bhbus.ba
November 15, 2024, 20:19:25 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije (3)  (Read 281621 times)
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #780 on: January 14, 2013, 21:50:07 »

Mislim da od svih silnih rukovodilaca koji su se prijavili (možda je još neko se prijavio u zadnji čas,ali to ne znam) nijedan nije podoban za GRAS.

Haris je najpodobnija verzija za to mjesto,nije se prijavio.

I laiku je jasno da osoba koja gleda pred sebe dok govori i vrti se na stolici,je lažov.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #781 on: January 14, 2013, 22:01:35 »

Koji je onda najmanje zlo?

ako ćemo gledati ko je najmanje zlo jebi ga ona....an
Što se tiče kandidata Avdo Vatric je dugogodisnji rukovodioc, direktor tramvajskog sektora mislim da nema karizmu petlju a Boga mi ni sposobnost da bude direktor. Previše je blag i mislim da bi bio predmet manipulacije pojedinih frakcija. Ono što ga dodatno negativizira je što je bio visoki funkcioner i u periodu Bime a takvi ne mogu nikako biti na celu firme. On je nešto poput rahmetli Kobilica.
Senad Međedović ima lijepu priču, spreman je saslušati te ali najveci njegov problem je što ne zna bosanski i malo je sirov.Mislim da ce za radi sandžačkog čojstva spreman na mnoge ustupke prema ljudima iz sandzaka bez namjere da bilo koga nipodaštavam Osim toga ima kompleks visine tako da je non stop zapet da hoce da padne na dupe kada hoda...
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #782 on: January 14, 2013, 22:05:11 »

Senad ne bi dopustio nerad,ali ima liniju kvarnosti. Roll Eyes
Vatrić je kao i dosad uvijek konkurisao za direktora,ali ga metle od 30KM nešto metlaju sa prijavama,ali to je njegovo pravo da se prijavi.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
GRAS
Putnik
*

« Reply #783 on: January 14, 2013, 22:05:51 »

znaci Haris se nije prijavio? Steta.

Od ponudjenih mislim da je Adis najmanje zlo zato sto ima podrsku sindikata, iz razloga sto ako nista necemo imati strajkove svako malo. Vidjeli smo da sindikalci mogu sra*e napravit za pola sata ako im nije po volji, a to je zadnje sto nam treba.

A generalno, raspustio bih ja i NO i upravu i sindikat i napravio cistku, i doveo mlade ljude van firme koji ce zaista povuci firmu naprijed.
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #784 on: January 14, 2013, 22:12:21 »

Sindikat ne može nametati svoje izbore,a Adis se dosta kompromitovao na svom radnom mjestu.Tako da u tom slučaju nije borba za Direktora realna i poštena već isposlovana nezakonito i unaprijed nametnuta. Roll Eyes
Sindikat treba dobru injekciju za smirenje,ukoliko neko odluči da GRAS ne padne pod stečaj.

Što se tiče imenovanja organa upravljanja:
Imenovanje  predsjednika i članova Skupštine preduzeća  vrši se na način da iste, na prijedlog Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, uz saglasnost Vlade Kantona, potvrđuje Skupština Kantona.
Razrješenje predsjednika i članova Skupštine preduzeća mogu pokrenuti Ministarstvo saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo i Skupština Kantona Sarajevo,  na način i postupak propisan Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine.
 Proceduru razrješenja provodi Ministarstvo saobraćaja u skladu sa  Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine.
Odluku o razrješenju predsjednika i članova Skupštine preduzeća, donosi  Skupština Kantona Sarajevo

Što se tiče NO
Odluku o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora donosi Skupština preduzeća , po predhodno pribavljenoj saglasnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.
Skupština preduzeća donosi odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora, mjesec dana prije isteka mandata  izabranim članovima Nadzornog odbora i donosi rješenje o imenovanju Komisije za provođenje konkursa.

