bhbus.ba
November 26, 2024, 17:47:37 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 77   Go Down
  Print  
Author Topic: Centrotrans - Razno/Diskusije (3)  (Read 241762 times)
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #885 on: March 10, 2015, 20:41:55 »

Dojava od Dubstera, Grafonja M17-E-490 je prešao u CTS I. Sarajevo a ne gbr. 488, uživo sa stanice.

Neoplan VIP Class
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #886 on: March 10, 2015, 22:43:33 »

Eh sad jesu li prešla oba busa ili se Manas preračunao, u šta sumnjam, ne znam. Vjerovatno su prebačena dva vozila, jer je CTS malo napredovao u tom segmentu, a istočnim komšijama fali vozila na prigradu.

fakebus
Putnik
*

Gras

« Reply #887 on: March 10, 2015, 22:48:15 »

Tacno tako kako su preuzeli linije po Istocnom Sarajevu fino dominiraju, malo im je nezgodno sve su turisticki busevi pretezno mercedes 0303 grafonje ce im dobro doci jer pored toga imaju i medugradske i vanjske linije ..
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #888 on: March 10, 2015, 22:51:29 »

sad je samo pitanje koji je konačan broj vozila koja su prešla?

Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #889 on: March 10, 2015, 23:48:05 »

Gbr 488 presao 100%, otisao pored mene za garazu na Palama.. Vjerovatno je vise buseva preslo

Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #890 on: March 11, 2015, 00:26:25 »

Info bus - broj 113

www.centrotrans.com/casopis/info_bus_113_a.pdf
« Last Edit: March 11, 2015, 00:28:09 by Manas » Logged

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #891 on: March 12, 2015, 22:11:38 »

Isuzu Visigo su u pogonu non-stop.. Mora se priznati da lijepo izgledaju, te da ce sluiti svrsi, ja mislim da bi ih moglo doci jos, neki dan sam vidio jednog bio na liniji DU - SA, a danas jedan na ST - SA.. Isto tako se moze i na slikama vidjeti da su aktivni.. Sto se tice kvaliteta ne ocekuje se puno, jel se neko vozio u njima?

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #892 on: March 13, 2015, 13:40:02 »

Rođak nedavno mi se vozio iz Tuzle do Semizovca, kaže unutra ko svemirski brod, udoban, ništa ne klepeće, ne bruji, kaže ekstra vozilo. Mada sam ja nedavno vidio u bazi da oko jednog čačkaju nešto oko klime.

Neoplan VIP Class
makljen1123
Glavni Mehaničar

« Reply #893 on: March 13, 2015, 15:38:18 »

Izletiste na Buku
Olovo,Jelaske
Preuzeto sa:Facebook

Ne bojiš se da te autor slike prijaviti policiji zato što si mu ćapio sliku? Smiley Wink

Šalu na stranu, član nije naveo konkretan izvor fotografije u skladu sa Pravilima Foruma, tj. nije ostavio link ka slici ili barem fb profilu/grupi/stranici sa koje je fotografija preuzeta, stoga predlažem brisanje iste.

Setra S 417 HDH !!!

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #894 on: March 13, 2015, 16:21:23 »

Evo da se i ja malo javim u ovoj temi, nedavno sam putovao sa CTS-om na liniji Sarajevo - Zenica, tačnije bio je to četvrtak 26. februar. Krenuo sam iz Sarajeva u pola jedanaest sa jednim od novih Isuzua četvorki. Nije mi to vozilo strano jer sam se dosta navozao u onim Fidanovim, s tim da kod Fidana ima 5 sjedišta manje, znači puno su udobniji nego CTS-ovi. Iz Zenice sam putovao sa Citylinerom N116 i jednim predobrim vozačem koji je i najveći razlog zašto ovo pišem, koji me je baš prijatno iznenadio svojom profesionalnošću i odnosom prema putnicima, a ja mu ne bih dao više od 30 godina, znači baš je mlad i onako na izgled mio i prijatan.

A sinoć sam doputovao iz Sarajeva kući u Kladušu prvi put sa Citylinerom Platinum, i nije me uopšte očarao, unutra ima nekih dodataka koji ga razlikuju od običnog Citylinera, i naravno izvana, ali udobnost mu je baš slabija strana, ja bih volio vidjeti gospodina Čengića, kako bi on sa svojom građom i visinom izdržao sedam sati u autobusu sa minimalnim prostorom za noge.. A što se tiče vozača ponekad mi bude krivo što sjednim blizu njih pa moram slušati šta pričaju, hvala Bogu pa nekad se nađu slušalice pri ruci.

Znači neki vozači su gori od mahaluša u tračanju, i to svojih radnih kolega, ovaj ovakav, onaj onakav. Psovki sam se za sedam sati naslušao što nisam za sedam mjeseci u normalnom životu, i još nekakvih volgarnosti koje bih se ja stidio pričati pred muškima a kamoli pred putnicama (mahom su to mlade studentice koje oni rado puštaju da sjede iza njih dok recimo mene mnogi ne bi pustili, rekli bi da je to mjesto za odmor vozača). Al najšokantnija je bila priča o pivama i rakiji.  Dok slušam takve vozače, nekad pomislim kako taj CTS ikako funkcioniše kad među vozačima vlada takva netrpeljivost, mržnja, zavist i raznorazne smicalice koje jedni drugima prave. Naravno, hvala Bogu ovakvi vozači su manjina, ali kad mi putnici dođemo u kontakt s njima naravno da ćemo steći negativan dojam o CTS-u.

Za kraj se ipak vraćam pozitivnim primjerima, evo slika tog mladog vozača s kojim sam putovao, mislim da mu je ime Senad.. Možda je neko i sa njim imao negativna iskustva ali moje je i više nego pozitivno.. Svaka čast majstore i kapa do poda.

« Last Edit: March 13, 2015, 16:23:19 by Kassbohrer » Logged

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #895 on: March 13, 2015, 16:31:11 »

Izletiste na Buku
Olovo,Jelaske
Preuzeto sa:Facebook

Koliko je stara ova slika? Moderatori su ovaj bus poslali u rashod...

majer
Pješak
*

« Reply #896 on: March 13, 2015, 20:57:15 »

gospodin nije bas izgledao da pozira za fotos,a nije valjda da si ga krisom slikao?
ali eto drago mi ejje da nije u nekom negativnom kontekstu pomenut...................................

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #897 on: March 13, 2015, 21:14:29 »

Da, bilo je "krišom" mada ne vjerujem da će se gospodin ljutiti ako ikad vidi ove slike.. nisam mu ja spominjao svoju pozadinu i da sam član BHBUS-neta, ali bio je tu jedan ugodan razgovor.. E sad to "krišom", mogli bi o tome raspravljati ali je sve bilo u pozitivnom kontekstu tako da..

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #898 on: March 13, 2015, 21:51:35 »

Katalog autobusa

www.centrotrans.com/ukatalozi/Katalog_autobusa_2015.pdf

dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #899 on: March 13, 2015, 22:15:18 »

Vozio sam se u visigo veceras, extra minibus, unutrašnjost extra, svjetla, muzika, sjedišta

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
Pages: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 77   Go Up
  Print  

Jump to: