bhbus.ba
December 05, 2024, 04:11:39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Kassbohrer  (Read 23327 times)
Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #45 on: April 20, 2011, 16:36:26 »

Al je opet više volim autobuse Wink

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #46 on: April 20, 2011, 16:54:45 »

Ma svi šoferi ti kažu ne valja taj pos'o šta će ti to itd....ali i oni su željeli to raditi i vjerujem da ga i dalje vole uz sve negativne strane koje taj posao nosi. Svi te odvraćaju od tog posla najviše zbog porodice jer si skoro svaki dan na putu i tako to.....ali ako si u pristojnoj firmi gdje primanja ne kasne i gazda te ne lomi onda nema boljeg posla za onog ko imalo voli vožnju i putovanja, nebito bili to kamioni ili autobusi.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #47 on: June 04, 2011, 14:58:08 »

Soferi ti to govore iz iskustva
Smiley

The Doctor
ecehajic
Mehaničar

« Reply #48 on: June 04, 2011, 15:11:23 »

Hvala hvala drugovi, ma vidjećemo šta će život donijeti. Nikad se ne zna, možda nastavim sa zanatom svoga oca... On to nikako ne bi želio. Ovo je slikano jučer kad je krenuo za Koper, ja ga otišao lijepo ispratit. Već sam ovog MAN-a stavljao u temu MAN kamioni.

I sretan put, čuvaj se, i nek te Bog čuva Smiley

vidio sam ti ocevog kamiona kad se ide u buzim,i htio sam da ga slikam samo za tebe,ali nisam uspio prvenstveno radi kise.kamion je super,jedino sto mi je ostalo u pamcenju,kao da je negdje zakacio cisternu,al je kamion dobar....

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #49 on: June 04, 2011, 15:25:02 »

Aha, vidio sam ja da si ti postavio dosta slika ono kad si prolazio kroz Bužim ,od Centro toursa, Abazovića itd...
Mogu li te pitati da li je to bila neka ekskurzija ili putovanje neke druge namjene.
A kamion si morao vidjeti, stoji uvijek kraj benziske Ljubijankić (kad nije na putu) odmah na ulazu u Bužim iz pravca Bos. Krupe. Kamion je mašina i to žestoka. Ocu se najviše sviđa što je automatik, jer čitav život je za volanom i vozio je razne kamione, dobre i loše i normalno kad čovjek dođe u godine pred penziju, voli da mu je sve olakšano pa tako i mijenjanje brzina Wink A što se tiče toga da je cisterna udarena, možda ti se učinilo. Ona je došla prije 2 godine, malo kasnije od MAN-a, i koliko ja znam nema na njoj nikakvih oštećenja, opet kažem, bar ih ja nisam vidio  Wink

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #50 on: June 04, 2011, 15:44:32 »

Soferi ti to govore iz iskustva
Smiley

Mora neko i to radit....ko bi inače upravljao ovim vozilima čiji smo mi ljubitelji..

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #51 on: June 04, 2011, 15:49:49 »

U pravu si Mustafa, to su ljudi bez čijih svakodnevnih riskiranja života, ne bi sve teklo baš glatko.
Zašto kažem riskiranja? Pa kad vidimo kakvih sve "genijalaca" imamo danas na našim cestama, onda je svaki izlazak na cestu zaista veliki rizik...  Sad

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #52 on: June 04, 2011, 16:05:24 »

Kad si na cesti jedna noga ti je u grobu a druga u zatvoru....dakle apsolutno svi riskiramo dok smo na putu a pogotovo šoferi kojima je cesta svakodnevnica, a još kad imaju 50 ljudi iza leđa....

ecehajic
Mehaničar

« Reply #53 on: June 04, 2011, 16:19:12 »

Aha, vidio sam ja da si ti postavio dosta slika ono kad si prolazio kroz Bužim ,od Centro toursa, Abazovića itd...
Mogu li te pitati da li je to bila neka ekskurzija ili putovanje neke druge namjene.
A kamion si morao vidjeti, stoji uvijek kraj benziske Ljubijankić (kad nije na putu) odmah na ulazu u Bužim iz pravca Bos. Krupe. Kamion je mašina i to žestoka. Ocu se najviše sviđa što je automatik, jer čitav život je za volanom i vozio je razne kamione, dobre i loše i normalno kad čovjek dođe u godine pred penziju, voli da mu je sve olakšano pa tako i mijenjanje brzina Wink A što se tiče toga da je cisterna udarena, možda ti se učinilo. Ona je došla prije 2 godine, malo kasnije od MAN-a, i koliko ja znam nema na njoj nikakvih oštećenja, opet kažem, bar ih ja nisam vidio  Wink
to je bilo putovanje sa kursom islama,i bili u bihacu,i isli onda na mezar  izetu nanicu,imali debatni klub u bihacu.a moze biti i da mi se ucinilo,moze se svakom desiti.bilo bi mi drago da smo se upoznali.trebao sam jos jednom ove godine ici,ali od tog nece nista biti.al ce se ici u bihac pocetkom nove skolske godine,pa cu te zvati ako budes slobodan na jednu kahvu da dodes.da se upoznamo i da skupa slikamo....

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #54 on: June 04, 2011, 16:22:57 »

Bilo bi to lijepo kolega, samo što ja sad krećem aBd na fakultet u Sarajevo, tako da ne znam hoću li imati vremena, ali sve u svemu, javi se kad idući put budeš dolazio u Bužim  Wink

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #55 on: June 10, 2011, 23:24:25 »

Pozdrav društvo!!!

Evo da se malo javim, a razlog je moj 400. post. Nije to neka cifra kad se vidi da neki imaju po nekoliko hiljada postova. Ali eto, za mene je to jedan mali jubilej. Drago mi je što sam postao dio ovog Foruma i što sam saznao puuuno toga novoga što nisam znao o autobusima, prevoznicima, i svemu ostalom vezanom za tu tematiku.
Drago mi je i što komuniciram s ljudima koji me potpuno razumiju, i s kojima mogu razmijeniti svoja mišljenja i iskustva. Ima tu raje iz Bosne, Hrvatske, Srbije, Njemačke itd itd, što mi se posebno sviđa.
Drago mi je i zbog toga što Forum iz dana i dan sve više napreduje zahvaljujući odgovornom i profesionalnom trudu i zalaganju administratora i moderatora. Svaka pohvala!!!

Od ostalog što ima novog kod mene, izdvojio bih dvije stvari.

Prva stvar je završetak srednjoškolskog obrazovanja u cazinskoj medresi. Prije nekih četiri sedmice, imao sam svečanu akademiju, a u ponedjeljak sam na sastanku generacija u Sarajevu kod zamjenika reisa primio diplomu učenika generacije, što je bio krajnji cilj i moja najveća želja tokom protekle četiri godine. Hvala Bogu, uz puno truda, ta želja mi se ostvarila. "Bez muke - nema nauke".

Druga stvar je položen ispit za C1 kategoriju. Njega sam riješio prije dvije sedmice, ali neću kriti da sam prije toga dva puta pao na ispitu. E sad, ne bih pričao o uzrocima padanja ali jednostavno, trema je bila jača od mene i pravio sam nekakve greške koje inače ne pravim. Ali eto, i to je iza mene, i sada samo treba još da dobijem vozačku dozvolu.

Ja volim kazati da će mi ove dvije stvari, škola i vozačka dozvola, trebati čitav život, i drago mi je što sam ih napokon riješio. Sad su ispred mene drugi izazovi, biće puno obaveza kad krenem na fakultet aBd, ali jedno je sigurno: mislim da ću pored svih tih obaveza, opet teško zaboraviti autobuse. Oni su postali dio mog života, i koliko god to nekima bilo čudno, ili čak smiješno, TO JE TAKO, I NIJE MI ŽAO.

Društvo, svako dobro vam želim!!!  Wink

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #56 on: June 11, 2011, 08:24:50 »

Čestitam 3x Tongue

zaista, sve najbolje i stvarno si se trudio na svakom polju koliko vidim, a mi se aBd na jesen vidimo u Sarajevu Cheesy

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #57 on: June 17, 2011, 09:15:23 »

Hvala Dubster, a naravno, aBd se vidimo Wink

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #58 on: June 23, 2011, 11:52:11 »

Ja i Kantić... 
« Last Edit: June 23, 2011, 12:00:05 by Kassbohrer » Logged

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #59 on: June 23, 2011, 11:55:09 »

Druže nisi dobro postavio link. Cheesy

Evo slika:

Neoplan VIP Class
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Go Up
  Print  

Jump to: