bhbus.ba
November 28, 2024, 06:40:41 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 55   Go Down
  Print  
Author Topic: Bugojno Tours, Bugojno  (Read 216332 times)
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #90 on: April 28, 2011, 20:17:11 »

odlične slike, hvala ti što si podijelio sa nama Wink

allen_A
Kondukter
**

« Reply #91 on: April 28, 2011, 20:21:29 »

evo još jedna, ovo je 0303 ica koja se sada nalazi u servistrans-u

Uploaded with ImageShack.us
Ado
Putnik
*

« Reply #92 on: April 28, 2011, 20:22:22 »

Ovaj je donedavno bio u Kalabriji pa prodan Roadu

A ovaj je sada u Jerry trade-u
« Last Edit: April 28, 2011, 20:30:52 by The_Dubster » Logged

Neoplan Cityliner
allen_A
Kondukter
**

« Reply #93 on: April 28, 2011, 20:33:17 »

Pa eto dobro, zna  im se i sudbina,, kako god vozila su u to vrijeme bila extra.
Šteta je za 0404-ku što leži, ali kažu da je skup popravak, u onom sudaru što je doživio čitava instalacija kod prednje maske je presječena, navodno ne isplati se praviti.
Ado
Putnik
*

« Reply #94 on: April 28, 2011, 20:41:12 »

Slazem se sa tobom allene ta vozila su i sada donekle dobra a u to doba su bila pojava na cesti..
Stvarno mi je zao za 0404.Na slici ne izgleda da je bas za rashoda mogla bi se ona vratiti u saobraćaj

Neoplan Cityliner
allen_A
Kondukter
**

« Reply #95 on: April 28, 2011, 20:48:58 »

šteta jeste ali šta je tu je,,aa drug znaš kako kaže jedan moj prijatelj stariji vozač,,kaže sva vozila cijenim ali 0303 Mercedes rhd i Setra 215hd su vozila  ikad najbolje napravljena, jednostavna bez elektronike i problema, ali obzirom da ništa nije vječno pa ni te 0303 i 215-ke, ipak treba ići u korak s vremenom, naravno ako okolnosti dozvoljavaju i džep, Wink
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #96 on: April 29, 2011, 01:25:38 »

Kolega svaka čast što si podjelio ove svoje fotografije iz svoje arhive sa nama, stvarno meni čini veliko zadovoljstvo gledati ove slike načinjene prije dosta vremena ... Nažalost što i dan danas ova firma neposjeduje ovakve autobuse u ovakvo dobrome stanju... Ali šta je tu je...

mirza
Vodič puta

« Reply #97 on: April 29, 2011, 08:11:25 »

Ovim Skylinerom sam isau u Spaniju na ekskurziju. Bio je extra.

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
ecehajic
Mehaničar

« Reply #98 on: April 29, 2011, 08:27:10 »

dobra tabla ¨soping¨na ovom sto si rekao da je u servisu....

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #99 on: April 29, 2011, 09:06:05 »

Sjećam se kao klinac da sam se vozario u ovim ''šarenim'' 0303-trojkama. Nebrojeno puta sam sa svojima išao na relaciji Maglaj-Doboj (linija Bugojno-Bijeljina) i najčešće su bili ovi Mercedesi. Upamtio sam ih po tada nesvakidašnjoj šemi.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
allen_A
Kondukter
**

« Reply #100 on: April 29, 2011, 10:08:04 »

sva su ova vozila bila tada extra, šteta je što nisu nova zaradila...Amare  meni je zadovoljstvo da imamo gdje postati slike Wink
coleman
Kondukter
**

« Reply #101 on: April 29, 2011, 14:08:48 »

Mislim da su i neozbiljni, njihov Lions Coach sam prije nekoliko godina vidio u Bijeljini, zaprepastio sam se koliko su ga unistili.
Pa taj 404, nemoguce da se ne moze srediti, Cityliner su isto urnisali
Da te pitam jesu li oni nekad imali medjunarodne linije
mirza
Vodič puta

« Reply #102 on: April 29, 2011, 20:10:35 »

Naravno da jesu. Vozili su za Njemačku, Austriju, Tursku, vozili švercere u Mađarsku:), ekskurzije... Ima li su tada dosta dobrih autobusa - Mercedesa, Neoplana i Setri. Ovaj jetliner i siva 303 su kod Jerry trade, ova ljubičasta 303 je u Servistransu, jedan skyliner je sasječen prošle godine...

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #103 on: April 30, 2011, 05:18:35 »

Što se tiče stanja autobusa, načina i rezultata održavanja, koji je trenutno kod njih veoma loš, mislim da ponajviše nosi osoblje vrha firme, koje treba voditi računa o svemu tome, ukazivati radnike na rješavanje, resturacije, održavanje, pristup i ljubaznost osoblja itd itd ... Jer po meni nema nikada dobre firme u bilo kojoj oblasti ukoliko u njoj vlasnik, direktor, veoma često provjerava obavljene radove, usluge i ukazuje na greške i daje prijedloge i davanja primjera novih opcija, mogućnosti, realizacije iz kojih bi trebao/mogao da se proizvede kvalitetan proizvod, vid nuđenja usluge, pristupačnost cijenama , ponudama akcijskih stavki određenima danima itd itd ... Ali očito da ovdje osoblje koje je na vrhu firme nije zainteresovano za vođenje takvih stvari, ili se radi o tome da to osoblje nije školovano, uvježbano, poznajući ovaj dio branše koji nemaju veze s poslovanjem firme prevoznika, sve situacije i dešavanja te branše, scene, te zbog toga ne znaju ni donositi određena i bitna rješenja i prijedloge u ovome teškome periodu firme, na osnovu koji prijedloga i rješenja bi se mogla riješiti jedino situacija u kojoj se firma trenutno dovela... Mislim da će ključnu ulogu u budućnosti ove firme upravo igrati osobe na vrhu sa svojim donesenim odlukama... Na njima je ...

allen_A
Kondukter
**

« Reply #104 on: April 30, 2011, 09:50:02 »

Ima tu svega pomalo, da su neškolovani ne bih rekao, možda i jesu, ali činjenica je da su prije 10-ak godina uspješno poslovali što dokazuju ova vozila, znači čovjek može biti u nečemu dobar i da nije školovan, naravno ne može se mjeriti obrazovan i ne obrazovan čovjek, pravi razlog i problem znaju oni u firmi,,a ko zna možda opet dodje do neke uzlazne putanje..a do tada ovako je kako je.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 55   Go Up
  Print  

Jump to: