Da se razumijemo, slazem se da je Kadic bio najbolje rjesenje za Gras, i da je on mogao povuci firmu vrlo brzo naprijed. Ali da je njegova ostavka izrezirana je cisto moje misljenje, jer mnogi su prije njega pravili mnogo kardinalnije greske od njega i vise su ojadili firmu, pa nisu tek tako odlazili sa mjesta direktora, a on eto ispade visoko moralan pa na prvu gresku za koju je prozvanpodnosi ostavku....jasta...
Žao mi je,mišljenja mi se ne podudaraju,činjenica je da ne poznaješ Kadića pa to govoriš.
Sto se tice Sehica, nije ni on cvjecka, al ne zaboravitte da je kupovina minibusa koja je toliko razvlacena kompletirana upravo njegovom zaslugom, da je po prvi put plata pocela biti redovna, 15tog u mjesecu, da su osposobljeni neki busevi (npr 464) koji su toliko bili na cekanju, da se konacno ugovorila ovjera knjizica na duzi period, a ne na par dana kao prije, pa rijesio je i status onih 40 ljudi koji su tolike godine radili pod ugovorima, itd....
@Troleru u pravu si.
Sad napišem:
Totalna laž,da je Šehić riješio problem nabavke minibusa i uopšte.Taj mentol je zreo za krivične prijave.
Ja sam jako dobro upućena od momenta pobjede Sejarija do svakog detalja nabave minibusa jer su između ostalog papiri prešli i preko mojih ruku.
Inače njegova brutalna laž kojom se ukaziva u javnosti.
Ja sam davno još u februaru mjesecu napisala da je Sejari pobijedio na tenderu,i da se kreće u nabavu minibusa i kad su Turci dolazili i nudili razne varijante.
Novac se nije skupio od same prodaje željeza(vozila i dr. materijala) niti šina od ljetne rekonstrukcije pruge.Nije on smanjio radnicima topli obrok sa 12 na 8KM u ime skupljanja para za vozila.
Šehić kradljivac iz Ilijaša,nije rješavao problem sa NO kada su sabotirali nabavu vozila.
Čak štaviše pljuvao je po Kadiću kako je on "morao da rješava probleme koje je ovaj napravio u Stambolu."
Što se tiče knjižica,dao je 10.000KM i s tim se fali kako je to samo moralo se uraditi da se dobiju ovjerene.Jel vi stvarno mislite da je Gavrankapetanović toliki krembil?
Kojih 40 ljudi na ugovoru?
Kadić je zatekao pomenute montere i dr. na tim ugovorima,jer je postojala zabrana i ona je i dan danas na snazi o primanju novih uposlenika.
Pa poslije otpuštanja od strane Adisa (njih 38),doveo je 3 pravnika,svoju sestru i montere i dao im neodređene ugovore,bez konkursa i dozvole.Monteri su bili prijeko potrebni i zaslužili su ugovore,a to se moglo provesti na drugi zakonit način.>Adis uradio.
Što se tiče plate,opet je uplaćena NETO,a ne bruto,poslije najavljenog štrajka i uznemiravanja građana KS.
U ime popravke vozila,ljudi koji voze,najbolje znaju koliko se izluđuju pokvarenim smetljem i sabotažama.
Jah,još se fali revizijom invalida u firmi,koju je popljuvao svaki put na sastancima Uprave i govoreći "kako to nije ništa",a nije je sproveo već Kadić Haris....