bhbus.ba
March 03, 2025, 20:31:06 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 37   Go Down
  Print  
Author Topic: Prošić - Razno/Diskusije  (Read 131958 times)
ecehajic
Mehaničar

« Reply #120 on: December 30, 2010, 11:03:24 »

meni vozc sto vozi u servistransu kaze da su oni iz cazina kaze vozio za prosic soner bus

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #121 on: December 30, 2010, 11:07:20 »

oficijelno se ova firma ovako zove "Sonnen-Busreisen GmbH" pa na to je on mislio, a ti mozda mjesas isto onaj prosic sto ima liniju cazin - sarajevo, to nisu iste firme, ova bosanska iz bihaca firma, ona vozi samo po bosni, a ovaj prosic sa ovim predobrim makinama vozi medjunarodne Wink

ecehajic
Mehaničar

« Reply #122 on: December 30, 2010, 20:36:36 »

tako on kaze,reko znam ja jednog vozaca,kaze jos voze vani pa je to ovo najjvjerovatnije...

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #123 on: January 01, 2011, 02:27:52 »

Eh da riješimo i to pitanje. Čitavu priču započeo je stari Husein, prije dosta godina, mislim čak i prije rata da je imao svoj(e) autobus(e), i da je vozio međunarodne linije. Jedan Huseinov sin - Nihad, preuzima poslije rata firmu koja je registrovana u Njemačkoj u Calwu, a drugi sin vodi firmu u BiH čije je sjedište u Bihaću, odmah kod hotela Sedra pokraj Une, tu imaju i svoju benzinsku pumpu, svoj servis i tu im se odmaraju i ove makine što voze međunarodne linije (npr. Bihać - Oberhausen itd.). Sve je to ustvari jedna porodična firma, jedan sin se bavi prevozom u BiH a drugi međunarodnim prevozom.   

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #124 on: January 01, 2011, 07:19:21 »

a jel finansijski prihod zajednicki , znas li to mozda ? nako informativno me interesuje, po mom misljenju cisto sumnjam, jer bi i ovaj bosanski onda ulozio malo u vozni park, novije makine nabavio, jer lijepa i duga je i relacija od cazina do sarajeva, a svaki dan Wink al opet to je moje misljenje, a misljenje je misljenje Smiley zato pitam da li znas tacnu informaciju, ako ne ti, mozda neko drugi, neka slobodno javi Wink necemo ga ujesti Smiley

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #125 on: January 01, 2011, 11:01:08 »

Pa nisam u to siguran, a mislim također da prihodi nisu zajednički. ali opet, kad god jednom bratu malo zapne, sigurno ovaj drugi malo pogura Wink

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #126 on: January 01, 2011, 11:32:51 »

pa dobro to je ono familijarni odnosi, postovanje i to, nema veze s firmama ... mene interesuje oko firmi ... ali nije sigurno ... al opet neznamo info Smiley

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #127 on: January 08, 2011, 23:48:49 »

NOVOST KOD PROŠIĆA!!!!!!
Odem ja danas malo do AS u Cazinu, oko 12:30. jer znam da Prošić ima i subotom i nedjeljom liniju u to doba, i vidim ja potpuno bijeli Lions Top Coach skreće na stanicu. Brže - bolje požurim da vidim o čemu se radi mada sam odmah pretpostavio da se radi o Prošiću, pomislio sam sigurno njihov novi autobus. I upravo tako - prinova u voznom parku!!!! A vozač ni manje ni više - gazda Nihad. E super, popričam ja malo sa njim, jedan jako ljubazan čovjek, a i mora biti jer se bavi takvim poslom. Saznao sam da su se riješili Volva, da im je ovaj Man novi autobus, da imaju sada više putnika (bezvizni režim) a posebno mi se dojmila jedna njegova rečenica: rekao je da voli dobro platiti autobus i onda mirno spavati.
E sad se vjerovatno pitate gdje je slika autobusa???
Žao mi je ali nema je jer moj mobitel nije kod mene već kod sestre. A kod mene je njena makina koja čak ima VGA kameru i IC.
Tako da nisam imao priliku kvalitetno uslikati autobus. Sorry!!!
Da spomenem još i to da je linija Bihać - Oberhausen, i da je autobus bio popunjen skoro do zadnjeg mjesta.
Biće ako Bog da i slika čim naletim na njega a budem imao svoj mobitel pri ruci.
Pozdrav!!!

Goran SK
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #128 on: January 08, 2011, 23:56:58 »

Kassbohrer jer mozes saznati dali imaju Setru S 315 HDH u voznom parku ? ili su je prodali!
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #129 on: January 09, 2011, 12:19:15 »

Eto baš fino, Volvo uklonjen iz VP, a vjerovatno će i MAN dobiti šemu Prošića

I da te pitam, jel pisalo na busu Man Lion's Top Coach ili Samo MAN Lion's Coach Huh?

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #130 on: January 09, 2011, 14:13:53 »

Što se tiče Setre 315 HDH, zaboravio sam upitati, kao i za onaj bijeli Cityliner što je bio na probi kod njih.
Ovako, poprilično sam siguran da Setra više nije kod njih, to je starija generacija Setre a oni imaju nove generacije svih autobusa, i Setre i Mercedesa i Neoplana i MAN-a, a eto riješili su se i Volva, koji im je kvario prosjek starosti voznog parka.
A ne sjećam se tačno natpisa na MAN-u ali je bio troosovinac pa mislim da je TOP COACH. Ako se ne varam, u tome je i razlika izmađu Lions coach i Lions Top Coach, u broju osovina. Ako griješim, ispravite me Wink

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #131 on: January 09, 2011, 20:17:39 »

Lion's Top Coach je sa tri osovine, ali novija godišta se označavaju sa Man Lion's Coach (tako piše na busu) L, pa rek oda vidim šta je pisalo na busu, jel baš nov nov ili nov al malo stariji Cheesy

dreiachser
Putnik
*

« Reply #132 on: January 09, 2011, 20:44:08 »

Nisam 100% siguran, ali mislim da je do 2005tog godišta pisalo Lions Top Coach, dakle od 2006 Lions Coach L...
Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #133 on: January 09, 2011, 21:39:14 »

Ma gajnc - nov Wink

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #134 on: January 22, 2011, 15:45:02 »

Super slika, prelijep je ovako u snijegu, a jel on ovo prazan?

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 37   Go Up
  Print  

Jump to: