bhbus.ba
November 24, 2024, 19:26:06 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Go Down
  Print  
Author Topic: Bosnaexpres - Razno/Diskusije  (Read 126470 times)
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #225 on: May 09, 2011, 19:47:47 »

Opet u isto vrijeme vidim cityliner od BE oko 19 sati da prolazi kroz Nedžariće,i vidio sam tablu piše Sarajevo - Tešanj, i sad me bas zanima jel idu na Stup ili opet nešto zaobilaze, gužva ili tako nešto...?
« Last Edit: May 09, 2011, 20:03:20 by The_Dubster » Logged

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
damir050
Vodič puta

« Reply #226 on: May 09, 2011, 20:19:47 »

Pa  vidi  sve  linije iz  pravca Mostara idu preko Stupa , za  ovaj  slucaj  moguce je  da  je  bio Put Zivota Blokiran , radovi prekopavanje il sta vec  pa  Shole ovarisao pored  Wise na  Stup

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #227 on: May 09, 2011, 20:47:11 »

Pa  vidi  sve  linije iz  pravca Mostara idu preko Stupa , za  ovaj  slucaj  moguce je  da  je  bio Put Zivota Blokiran , radovi prekopavanje il sta vec  pa  Shole ovarisao pored  Wise na  Stup

hajde zivota ti razmisli barem malo prije nego sto bilo sta napises.. Ta linija godinama ide preko Rajlovca Briješća Boljakovog Buca potoka Drinskom ulicom pored Fabrike duhana te konacno na Autobusku stanicu. To sto je put zivoza bio blokiran i sto je šofer "ovarisao" pored Wise nema apsolutno nikakve veze. MOgao je starom marsutom na Pofalice pa pored tehnicke skole do autobuske stanice. Dakle najvjerovatnije je bilo studenata a njma vozaci u glavnom izlaze u susrret te je vozac skrenuo preko Stupa da bi ih mogao isputiti u Nedzaricima blizu doma....
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #228 on: May 09, 2011, 20:50:56 »

Pa najviše i imaju studenata na toj liniji tako da im sigurno izlaze u susret i čine sve da im olakšaju..

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #229 on: May 10, 2011, 22:58:08 »

extra izgleda svaka čast

Gdje je slikano Huh?
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #230 on: May 12, 2011, 20:23:37 »

danas 217 HDH na vanrednoj u Sarajevu

Semir
Voditelj Voznog Parka

« Reply #231 on: May 12, 2011, 21:44:16 »

Danas u Tuzli dva Skylinera na vandrednoj

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #232 on: May 13, 2011, 00:51:38 »

evo je po dolasku na AS

328 DT konačno ofarbana i nema više one nakaradne ''fleke'' .

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #233 on: May 16, 2011, 13:35:07 »

premijerno
jučer u Sarajevu

a druga je bila u Budimpešti čini mi se...
Pravo na mene lično ostavlja fin i pouzdan dojam, najviše radi MB loga, a nisi mogao slikati unutrašnjost ? Vidim da je bilo tu osoblje BEa ?

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #234 on: May 16, 2011, 18:07:56 »

Vizuelno podsjeća na Arbus, a i jest u toj klasi vozila samo što je po mom mišljenju bolji izbor (bar što se tiče izgleda).

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #235 on: May 16, 2011, 18:20:38 »

Definitivno moćnije izgleda, još lijepo siva BE boja i roze slova, super po meni ova kombinacija na ovome busu !

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #236 on: May 16, 2011, 22:28:18 »

Pravo na mene lično ostavlja fin i pouzdan dojam, najviše radi MB loga, a nisi mogao slikati unutrašnjost ? Vidim da je bilo tu osoblje BEa ?

ma bili su tu i još jednom hvala na dozvoli za slikanje, al pricao sam ti za problem sa baterijama, čuvao se za Kantića al vidio si kako je i ona ispala Sad

Nadam se da će bit opet prilike da ih slikam u Sarajevu Cheesy

dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #237 on: May 20, 2011, 21:20:00 »

JEDNA ZANIMLJIVOST
Naime, vozac Autoprevoz-Tesanj danas je popravio crijevo za gorivo svojim konkurentima Bosnaexpres-doboj jug. mislim konkurentima na toj liniji Tesanj - Sarajevo - Tesanj....

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #238 on: May 20, 2011, 21:24:14 »

drago mi je da ima i takvih slučajeva... ja sam već pisao kad su ljudi iz BE pomogli Putniku da upali svoju setru zimus na parkingu kod AS... lijepo je čuti i vidjeti takve poteze... prava šoferska solidarnost Cheesy

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #239 on: May 21, 2011, 04:21:20 »

JEDNA ZANIMLJIVOST
Naime, vozac Autoprevoz-Tesanj danas je popravio crijevo za gorivo svojim konkurentima Bosnaexpres-doboj jug. mislim konkurentima na toj liniji Tesanj - Sarajevo - Tesanj....
Što se tiče vozača koji vozi redovno na liniji za Sarajevo od AP Tešanj, stvarno sam u par situacija uvidio da je stvarno vozač velika ljudina, hoće uvijek pomoći, a i primjetio sam da ima veliko iskustvo u ovome poslu i da se razumije oko mehanike autobusa...

Konkurenti im BE jesu, ali sigurno se vozači ne gledaju tako, jer činjenica je da su obje firme iz možemo komotno reći i iz iste opštine, i iz pouzdanih izvora znam da su vozači iz BE i vozači AP-a svi poznaju, a većina je i u prijateljstvima pravim, jer većina njih je zajedno vozilo u prijeratnim firmama ...

Isti slučaj je i sa Kantićevim vozačima na relaciji BE D.Jug i AP Tešanj, jer sam se lično par puta uvjerio... Jer su svi ti vozači od ovih prevoznika ljudi iz istoga grada i poznanici većina od malenih nogu, i sasvim je normalna stvar da će pomoći u svakome trenutku kada je potrebna pomoć, isto tako i na relaciji prema Zet Toursu, jer sva ova 4 prevoznika su iz iste "Mahale", bolje rečeno "Čaršije" ...

A što se tiče pomoći između vozača, u veoma velikom procentu slučajeva, predpostavljam da je to sigurno oko 90% vozači će pomoći drugim kolegama ukoliko mogu a i pri tome ne ugrožavaju svoj posao i obaveze, prioritete svojih putnika autobusa itd itd Wink

Isto jedan primjer kojem sam ja zimus svjedočio je taj da je Kantićev vozač, pri onim niskim temperaturama, pomogao na parkingu od AS Sarajevo, vozaču Setre 215  od Hozića, ista nije mogla upaliti jer je imala veoma loše akulumatore, te su vozači spojili autobuse i na taj način uspješno uspili upaliti "Hozićku" Smiley, nakon toga Setra je radila neko pola sata, te ju je vozač ugasio jer polazak iz Sarajeva je sigurno bio udaljen još nekih 1-1,5 h, a vjerujući pri tome da je uspio za to pola sata rada autobusa napuniti akulumatore bar u toj mjeri da uspije upaliti opet autobus... Kantićev vozač je nakon određenih radnji i obaveza koje je obavio, zaključao prekontrolisao svoj bus i krenuo prema stanu, u tome Hozićev vozač mu kaže da samo još pričeka da ovaj proba ponovo upaliti Setru, i nažalost ne uspjeva, pri tome nekako dolazi Setra 328 DT činimi se od BE D.Jug, i na prijedlog Kantićevog vozača ovoga puta bez ikakve dvoumice i ne podržavanja ideje spajaju BE bus sa Hozićevom Setrom kako bi upalila i uspjeva, te je taj dan uspješno otišla za Bugojno, kako su kolege iz BE-a ispoštovale i Hozićevog vozača a i Kantićevog kako isti nebi morao paliti ponovo autobus itd itd ...

I isto usput informacija neke povezanosti ovih firmi iz regiona Doboj Jug, Jelah i Tešanj, jedan mali i banalni primjer, vozač kod Kantića, možemo reći mlađih godina, cca malo preko 30 god, radi i vozi kod Kantića, a njegovi brat i otac su također profesionalni vozači i isti rade kod BE-a D. Jug, tako da je to hoću da kažem u svemu ovome, povezano i da u tome svijetu vozača autobusa postoji dosta poštovanja, cjenjenja čak i sitnica, sve to održavajući u veoma prijatnoj vozačkoj atmosferi, osnovne stvari/pravila te atmosfere upravo jesu da se pomogne kolegi ukoliko mu je potrebna pomoć, druženje, podrška, solidarnost, poštovanje između svakog pojedinca itd itd ...

Opet se napisa, ali volim ovako napisati duže postove kada imam na osnovu čega napisati i kada Vam imam prenjeti po meni neke bitne i interesantne, značajne informacije... A u ove 2-3 godine od kako pratim ovaj svijet autobusa, prikupio sam dosta i zapazio dosta informacija, tako da sam u dosta finoj veličini potkovan informacijama o pojedinostima vezanim za ovaj svijet autobusa Smiley

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Go Up
  Print  

Jump to: