bhbus.ba
November 22, 2024, 00:30:05 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 90 91 [92] 93 94 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije (2)  (Read 317917 times)
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1365 on: August 02, 2012, 21:13:31 »

Ja čekam glas resornog Ministarstva koje je i nadležno za ovo.
Prvi put je februaru smanjio sa 12 na 8,a bila je obavijest.Sad ništa. Roll Eyes

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Troler
Mehaničar

« Reply #1366 on: August 03, 2012, 14:36:35 »

Jeli tačno da je 469 popravljen?

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
dresdener
Putnik
*

« Reply #1367 on: August 03, 2012, 15:10:07 »

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sarajevo/300-litara-goriva-na-100-kilometara
300 litara goriva na 100 kilometara
Gume koje su koštale po 800 nabavljane su po cijenama od oko 1.200 maraka • Nedavno nam je izgorilo na desetine motora u vozilima jer su sipali neadekvatna ulja i maziva. Niko ne odgovara za to, kaže Alija Hodo, uposlenik Grasa

Iako u posljednje vrijeme iz Grasa nema najava štrajkova i obustava saobraćaja to ne znači da se situacija u ovoj firmi drastično popravila.

Naprotiv, kako su nam kazali radnici ovog preduzeća, u Grasu je stanje očajno i svakog dana sve je gore i gore.

Alija Hodo, uposlenik ovog preduzeća, u razgovoru za Oslobođenje kazao je kako se lopovluk u ovom preduzeću odvija godinama.

– Prema izvještajima pojedini autobusi su trošili i oko 300 litara goriva na stotinu kilometara. Optimalna potrošnja je 60 litara. Autobus ne može nikako potrošiti više od 60 litara goriva na stotinu pređenih kilometara. Lopovluk se tako prikrivao. Ovo su izvještaji iz ranijih godina. Isto se dešava i kod nabavke guma za vozila. Gume koje su koštale po 800 nabavljane su po cijenama od oko 1.200 maraka. Sve su to ljudi bliski vrhu Grasa i sve se krije. Direktor Haris Kadić koji je sad došao, došao je da nas uništi totalno, istakao je Hodo.

Situacija se prije izvjesnog vremena počela stabilizirati, ali onda je tadašnji direktor Hasan Bašić smijenjen.

– Prije direktora Kadića, Bašić je digao vozni park na 105 vozila, a sad broj iznosi 55 vozila. Zato i jeste ovakva situacija jer mi nemamo sa čim voziti i sve se ovo radi da bi drugi mogli početi prevoz putnika u gradu, pojasnio je Hodo.

Dokumentaciju o nepravilnostima u radu rukovodećih ljudi u Grasu Hodo je namjeravao proslijediti najrelevantnijim ljudima u Kantonu Sarajevo, ali niko ga nije htio primiti na razgovor.

– Premijer Musić je govorio da je premijer svih građana. Htio sam mu sve ovo predočiti. Upozoravao sam Nadzorni odbor i odnio svu dokumentaciju. Nikada se nisu oglasili. Poslije sam se obraćao Upravi preduzeća, ali opet ništa. A firma samo tone dublje i dublje, kazao je Hodo.

Prema Hodinim riječima, u proteklom periodu u Grasu je rashodovano na desetine vozila koja su mogla biti popravljena.

Je li ovo nastavak predizbornog cirkusa Oslobođenje / Dnevni Avaz odnosno političara koji stoje iza ovih novina ili nešto drugo? Meni se Haris Kadić čini dosad najpametnijim barem prema njegovim izjavama za medija... naravno nisam tako naivan da iskreno vjerujem da će on uspjeti da spasi GRAS...
Troler
Mehaničar

« Reply #1368 on: August 03, 2012, 15:14:17 »

Pretpostavljam da je Hodo iz sindikata vozača, koji je bio poznat i kao "Hasanov sindikat"

Što se tiče političara vjerovatno oni stoje iza uvođenja Centrotransa mjesec dana prije izbora.
« Last Edit: August 03, 2012, 15:26:21 by Troler » Logged

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #1369 on: August 03, 2012, 16:14:04 »

ma kakav ba Bašić i njegovih 105 vozila...

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #1370 on: August 03, 2012, 16:54:57 »

Ima ovdje istine što govori Hodo, u stvari sve osim ovogaa za Bašića je istina. I meni se Kadić činio pametnim, štaviše uradio je čak i neke jako dobre stvari, počeo razvijati marketing preduzeća, otpisani autobusi su prodati po solidnoj cijeni, imao je prilično dobru komunikaciju s radnicima, međutim ovo zadnje što je uradio je bacilo mrlju na sve to. Da li je potkupljen ucijenjen vrbovan ili mu je zaprijećeno pojma nemam ali nije mu ovo  trebalo. Takođe nije se riješio Biminih i Hasanovih "satelita" koji i dan danas "rovare" po firmi za što čak primaju jako dobre plate i nalaze se na jako dobrim radnim mjestima....vidjećemo šta će biti ali ovako definitivno neće ići
Troler
Mehaničar

« Reply #1371 on: August 03, 2012, 17:10:00 »

Ja mislim da je ovo za prepuštanje linija Centrotransu mjesec prije izbora stiglo "odozgo", jer imam osjećaj da će gradski prevoz imati važnu ulogu u izbornoj kampanji.
Samo se nadam da će Kadić biti čovjek od riječi jer je rekao da neće ništa potpisati bez pristanka radnika.

@transformers znaš li jeli istina da je proradio 469?

