Tako ima mnogo nelogičnosti u ovom prilogu.
Apsolvirali smo oko karata barem hiljadu puta.
Nisu mi poznati kriteriji (o cijeni karte) o kojima predstavnici govore da su bilo gdje u svijetu aktuelni pa ni ovdje i da se isti primjenjuju(socijalni status,obećanja predizborna i sl.)
Žalosno je što nove generacije intelektualaca od sebe prave obične budale.
Besim Mehmedić tadašnji premijer KS-a je obećao "nekakve karte" po "nekakvoj cijeni" koju je pred izbore utvrdio samo ne znam na osnovu čega i da li se je konsultovao sa GRAS-om ili ih doveo pred svršen čin,ili samo bilo daj lovu jer smo propali ko kauč.Biće da je ovo drugo.
Druga stvar mnogi ljudi vaze o cijeni karte koju moraju isto da plate za jednu ili 10 stanica,a ovdje se bune na cijenu po zonama koja je utvrđena realno.Interesantno.Da li je Ok da neko iz Tarčina vozari po istoj cijeni kao onaj u zoni A?
Neovisno od problema koje GRAS ima sa finansijama i mnogim drugim stvarima mislim da je i previše da se isti tovari na budžet Grada i da Grad samo odriješi kesu za finansiranje karata i GRAS-a i da privremeno kao rješava probleme i tako se vrtimo u krug...i bla bla
Ne bi dalje da ulazim u neke stvari,ali bilo bi bolje studentima-predstavnicima da su se dobro nasekirali oko kolega u studentskim domovima koji žive poput štakora u odvodnim cijevima.
Stvarni izračun studentske godišnje karte ili mjesečnog kupona ima svoju metodologiju,a ja ne mogu davati objašnjenja zašto GRAS i Kanton nastupaju politički i dodvorački.Ekonomija opet u drugom planu.GRAS će svakako platiti skupu cijenu svog neznanja,nerada i sl.
Koliko će nadležni u GRAS-u uključiti mozak po pitanju karata i nerealnih zahtjeva ja to ne znam i to će se vidjeti,mislim čak da su trofač po pitanju tarifnog sistema koji se mora prepraviti jer sadašnje stanje je neodrživo.
Dalje,GRAS je omogućio i sebi manji trošak oko štampanja mjesečne karte koju su žarko želili studenti jer im je kao ova skupa odmah da dadnu.Nikako udovoljiti.I onda se nađe neki mudrac da kaže kako štamparija posluje negativno i da priča o politici vođenja firme i organizacije posla.