The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #90 on: April 28, 2011, 20:17:11 » |
|
odlične slike, hvala ti što si podijelio sa nama
|
|
|
|
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #91 on: April 28, 2011, 20:21:29 » |
|
evo još jedna, ovo je 0303 ica koja se sada nalazi u servistrans-u Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
Ado
Putnik
|
|
« Reply #92 on: April 28, 2011, 20:22:22 » |
|
Ovaj je donedavno bio u Kalabriji pa prodan Roadu A ovaj je sada u Jerry trade-u
|
|
« Last Edit: April 28, 2011, 20:30:52 by The_Dubster »
|
|
Neoplan Cityliner
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #93 on: April 28, 2011, 20:33:17 » |
|
Pa eto dobro, zna im se i sudbina,, kako god vozila su u to vrijeme bila extra. Šteta je za 0404-ku što leži, ali kažu da je skup popravak, u onom sudaru što je doživio čitava instalacija kod prednje maske je presječena, navodno ne isplati se praviti.
|
|
|
|
|
|
|
Ado
Putnik
|
|
« Reply #94 on: April 28, 2011, 20:41:12 » |
|
Slazem se sa tobom allene ta vozila su i sada donekle dobra a u to doba su bila pojava na cesti.. Stvarno mi je zao za 0404.Na slici ne izgleda da je bas za rashoda mogla bi se ona vratiti u saobraćaj
|
|
|
|
Neoplan Cityliner
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #95 on: April 28, 2011, 20:48:58 » |
|
šteta jeste ali šta je tu je,,aa drug znaš kako kaže jedan moj prijatelj stariji vozač,,kaže sva vozila cijenim ali 0303 Mercedes rhd i Setra 215hd su vozila ikad najbolje napravljena, jednostavna bez elektronike i problema, ali obzirom da ništa nije vječno pa ni te 0303 i 215-ke, ipak treba ići u korak s vremenom, naravno ako okolnosti dozvoljavaju i džep,
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #96 on: April 29, 2011, 01:25:38 » |
|
Kolega svaka čast što si podjelio ove svoje fotografije iz svoje arhive sa nama, stvarno meni čini veliko zadovoljstvo gledati ove slike načinjene prije dosta vremena ... Nažalost što i dan danas ova firma neposjeduje ovakve autobuse u ovakvo dobrome stanju... Ali šta je tu je...
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #97 on: April 29, 2011, 08:11:25 » |
|
Ovim Skylinerom sam isau u Spaniju na ekskurziju. Bio je extra. Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #98 on: April 29, 2011, 08:27:10 » |
|
dobra tabla ¨soping¨na ovom sto si rekao da je u servisu....
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #99 on: April 29, 2011, 09:06:05 » |
|
Sjećam se kao klinac da sam se vozario u ovim ''šarenim'' 0303-trojkama. Nebrojeno puta sam sa svojima išao na relaciji Maglaj-Doboj (linija Bugojno-Bijeljina) i najčešće su bili ovi Mercedesi. Upamtio sam ih po tada nesvakidašnjoj šemi.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #100 on: April 29, 2011, 10:08:04 » |
|
sva su ova vozila bila tada extra, šteta je što nisu nova zaradila...Amare meni je zadovoljstvo da imamo gdje postati slike
|
|
|
|
|
|
|
coleman
Kondukter
|
|
« Reply #101 on: April 29, 2011, 14:08:48 » |
|
Mislim da su i neozbiljni, njihov Lions Coach sam prije nekoliko godina vidio u Bijeljini, zaprepastio sam se koliko su ga unistili. Pa taj 404, nemoguce da se ne moze srediti, Cityliner su isto urnisali Da te pitam jesu li oni nekad imali medjunarodne linije
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #102 on: April 29, 2011, 20:10:35 » |
|
Naravno da jesu. Vozili su za Njemačku, Austriju, Tursku, vozili švercere u Mađarsku:), ekskurzije... Ima li su tada dosta dobrih autobusa - Mercedesa, Neoplana i Setri. Ovaj jetliner i siva 303 su kod Jerry trade, ova ljubičasta 303 je u Servistransu, jedan skyliner je sasječen prošle godine...
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #103 on: April 30, 2011, 05:18:35 » |
|
Što se tiče stanja autobusa, načina i rezultata održavanja, koji je trenutno kod njih veoma loš, mislim da ponajviše nosi osoblje vrha firme, koje treba voditi računa o svemu tome, ukazivati radnike na rješavanje, resturacije, održavanje, pristup i ljubaznost osoblja itd itd ... Jer po meni nema nikada dobre firme u bilo kojoj oblasti ukoliko u njoj vlasnik, direktor, veoma često provjerava obavljene radove, usluge i ukazuje na greške i daje prijedloge i davanja primjera novih opcija, mogućnosti, realizacije iz kojih bi trebao/mogao da se proizvede kvalitetan proizvod, vid nuđenja usluge, pristupačnost cijenama , ponudama akcijskih stavki određenima danima itd itd ... Ali očito da ovdje osoblje koje je na vrhu firme nije zainteresovano za vođenje takvih stvari, ili se radi o tome da to osoblje nije školovano, uvježbano, poznajući ovaj dio branše koji nemaju veze s poslovanjem firme prevoznika, sve situacije i dešavanja te branše, scene, te zbog toga ne znaju ni donositi određena i bitna rješenja i prijedloge u ovome teškome periodu firme, na osnovu koji prijedloga i rješenja bi se mogla riješiti jedino situacija u kojoj se firma trenutno dovela... Mislim da će ključnu ulogu u budućnosti ove firme upravo igrati osobe na vrhu sa svojim donesenim odlukama... Na njima je ...
|
|
|
|
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #104 on: April 30, 2011, 09:50:02 » |
|
Ima tu svega pomalo, da su neškolovani ne bih rekao, možda i jesu, ali činjenica je da su prije 10-ak godina uspješno poslovali što dokazuju ova vozila, znači čovjek može biti u nečemu dobar i da nije školovan, naravno ne može se mjeriti obrazovan i ne obrazovan čovjek, pravi razlog i problem znaju oni u firmi,,a ko zna možda opet dodje do neke uzlazne putanje..a do tada ovako je kako je.
|
|
|
|
|
|
|
|