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1372 on: August 03, 2012, 17:42:22 »

Ima ovdje istine što govori Hodo, u stvari sve osim ovogaa za Bašića je istina. I meni se Kadić činio pametnim, štaviše uradio je čak i neke jako dobre stvari, počeo razvijati marketing preduzeća, otpisani autobusi su prodati po solidnoj cijeni, imao je prilično dobru komunikaciju s radnicima, međutim ovo zadnje što je uradio je bacilo mrlju na sve to. Da li je potkupljen ucijenjen vrbovan ili mu je zaprijećeno pojma nemam ali nije mu ovo  trebalo. Takođe nije se riješio Biminih i Hasanovih "satelita" koji i dan danas "rovare" po firmi za što čak primaju jako dobre plate i nalaze se na jako dobrim radnim mjestima....vidjećemo šta će biti ali ovako definitivno neće ići

Haris je mnogo uradio od svog dolaska,primjer vrlo osjetljiva revizija invalida.
Pa znaš i sam ko je štancao razne papire o "nesposobnosti" pojedinaca.
Hasanova supruga.Dok jedni idu na Institut za vještačenje drugi dobivaju preko Zavoda za zaštitu radnika u saobraćaju papir da su "truhli" i ne mogu raditi.Istina je da i među njima ima ljudi koji su stvarno bogalji.
Tužno je imati doista bolesne ljude,koje neće zamijeniti mlađi i zdraviji,ako ništa da ih sadašnji uvedu u posao.
Neki ljudi su i umrli koliko im je bolest uzela maha,jer se nisu stigli liječiti.
Bilo je tu dosta drugih stvari za pozitivan primjer,ali sa Centrotransom potez mi je potpuno nerazumljiv i nejasan.
Menadžment CTS-a je i znaš sam viđen u Remizi nemali broj puta od zimus.

Čak štaviše mislim da Hasan hoće sebe da istisne nazad na mjesto Direktora.

Jednom sam davno napisala kad se ubacio neki padobranac ovdje u prvoj temi kad je falio Hasana za vozila,to nisu njegove zasluge,zna se kako se vozila nabavljaju.Samo je realizirano ono što je zastalo još u doba Šaćira.Npr.trolejbusi.
Dosta nelegalnosti je uradio i Hasan,samo ne znam hoćel Hodo i o tome pričati.
Šta je Hasan nanio štete nelegalnim upošljavanjem,to sam zaboravila napisati.
I omastio se obukom za vozače tramvaja i specijalizacijom za trolejbuse.
Ne znam hoće li pričati i sabotažama raznih idiota u proteklom vremenu.
Prema njegovim riječima ispade jedino da je Direktor odgovoran za haos u preduzeću.On hoće da uništi,a jednim dobrim dijelom ih je provalio kako su dijelove nabavljali i iscrpljivali naftu u rezervne gume i sakrivali.
Da ne pričam o super situiranim majstorima kućama itd dok neko nema ni za kifle.

@Troler
Pošto vlada rasulo po Sindikatima,vjeruj ima dosta ljudi kojima je sve svejedno.
Oni bi samo da rade i da dobiju platu,i znaju koliko sindikati ustvari ne valjaju.

Jedino Ministarstvo je nadležno za linije,mene zanima njihovo mišljenje.
« Last Edit: August 03, 2012, 19:59:00 by MAN Lions coach » Logged

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Troler
Mehaničar

« Reply #1373 on: August 03, 2012, 18:59:57 »

Šta je sa Grasovim sajtom, piše This site has been suspended

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1374 on: August 03, 2012, 19:05:16 »

Biće prilog o GRASU na NTV Hayat.

man 464
Mehaničar

« Reply #1375 on: August 03, 2012, 19:37:01 »

Bio.... niš posebno....

Misilm, nisam ja za uvođenje Centre ali ako već mora zašto se ljudi boje da će ostat bez posla, fino će sva ta vozila popunit v.r-ove koji fale na linijama koje će ostat Gras-u i to je to, možda sam laik ali meni je to logično.....
« Last Edit: August 03, 2012, 19:39:22 by man 464 » Logged
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1376 on: August 03, 2012, 19:37:54 »

Zavisi kako je ko upućen u situaciju. Roll Eyes

Troler
Mehaničar

« Reply #1377 on: August 03, 2012, 19:39:07 »

Jel bilo nešto što nije ovih dana pisalo u novinama? Nisam gledao.

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1378 on: August 03, 2012, 19:46:49 »

Je li ovo nastavak predizbornog cirkusa Oslobođenje / Dnevni Avaz odnosno političara koji stoje iza ovih novina ili nešto drugo? Meni se Haris Kadić čini dosad najpametnijim barem prema njegovim izjavama za medija... naravno nisam tako naivan da iskreno vjerujem da će on uspjeti da spasi GRAS...

Hodo ti radi na gumama.Znači lik totalno beze.
Eto,on je upućen u sve...
Isti taj Hodo je dok je Jusufranić Ibrahim bio direktor prijetio i ucjenjivao da mu se žena zaposli i stan je uspio izreketirati prijetnjama,pa mu je Ibrahim od straha dao.

Prijetio je i sadašnjem direktoru što mu drugu ženu nije zaposlio,pa je i policija intervenisala zbog njegovog ciganluka.
« Last Edit: August 04, 2012, 10:23:16 by MAN Lions coach » Logged

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #1379 on: August 03, 2012, 20:40:53 »

Hasan je navikao na direktorsko mjesto dolaziti na ilegalan način pa je isto to planirao i ovaj put. Znači kad god se situacija zamuti do maksimuma tada nastupa Hasan i "lovi u mutnom". Isto to pokušava i sada da uradi, Hodo je jedan od pijuna koji će vrbovati radnike za Hasana. Poslije onoga što je radio i kako se ponašao mislim da mu neće povjerovati ni oni najnaivniji.
Pages: 1 ... 90 91 [92] 93 94 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: