Izgleda da kokuzni GRAS nije odmah platio negdje članak na nekom portalčiću da udari sebi reklamu.
Kada je riječ o "portalčićima" koji rade, funkcionišu sasvim regularno i u svrhu kvalitetnog i ispravnog informisanja, nema potrebe da se plaća da se postavljaju određeni članci... Govorim sada kao vlasnik, administrator i glava ovog portala, vezano za članke koji se objavljuju na našem portalu, jer je bio i objavljeni članak na našem portalu par dana unazad članak "Centrotrans kupio 10 novih autobusa Isuzu Novociti", a članak vezan za nabavku novih minibuseva Isuzu od strane GRAS-a, nije objavljen jer tu nam informaciju niko nije dostavio. A vezano za CTS nabavku 10 Isuzu Novocitia, press služba firme CTS nam je izravno dostavila e-mailom informacije i fotografije te nabavke na naš službeni e-mail
info@bhbus.net , dok to "kokuzi" iz GRAS-a, tačnije iz press službe GRAS-a nama, BHBus.net portalu nisu dostavili nikakvu informaciju, sadržaj ili fotografije vezano za tu današnju nabavku, tako da ne vidim povoda za tim "GRAS nije odmah platio negdje članak portalčiću da udari sebi reklamu", jer takvo nešto čisto sumnjam da ima na području BiH, vezano za informacije o prinovama kod prevoznika da se plaćaju bilo kojem portalu, da objavi članak, nije niko lud da plaća za to da se objavljuju članci koji budu aktivni i vidljivi na naslovnim stranama portala unutar dana svega koji sat, već je fazon u tome što određene prevozničke firme, u svojoj politici poslovanja, odnosno dio osoblja tih firmi koji je odabran i zadužen da se brine o press informiranju o novinama u određenoj firmi odrađuje svoj posao veoma kvalitetno i ozbiljno, dok to druge određene prevozničke firme nemaju u svojoj politici poslovanja i informiranja javnosti... Kao primjer ću navesti da press službe koje redovno informiraju i dostavljaju informacije i fotografije news portalima imaju firme kao što su CTS, Biss-Tours, Trans-Turist, naveo sam ove tri firme, jer dokazano ove firme su nam i dostavljale informacije na naš službeni e-mail, bez predhodnog kontaktiranja ili upita od strane nas, te kada dobijemo takve pozitivne informacije, pitam se, zašto ih nebi i objavili, dobro za nas kao forum, a i tim firmama je dobro, i slažem se itekako i jedan vid reklamiranja tih firmi, dok određene firme ne vode taj vid politike informisanja javnosti, kao takvu ću navesti firmu Kantić-Touristik, koja je više puta kupovala prinove, i to itekako kakve, Setre, potpuno nove, visoke klase, direktno iz Njemačke, tvornice Setra u Ulmu, ali vodstvo, menadžment Kantić-Touristik ne vodi politiku poslovanja njihove firme takvu da misle da je potrebno da na takav vid informisanja javnosti idu, tako da svako ima svoj izbor, ali ovaj post sam najviše napisao zbog te navedene stavke činjenice, od kolegice, da određene firme plaćaju određenim portalima objave članaka... Možda je čak i moguće, ali ja lično ne vjerujem u to, ali pored toga, 100% znam i garantujem Vam da to nije slučaj kada gledamo i pominjemo naš portal... Također, ovo javno sada od mene, bilo koji prevoznik, press služba određene prevozničke firme, ukoliko ima informacije, sadržaje, fotografije koje bi trebalo objaviti u vidu članka na portalu, pozivam javno sada, čemu bi se ja lično i radovo, jer na taj način samo možemo mi kao portal dobiti na kvaliteti, da nam te informacije, članke šalju na naš službeni e-mail
info@bhbus.net , te ćemo mi nakon primitka istih, iste i objavljivati na našem BHBus.net portalu u vidu news članaka... Tako bi volio da se desi i vezano za firmu GRAS, ukoliko neko od osoblja ove firme čita ovo, a ima pristup tim informacijama ili kolegama koje su zadužene za to, zamolio bi da ovu informaciju proslijedi do osoba koje bi mogle poslati nam na naš e-mail informaciju i fotografije o nabavci novih vozila u GRAS...
Ovaj post nema namjeru dovesti neku negativnu atmosferu, ili čak šta više da se neki pojedinac nađe uvrijeđen ili napadnut kroz ovaj post, ovaj post predstavlja samo moju javnu izjavu i mišljenje o uopštenoj situaciji informisanja nas kao portala od strane press službi prevozničkih firmi, te objavljivanja news članaka, dakle objavimo ono što mi imamo izvore, informacije, a članke o prinovama i novinama u firmama sa našeg regiona većinom objavljujemo na osnovu pristiglih e-mailova sa informacijama i fotografijama o tim novinama i prinovama, jer te članke ne sastavljamo mi, naš tim, jer nemamo provjerene informacije a i većinom fotografije za te članke, već ih sastavimo nakon što nas obavijesti izvor sa provjerenom informacijom, sadržajem i fotografijama... Nadam se da razumijete svrhu što je napisan ovaj post i nadam se da razumijete što sam morao ovo ovdje odgovoriti na kolegicin post, da bi na taj način razjasnio i distancirao se kao BHBus.net portal od tih stavki i izjava o plaćanju članaka za objavu itd...
Vaš administrator Amar
Lijep pozdrav želim Vam svima...