Troler
Mehaničar

« Reply #785 on: January 14, 2013, 22:14:42 »

Koji je onda najmanje zlo?

ako ćemo gledati ko je najmanje zlo jebi ga ona....an
Što se tiče kandidata Avdo Vatric je dugogodisnji rukovodioc, direktor tramvajskog sektora mislim da nema karizmu petlju a Boga mi ni sposobnost da bude direktor. Previše je blag i mislim da bi bio predmet manipulacije pojedinih frakcija. Ono što ga dodatno negativizira je što je bio visoki funkcioner i u periodu Bime a takvi ne mogu nikako biti na celu firme. On je nešto poput rahmetli Kobilica.
Senad Međedović ima lijepu priču, spreman je saslušati te ali najveci njegov problem je što ne zna bosanski i malo je sirov.Mislim da ce za radi sandžačkog čojstva spreman na mnoge ustupke prema ljudima iz sandzaka bez namjere da bilo koga nipodaštavam Osim toga ima kompleks visine tako da je non stop zapet da hoce da padne na dupe kada hoda...

Ako ništa, jeli barem svaki od njih bolje rješenje od Hasana?

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #786 on: January 14, 2013, 22:16:54 »

Kažu da je Senad promijenio uniformu.Pa sad... Roll Eyes

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #787 on: January 14, 2013, 22:20:33 »

Kada je u pitanju Hasan mi smo ako zanemarimo njegovo (ne)ljudstvo, karakter, tvrdoglavost, oholost, osvetoljubivost kao stručnjak i menadzer Hasan je apsolutno nesposoban....
Znači od Hasana je bolji i moj komšija cigan Halil što "paljkuje" po kontejnerima...
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #788 on: January 14, 2013, 22:24:41 »

Ma kratko i jasno nijedan.

GRAS
Putnik
*

« Reply #789 on: January 14, 2013, 22:29:18 »

hajd da postavim jedno hipoteticko pitanje: naravno daa sindikat ne moze birati rukovodioce, medjutim iza sindikata stoji 1000 radnika. E sad, teoretski, izabere se neko drugi osim Adisa, rezultat su automatski mnoga previranja, svadje, strajkovi. Kako biste vi rijesili tu situaciju? Kako smiriti rulju i natjerati da radi? Otpustiti 1000 ljudi je nemoguce. Smijeniti sindikat povlaci opet belaj i revolt onih koji ih podrzavaju. I tako bi opet imali haos koji bi pricu skrenuo sa one glavne teme, a to je spas i ozdravljenje preduzeca.

Da li sad shvatate o cemu govorim? Jer ovaj izbor direktora nije samo ime i prezime, Gras je u takvoj situaciji da sebi vise ne moze dopustiti svadje i previranja.
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #790 on: January 14, 2013, 22:34:40 »

Himzanija je falsifikovao potpise,a mnogi se nisu potpisali na njegove peticije.
Tih 1000 nije bilo u firmi za vrijeme nezakonite obustave.Prema tome...iako SDP upravlja i pravi ovaj nered,činjenica je da Šehiću su sve manje i manje šanse kako minute prolaze da će biti direktor.
A Sindikat zna najbolje kako se provodi ovih dana po saslušanjima.

Kako Sindikat ima pravo da želi Šehića,tako i ja imam pravo da ne želim Šehića ni Sindikat.
Ja ću uzeti vozilo  i napraviti talačku krizu ukoliko mi Vlada KS ne udovolji. Grin
« Last Edit: January 14, 2013, 22:37:57 by MAN Lions coach » Logged

GRAS
Putnik
*

« Reply #791 on: January 14, 2013, 23:01:18 »

ma bravo, tu sam te cekao. Upravo je to poenta, svi tjeraju svoje. Najlakse je praviti talacke krize, vjeruj mi.

Ali moja poenta je druga, hajmo raditi da nema talackih kriza, hajmo izvlaciti firmu, ona je i moja i tvoja i Himzanijina i Adisova i Dzuvina, i Almina, i Snijezina, i Mesuova i Mircetova, i Drazenova, i Ajanoviceva...... Mene interesuje kako to postici, da se firma pokrene naprijed sa ovim s cim raspolazemo, a ne da pravimo talacke krize, to svi znamo....
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #792 on: January 14, 2013, 23:14:55 »

Ja znam da mene niko ne čeka.

Talačka kriza je šala,ako nisi shvatio.

Te koje si nabrojao,njihova firma nije.

Imaš li neku drugu ideju?

I firma sa čim raspolaže,sigurno se ne može pokrenuti naprijed.

GRAS
Putnik
*

« Reply #793 on: January 14, 2013, 23:42:25 »

o da firma itekako jeste njihova, firma je vlasnistvo gradjana kantona, a i ovi su valjda gradjani tog kantona...

Ma krenuti naprijed je lako.... Samo priznati da u firmi ne postoji strucnjak za to i onda pustiti pametnije od sebe da nesto naprave....za pocetak, mi smo tu zbog gradjana, kad kazem mi mislim na Gras iako ne radim tamo. Pa hajmo za pocetak malo saslusati gradjane sta hoce od nas... Hajmo forsirati novi tarifni sistem, hajmo forsirati higijenu vozila, hajmo poslati osoblje na kurs lijepog ponasanja i nauciti se ophoditi s ljudima, hajmo ukinuti bespotrebne djelatnosti, ako nista privremeno, hajmo svi pristati na smanjenje plate dok se firma ne oporavi, hajmo stimulisati radnike da idu u prijevremenu penziju ako ispunjavaju uslove za to, a s ciljem smanjenja broja zaposlenih, hajmo planirati unaprijed a ne vracati se u proslost, hajmo pokazati volju za boljim sutra....

Firma je nas hljeb i moramo je ocuvati.... Sitniice dizu ugled firme i daju povjerenje gradjana, a kad imas povjerenje gradjana sve se moze zavrsiti... Haris Kadic je to znao, znas npr kakav je odjek medju gradjanima imala ona akcija pranja i ciscenja vozila? Milion pohvala je bilo.... Pa onda znas koliko ljudima znaci "dobar dan, izvolite" i osmjeh Ismeta Japalaka iz 854, i koliko ugled kvari vjecito namrgodjena Suljina faca iz 851 (ili 852 nisam siguran)....

Dzuvo je recimo i ovakav i onakav, al nema boljeg vozaca u Grasu sto se tice odnosa prema putniku i prema vozilu generalno (mislim na turisticke ture, kad vozi gradske to je druga prica, sa krkanom krkanski, s gospodinom gospodski)... Isao sam ljetos s njim u Drvenik.... To je perfektno. Cisto vozilo, on pristojno obucen, kokpit zamracen prekrivacem da se ne grije, klima upaljena 20 min prije polaska da se bus ohladi, on stoji s putnicima i zeza se ispred autobusa, pomaze zenama da ubace kofere... Dok mu je kolega iz drugog busa ljubicastog Neoplana suprotnost totlna, cvari mu se bus, kad udjes toplotni udar dobijes, on ti odrdjuje gdje ces sjesti, pravi blato na stepenicama zalivajuci ih vodom da se kao hlade... To putnik cijeni, a toga se malo ko pridrzava....a to razlikuje uspjesne firme od propalih, jer kad je putnik zadovoljan pare same dolaze...
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #794 on: January 15, 2013, 00:13:43 »

BUraz ja ne mogu da vjerujem kako ni jedna politička stranka nije primijetila kakav talenat za politikanstvo i demagogiju lezi u tebi. Nemoj se ljutiti i nemoj ovo shvatati lično. Ti očigledno voliš ići linijom manjeg otpora što ponekada i nije loše pogotovo ako je otpor velik hahhahah GRASu trebaju radiklani rezovi ali što prije to bolje. Na žalost GRAS trenutno nije u poziciji da radi bilo šta zato je potrebno reagovati brzo ali stručno i radikalno.
Ismo je legenda a namrgođen je Nuro iz 851 (štaćeš takvog ga Bog dao)
Džuvo je krkan koji jedino u firmi kakav je GRAS može voziti jer lik je višestruko osuđivani siledzija. Trenutno je u zavrsnoj fazi postupak za napad na policajca. Nemoj mi samo reci da on stvara dobru sliku o GRASu. Ali jebo Dzuvu da je nama on najveci problem lako bi mi rijesili taj problem....
Pages: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: