Malo novih informacije za Vas od mene kao Administratora BHBus.net-a, ipak je to moja dužnost prema Vama.
1. TEHNIČKE INFORMACIJE - INFO SERVER Ovoga puta malo tehničkih informacija :
Informacije sa našeg Servera na kojeg smo smješteni, naš osobni, jedinstveni server za BHBus.net portal, koji je zaslužan za njegov uspješan rad i obrtaje procesora i rama kako bi ovo se "gonilo" da radi kako treba
SERVER INFO :
HDD Memory/Prostor : 23,75% prostora je zauzeto od ukupnog prostora servera, tačnije 4,75 GB je zauzeto od 20 GB koje imamo na raspolaganju
RAM Usage/Potrošnja : RAM Servera konstano radi od svoga prvog dana, rođenja na 40-50 % upotrebe/opterećenja, što je dobar znak... A vidit ćemo do kada će to ovaj server durati tako, jer sve više je novih članova, posjeta, postova, informacija, te sve više zahtjeva veći rad RAM memorije... Kada dođe vrijeme da ne može to ovaj RAM više podnijeti, naravno, ne brinite se, nadogradit ćemo na bolji, brži RAM koji će zadovoljavati novonastale potrebe
CPU Usage/Potrošnja-Opterećenje : Obično varira od 3-14-15% rada, opterećenja, što je dobra stvar, znači da imamo itekako dobar CPU na Serveru, i on po mojim predpostavkama će nas moći još dugo dugo vremena služiti
MJESEČNI Traffic/Saobraćaj na server podataka/informacija je trenutno : 4,98% a do zadnjeg dana u mjesecu obično dosegne do 13%. Ne dalje, barem do sada nije...
Znači trenutno 4,98% prometa podataka, to iznosi u svima dobro poznatim jedinicama kao GB, iznosi : 49,81 GB... A ukoliko želite, mogu Vam očitati ovoga mjeseca kada budu zadnji dani, da vidite koliko će tada biti ta brojka, da stvorite sebi sliku koliko informacija/podataka se pronese u mjesecu na BHBus.net
2. E-MAIL ACCOUNTI BHBUS.NET ZA NAŠE REGISTROVANE KORISNIKEDakle, ukoliko neko od naših članova, registrovanih, želi da posjeduje i koristi e-mail sa domenom, nazivom
vašeime@bhbus.net, neka mi se javi na e-mail
amar@bhbus.net i napravićemo mu e-mail account i ustupiti na korištenje. Naši e-mailovi rade preko gmail sučelja, te je na osnovu toga ih isto koristi kao i @gmail.com e-mail account, isti pristup, procedura, sve... @bhbus.net e-mail accounti imaju dozvoljenu memoriju po e-mail accountu od 7618 MB, tako da je to dovoljno za svaku vrstu korisnika, ne morate brisati pristligle, poslate e-mailove, podatke na e-mailu po 2-3 godine sigurno, oni koji imaju puno e-mailova, a regularni/normalni korisnici e-maila vjerovatno i do 5 godina ne moraju ništa brisati a imaju memoriju na svom e-mail accountu...
Pozdrav
Za sve prijedloge, pritužbe, ideje itd... uvezi BHBus.net portala, rada uspješnosti itd možete me također kontaktirati na
amar@bhbus.net , radujem se Vašem e-mailu.