Evo da se i ja malo javim u ovoj temi, nedavno sam putovao sa CTS-om na liniji Sarajevo - Zenica, tačnije bio je to četvrtak 26. februar. Krenuo sam iz Sarajeva u pola jedanaest sa jednim od novih Isuzua četvorki. Nije mi to vozilo strano jer sam se dosta navozao u onim Fidanovim, s tim da kod Fidana ima 5 sjedišta manje, znači puno su udobniji nego CTS-ovi. Iz Zenice sam putovao sa Citylinerom N116 i jednim predobrim vozačem koji je i najveći razlog zašto ovo pišem, koji me je baš prijatno iznenadio svojom profesionalnošću i odnosom prema putnicima, a ja mu ne bih dao više od 30 godina, znači baš je mlad i onako na izgled mio i prijatan.
A sinoć sam doputovao iz Sarajeva kući u Kladušu prvi put sa Citylinerom Platinum, i nije me uopšte očarao, unutra ima nekih dodataka koji ga razlikuju od običnog Citylinera, i naravno izvana, ali udobnost mu je baš slabija strana, ja bih volio vidjeti gospodina Čengića, kako bi on sa svojom građom i visinom izdržao sedam sati u autobusu sa minimalnim prostorom za noge.. A što se tiče vozača ponekad mi bude krivo što sjednim blizu njih pa moram slušati šta pričaju, hvala Bogu pa nekad se nađu slušalice pri ruci.
Znači neki vozači su gori od mahaluša u tračanju, i to svojih radnih kolega, ovaj ovakav, onaj onakav. Psovki sam se za sedam sati naslušao što nisam za sedam mjeseci u normalnom životu, i još nekakvih volgarnosti koje bih se ja stidio pričati pred muškima a kamoli pred putnicama (mahom su to mlade studentice koje oni rado puštaju da sjede iza njih dok recimo mene mnogi ne bi pustili, rekli bi da je to mjesto za odmor vozača). Al najšokantnija je bila priča o pivama i rakiji. Dok slušam takve vozače, nekad pomislim kako taj CTS ikako funkcioniše kad među vozačima vlada takva netrpeljivost, mržnja, zavist i raznorazne smicalice koje jedni drugima prave. Naravno, hvala Bogu ovakvi vozači su manjina, ali kad mi putnici dođemo u kontakt s njima naravno da ćemo steći negativan dojam o CTS-u.
Za kraj se ipak vraćam pozitivnim primjerima, evo slika tog mladog vozača s kojim sam putovao, mislim da mu je ime Senad.. Možda je neko i sa njim imao negativna iskustva ali moje je i više nego pozitivno.. Svaka čast majstore i kapa do poda.