ćeš se prvo odmorit, a onda nam donijet i malo materijala sa svog kraja. Kad se aBd vratiš, dogovorimo se za kafu u kafeteriji na Burchu
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #68 on: January 22, 2012, 12:38:12 » |
|
Naravno Dubster Odmor je na prvom mjestu, a onda "posao"... A za kaficu nema problema, radujem se ponovnom susretu aBd... A gore smo bili malo spomenuli "krajišku zmiju", poznate ostrožačke strane na relaciji Bihać - Cazin sa posebnim asfaltom. Pa evo par slika Evo kako to izgleda iz zraka: I jedna krivina: (Slike su sa net-a)
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #69 on: January 22, 2012, 14:44:28 » |
|
Kako ovuda Transliner mota ?!
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #70 on: January 22, 2012, 14:58:40 » |
|
Transliner o ovakvim krivinama uzima svaki centimetar ceste, znači obe trake. Zapitam se ja kako prođe ovdje i onaj Globtour-ov Irmaos Mota Atomic. On je mislim još duži od Translinera U svakom slučaju pravi izazov za svakog vozača!!!
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #71 on: January 22, 2012, 15:08:00 » |
|
KOlega, zelim ti da se dobro odmoris, i kad dodjes u Sarajevo da se opet Abd vidimo, i kad dodjes hocu jedan komad kljukuse :-D
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #72 on: February 21, 2012, 18:30:23 » |
|
Evo jedna iz arhive...
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #73 on: February 21, 2012, 18:43:40 » |
|
Jel to u O405 Avtomontaža od Veladžića? Baš ti je fina slika
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #74 on: February 21, 2012, 19:10:04 » |
|
Jel to u O405 Avtomontaža od Veladžića? Baš ti je fina slika Hvala, jeste jeste taj bus...
|
|
|
|
|
|
|
|