Troler
|
|
« Reply #1140 on: July 03, 2012, 14:13:43 » |
|
Znamo svi da je K2 - 244, ima u temi tramvaji slika. To sam napisao 15-tak minuta prije nego što sam vidio sliku.
|
|
« Last Edit: July 03, 2012, 14:15:57 by Troler »
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
sarajlija211
Putnik
|
|
« Reply #1141 on: July 03, 2012, 16:52:19 » |
|
Dobro Troler. Pitam se kako će Lohner E 711 izgledati kada mu postave takvu sliku?
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1142 on: July 03, 2012, 17:04:59 » |
|
Bojim se da nisam najbolje razumio ovo zadnje?
Svi bečki tramvaji tipa E koji su farbani u Sarajevu farbani su u iste boje kao i u Beču - Crveni tramvaj sa bijelim dijelom oko prozora i sivim krovom, pa će i 711 vjerovatno biti takav.
Od 2005 kad su došli nijedan nije imao reklamu.
|
|
|
|
|
|
|
sarajlija211
Putnik
|
|
« Reply #1143 on: July 03, 2012, 17:35:45 » |
|
Pročitao sam da će 711 biti obojen kao 244. Možda nisam u pravu.
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1144 on: July 03, 2012, 17:54:01 » |
|
Na ovom forumu si samo mogao pročitati da je 711 (ako je ono 711 jer nisam vidio g.b.) kitovan i spreman za farbanje. Nigdje nije pisalo da će biti onako urađen.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #1145 on: July 03, 2012, 17:55:34 » |
|
Očigledno on vidi što svi mi ostali nevidimo...
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #1146 on: July 03, 2012, 18:17:07 » |
|
Čuo sam u prolazu da će sutra raditi Vašingtonac, jesu li to tačne informacije ili su samo neistine?
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1147 on: July 03, 2012, 18:35:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #1148 on: July 03, 2012, 20:14:43 » |
|
Ali u koliko sati ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1150 on: July 04, 2012, 15:22:48 » |
|
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/104172-vlada-ks-u-pregovorima-s-ebrd-om-i-eib-om-moguca-obnova-pruge-i-do-ilidze.htmlMeđu najznačajnijim ovogodišnjim kapitalnim projektima Vlade Kantona Sarajevo bila je obnova tramvajske pruge od Baščaršije do S krivine na Marindvoru. Nakon što su odgovorni u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropskoj investicijskoj banci (EIB) vidjeli kako smo ga implementirali, Vladi su ponudili mogućnost kreditiranja obnove pruge od Marindvora do Ilidže u oba pravca, kazao je za "Dnevni avaz" premijer Fikret Musić. - Na taj način napravili bismo prugu u nivou asfalta kojom bi saobraćali niskopodni tramvaji. Pruga ne bi bila kanalska, kao što je sada. Također, iskoristili bismo sadašnji prostor oko šina i napravili još jednu brzu, servisnu traku, koju bi isključivo koristila vozila Hitne pomoći, policije, vatrogasci, taksisti... Predstavnici EBRD-a su nam dali do znanja da možemo računati i na kredit za izgradnju pruge od Ilidže do Hrasnice. U naredne dvije godine znat ćemo ima li nas u tom projektu ili ne - rekao je Musić.
|
|
|
|
|
|
|
Edin MAN
Kondukter
|
|
« Reply #1151 on: July 04, 2012, 19:22:30 » |
|
Ovo govore godinama da naprave prugu do Hrasnice -.-
|
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1153 on: July 04, 2012, 19:44:54 » |
|
Ja mislim da će tramvaj za Hrasnicu prije decenije biti funkciji.
Da nije bilo rata vjerovatno bi danas tramvaj išao za Dobrinju i Hrasnicu jer je pred sami rat počela izgradnja pruge za Dobrinju.
U knjigi "Sarajevski tramvaj" (2003) pisalo je da se planira izgraditi pruga za Hrasnicu do 2015. Polako napreduje i cesta sa zelenim pojasom za tramvaj prema Hrasnici.
|
|
|
|
|
|
|
dresdener
Putnik
|
|
« Reply #1154 on: July 04, 2012, 19:45:46 » |
|
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/104172-vlada-ks-u-pregovorima-s-ebrd-om-i-eib-om-moguca-obnova-pruge-i-do-ilidze.htmlMeđu najznačajnijim ovogodišnjim kapitalnim projektima Vlade Kantona Sarajevo bila je obnova tramvajske pruge od Baščaršije do S krivine na Marindvoru. Nakon što su odgovorni u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropskoj investicijskoj banci (EIB) vidjeli kako smo ga implementirali, Vladi su ponudili mogućnost kreditiranja obnove pruge od Marindvora do Ilidže u oba pravca, kazao je za "Dnevni avaz" premijer Fikret Musić. - Na taj način napravili bismo prugu u nivou asfalta kojom bi saobraćali niskopodni tramvaji. Pruga ne bi bila kanalska, kao što je sada. Također, iskoristili bismo sadašnji prostor oko šina i napravili još jednu brzu, servisnu traku, koju bi isključivo koristila vozila Hitne pomoći, policije, vatrogasci, taksisti... Predstavnici EBRD-a su nam dali do znanja da možemo računati i na kredit za izgradnju pruge od Ilidže do Hrasnice. U naredne dvije godine znat ćemo ima li nas u tom projektu ili ne - rekao je Musić. Ovo sam čitao i baš bi mene zanimalo kojom profesijom se taj Musić bavio prije ulaska u politiku. To što najavljuje je POČETAK KRAJA sarajevskog tramvaja. Dobro došli u Bosnistan komšiluk Bangladeše.
|
|
|
|
|
|
|
|