bhbus.ba
March 02, 2025, 23:56:11 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 37   Go Down
  Print  
Author Topic: Prošić - Razno/Diskusije  (Read 131837 times)
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #150 on: March 13, 2011, 21:04:36 »

ekstra ulov !

Ma iznenadili su me, inače bih ja to uslikao i sprijeda, mada i ovako sam zadovoljan...ovo je moj drugi susret sa ovom Setrom, i mogu reći da je finih ljudi izašlo u Doboju, Wink

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
dreiachser
Putnik
*

« Reply #151 on: March 13, 2011, 23:41:50 »

Ulazili li iko ziv na stanicu u Doboju?
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #152 on: March 13, 2011, 23:51:51 »

Ulazili li iko ziv na stanicu u Doboju?

Za Njemačku samo Bakić....ništa čudno, ulaz na stanicu im je skuplji od Dervente, Prnjavora i ostalih gradova za međunarodne linije...Jednom sam slikao ovu Setru kad je ušla na stanicu.
« Last Edit: March 14, 2011, 00:14:30 by Mustafa YJM » Logged

dreiachser
Putnik
*

« Reply #153 on: March 13, 2011, 23:57:49 »

To je prilično bezobrazno s njihove strane onda, mada ni ovo nije u redu da putnici ulaze i izlaze van stanice. Ispade budala onaj, koji plaća...
mody_kick
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #154 on: March 14, 2011, 00:02:33 »

To je prilično bezobrazno s njihove strane onda, mada ni ovo nije u redu da putnici ulaze i izlaze van stanice. Ispade budala onaj, koji plaća...
Druze u stanicu ulaze oni koji imaju to mjesto u koncesiji. Bakic ulazi jer ima Doboj. A sto se tice peronizacije, cijena u Doboju je 25 KM, Derventa 23 KM, Banjaluka 29 KM...
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #155 on: March 14, 2011, 00:18:34 »

Nije ilegalno kupiti i ostavljati putnike van stanice, putnik će prepoznat kvalitet i koristit će usluge istog prevoznika bez obzira ulazio on na stanicu ili ne. Ni u kom slučaju to nije bezobrazno, svako se bori za putnike...jedna stvar mi nije jasna, može li prevoznik izbaciti to mjesto, ako ne želi da ulazi u stanicu?

I Centrotrans je nekad ulazio na stanicu na liniji za Dortmund dok sada ne ulazi ni jedan njihov autobus osim za Rennes (a ni za to više nisam siguran) no da ne ulazimo u offtopičarenje..

dreiachser
Putnik
*

« Reply #156 on: March 14, 2011, 00:21:40 »

Pa kako nije bezobrazno, ako neko plaća za to?! Nemaš dozvolu da tu kupiš putnike, a ti ih nekom ispred nosa pokupiš... Ali dobro, suvišno je raspravljati, ovo je ipak Bosna...
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #157 on: March 14, 2011, 00:22:18 »

nije problem cijena ulaska, nego kako je mody reko, da je to stvar od toga ima li upisano to mjesto u liniji ... Nije ilegalno kupiti i ostavljati putnike van stanice u mjestima u kojima si zaveden na toj liniji da mozes stajati, ali ako nemas zaveden Doboj a kupis izbacujes putnike, e onda je to kaznjivo !

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #158 on: March 14, 2011, 00:23:58 »

Pa kako nije bezobrazno, ako neko plaća za to?! Nemaš dozvolu da tu kupiš putnike, a ti ih nekom ispred nosa pokupiš... Ali dobro, suvišno je raspravljati, ovo je ipak Bosna...

Iskreno ti je smjesno ovo sto si napiso, kako nije bezobrazno. Ko ti danas u Bosni gleda na postenje i bezobrazluk. Svako gleda svoje i sta ga briga za druge ... Po meni tu nisu krivi prevoznici, oni koriste za svoju dobit, krivi su organi koji bi trebali to kontrolisati i sprovoditi zakone u tom podrucju posla , transport putnika ...

mody_kick
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #159 on: March 14, 2011, 00:27:04 »

nije problem cijena ulaska, nego kako je mody reko, da je to stvar od toga ima li upisano to mjesto u liniji ... Nije ilegalno kupiti i ostavljati putnike van stanice u mjestima u kojima si zaveden na toj liniji da mozes stajati, ali ako nemas zaveden Doboj a kupis izbacujes putnike, e onda je to kaznjivo !

Mozda bi trebali ovu diskusiju prebaciti u neku drugu temu, ali da odgovorim. Amare putnici se SAMO mogu uzimati i ispustati na stanici jer je to njena svrha. Ali kao sto "dreiachser" rece, ovo je ipak samo Bosna!
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #160 on: March 14, 2011, 00:35:36 »

ma nema potrebe prebacivati, kako vidim sve smo rekli sto smo trebali, kako jeste, sad bi na red doslo prepucavanje, ali mi nismo od toga i nikad to nismo radili, pa necemo ni sada Cheesy ...

U Bosni se putnici mogu van autobuske primati, primjer samo da vidite da je regularno ...
Gracanica : Kantic : staje na prosirenju ispred TC Etna, pokraj magistralnog puta, prosirenje asfaltirano i napravljeno bas za kantica u dogovoru sa TC Etna, jer je u interesu i jednih i drugih bilo to, jer ne ulazi u Gracanicu kantic na autobusku jer se gubi ulaz i izlaz iz gracanice minimalno 20 minuta, takav je tempo i cirkulacija i saobracajna infrastruktura rjesenja ...

Tuzla : Kantic : staje prije autobuske na parking, koji kantic iznajmulje za svoje potrebe i koristi kao svoj vid autobuske stanice, jer su mu iz TT-a povecali jedne godine godisnje cijene pristajanja njegovih buseva, najvise radi toga sto im je konkurencija velika na liniji za Dortmund, svi putnici isli s kanticem, i onda on nije pristao na tu cijenu, pa iznajmljuje tu svoju "autobusku stanicu", a nakon sto se to desilo za pristanke na AS Tuzla, Kantic je kupio kompletnu povrsinu i objekte bivse tvornice obuce Aida, i tu ima u planu u buducnosti praviti Autobusku, kako za sebe tako i za sve ostale prevoznike koji bi zelili koristit autobusku, naravno uz naplatu pristanaka ...

i eto samo malo primjercica 2 , i da ne zavlacimo vise na ovu temu, prosic je tema Wink

dreiachser
Putnik
*

« Reply #161 on: March 14, 2011, 00:40:46 »

Iskreno ti je smjesno ovo sto si napiso, kako nije bezobrazno. Ko ti danas u Bosni gleda na postenje i bezobrazluk. Svako gleda svoje i sta ga briga za druge ... Po meni tu nisu krivi prevoznici, oni koriste za svoju dobit, krivi su organi koji bi trebali to kontrolisati i sprovoditi zakone u tom podrucju posla , transport putnika ...
Dobro tebi je smijesno, meni nije nimalo, ali eto, sta bi covjek... I svi ti, sto si ih nabrojao i mnogi drugi bi debele kazne placali, da je ovo ovdje iole normalna drzava!
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #162 on: March 14, 2011, 00:43:51 »

pa nisi ti mene razumio, smjesno mi sto pitas kako nije bezobrazno od strane prevoznika, ne obracaju oni na bezobrazluk ni truncice, zato kazem, bezobrazno treba da bude one koji trebaju da regulis i sprovode taj zakon, ali u nas te institucije minimalno obavljaju svoje poslove i kontrole, i to minimalno spada u one kontrole koje se izricito narede da se naprave, pa moraju napraviti ... 

mody_kick
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #163 on: March 14, 2011, 00:52:54 »

Izvinjavam se sto ovo pisem ovdje ali kad smo zapoceli da dodam sledece. Amare ne razumijem kako se to u BiH mogu uzimati putnici van stanice. Bio sam malo "vrijedan" pa cu ukratko napisati par clanova iz Zakona o prevozu u drumskom saobracaju:

Član 4.
v) autobuska stanica je izgrađen, propisno uređen i obilježen objekat namijenjen prijemu i otpremi autobusa i putnika,

Član 33.

(1) Ulazak lica u autobus i njihov izlazak u linijskom prevozu lica vrši se na autobuskim stanicama, odnosno autobuskim stajalištima upisanim u registrovane redove vožnje autobuskih linija.

Član 34.

(1) Prevoznici su obavezni da koriste usluge autobuske stanice i terminala u skladu sa registrovanim redovima vožnje.

dreiachser
Putnik
*

« Reply #164 on: March 14, 2011, 00:53:52 »

Sorry, ja sam te onda pogrešno shvatio! Da ne odemo preduboko u OT. To za institucije je svakao grozno i suvišno je trošiti riječi... Ali nisu ni ovi sa AS duse od ljudi, CTS je kao sto Mustafa rece prije normalno ulazio na perone, sad vise ne, znaci nesto ne stima, a imaju koncesiju za Doboj...
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 37   Go Up
  Print  

Jump to: