bhbus.ba
November 15, 2024, 04:04:07 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 101   Go Down
  Print  
Author Topic: Centrotrans - Razno/Diskusije  (Read 387017 times)
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
*

« Reply #210 on: January 01, 2011, 20:25:38 »

Nisu ti Eurolineri losi busevi, naprotiv dosta su zahvalni, pr. ČZM ima nekoliko takvih, neki znaju biti na liniji SB - Zagreb (bis redovnom), a pred blagdane je jedan vozio Zagreb - Osijek...Komocija je relativno dobra, tako da ako i on ode pr. za Zagreb, bolje i to nego Isuzu...

baš sam gledao one iz Slavonija bus, extra su Cheesy

Mogu i oni posluziti kao primjer, ali oni su uglavnom na lokalnim linijama, van Brodsko posavske zupanije idu samo na posebnim voznjama, a i to odrade na visokom nivou...Prosle godine ih je vecina isla do Zadra na susret katolicke mladezi, i bez problema su to odradili. A za ove lokalne linije, busevi su jako zahvalni, i gazda je jako zadovoljan Smiley
zeyd_96
Kondukter
**

« Reply #211 on: January 01, 2011, 20:58:46 »

Dobar bus.Fino se uklopila šema Cheesy
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #212 on: January 02, 2011, 10:35:38 »

Izgleda da dva ovakva Eurolinera voze za Vareš, danas ću baš da vidim Smiley

Neoplan VIP Class
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #213 on: January 02, 2011, 15:22:21 »

Bravo Adine, Svaka čast!
Pravo lijep način da se počne godina Cheesy
A svaka čast i CTSu na pronovama Cheesy samo ne kontam kako su ovi U verzija,a ne K zbog zadnjih vrata, al o tom potom... Uglavnom, biće zacedeni u Vozni park Cheesy

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #214 on: January 02, 2011, 19:49:52 »

ja sam u temi u Voznom parku u CTS, uklonio sve buseve za koje nemamo ni sliku, ni gbr jer je u toku preregistracija vozila na nove tablem pa nam to pravi manje probleme oko voznog parka. To se posebno odnosi na turkize i steyre. Možda smo i imali neka vozila u 2010, ali su igrom slučaja promakli, al nije problem - kad ih ponovo uhvatimo ili slikom ili nekom informacijom (gbr ili reg.) biće uvrteni.

Prijatno Cheesy

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #215 on: January 02, 2011, 21:00:22 »

Gbr.0511 danas na liniji Sarajevo - Wien

http://i285.photobucket.com/albums/ll78/mate88/matija/Mangbr0511sawien.jpg

pozdrav vozackoj posadi
Super je krenulo, Adin nam uslika novitete, a Mate nam donese sliku busa koji nam fali u voznom parku Cheesy
« Last Edit: January 02, 2011, 23:54:47 by amar » Logged

mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
*

« Reply #216 on: January 02, 2011, 21:05:13 »

Super je krenulo, Adin nam uslika novitete, a Mate nam donese sliku busa koji nam fali u voznom parku Cheesy

Imas moju sliku i od 10.12.2010., pa odaberi ako fali koju oces, ista linija, mjesto slikanja, cca. 20ak metara razlike Cheesy
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #217 on: January 02, 2011, 21:08:43 »

ova nam je svježija Wink

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #218 on: January 04, 2011, 21:32:24 »

Jedna vijest iz CTS-a: Godišnje studentske karte za 2010. će važiti do marta 2011. Inače, ovo su odradili jaaaaaaaako neprofesionalno i neorganizovano, pa su pojedini kondukteri govorili da karte ne važe u slijedećoj tj. ovoj godini i skrivali su tu informaciju, da karte važe do marta  Angry

čak sam čuo da je jedan kondukter jutros naplaćivao karte do Ilijaša studentima koji su imali te karte, a pošli da izvade mjesečne, jer nisu znali za ovaj info. Kondukter se pravi Englez pa je svima naplatio kartu, iako godišnja važi Angry

CTS - palac dole!

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #219 on: January 05, 2011, 15:44:24 »

http://img717.imageshack.us/img717/8462/rscn6226.jpg

jučer sam se vratio sa ovim busem kući i mogu da kažem par stvari. Bus je stvarno dobar i očuvan što jest jest, grijanje je extra, sjedišta također. Bus posjeduje i wc, a sad koliko je ispravan...  Mogu komotno voziti i za Zenicu, možda čak i do Tuzle, Mostara i Bihaća. Rad motora je dosta solidan. Međutim primjetio sam i par propusta - npr rasvjeta je urađena u nekom fazonu plastične cijevi i dijelovi koji dijele jedno osvjetljenje od drugog na nekim dijelovima fali. Također zamjerka je i nepostojanje zavjesa, što će pogotovo biti problem kad stigne ljeto a vidio sam da i nema ba vodilice za zavjese. Bus posjeduje i displej na boklu i naravno naprijed kao i mali od pozada. Pravo bi bilo dobro kad bi ga podesili pa da radi kao na MANovima NL313. Čekat ćemo ljeto pa da procjenim i koliko je klima dobra i da li radi. I nzadnja stvar, konkretno na ovom busu, mislim da je napis CTS mogao ići jo malo prema sredini, nekako mi je previše naprijed Smiley
Sve u svemu, generalno dobar bus sa jako lijepim bojama i nadam se da će dosta dobro poslužiti. Pokušam saznati ta je sa Translinerima koji su dosad obavljali ovu liniju Wink

Almir
Mehaničar

« Reply #220 on: January 07, 2011, 00:43:05 »

I jos jedna Man Smiley

Stuttgart Wink

ovog Goranovog nismo jos imali izgleda..vidim nema ga u voznom parku..svaka cast Gorane predobra slika Wink
« Last Edit: May 17, 2011, 21:45:10 by The_Dubster » Logged

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #221 on: January 07, 2011, 01:00:05 »

Bravo Gorane. Ja sam ovog jutros baš vidio na AS Sarajevo oko 10,15 na dolaznima peronima i prišao da mu uzmem gbr jer nam je falio. Vjerovatno je tek stigao jer su vozačći istovarali prtljag. Znači dobijemo i gbr i sliku u jednom danu a sa dva mjesta. Super Wink

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #222 on: January 07, 2011, 02:51:29 »

ova prva slika mana od Gorana stvarno preeejaaakaaa ... i ovako cu javno reci, stvarno si nam druze falio ono jedno vrijeme dok si odsutan bio ... bas mi je drago sto si opet snama ... i sto nas ovako obradujes i poklonis nam ove fotke ... ekstra !

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #223 on: January 07, 2011, 22:10:08 »

Plan investicija za 2011 godinu

i Zapisnik sa zadnje skupštine CTS

a evo i decembarsko izdanje CTS biltena Info

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #224 on: January 07, 2011, 22:27:53 »

I moram da se osvrnem na anketu, o čemu sam već pričao u oktobru, povodom MANova kada su pušteni u rad, a koja je objavljena u ovom biltenu.

Ne bavim se novinarstvom, ali totalno pristrasan text, gdje su se ispitanici označili kao idioti koji nemaju pojma šta je udobno, moderno i slično. Logično je da i moja nana vidi da onaj MAN ne može obavljati liniju za Kakanj, pa i Brezu donekle, ali su ovi to napravili kao da može i još izofirali ispitanike... pa čemu onda anketa ako ćete tako pisati... I kao što je navedeno "Navika putnika: putnici su stekli naviku da se prevoze Stayer autobusima od 49 sjedišta, a novi autobusi imaju 40 sjedećih mjesta," - ali nije tako, meni je draži steyr jer ima udobnija sjedita pa mi se ne krive leđa kao u ovim šklopocijama... Al čemu to, kad su ovi iz CTSa opet našminkali tako da ide njima u prilog a raja nema veze s pojom, lafo...
Dalje, nešto pišu da putnici nemaju pojma o ispravnosti, modernosti i slično u vezi busa, i hvale se da je MAN Euro III a oni sami nedavno objavili podatak gdje se navodi da je Euro II i sad oni nama bacaju prašinu u oči?... Nisko...
i još dalje, na istoj stranici su naveli kupovinu 4 nova busa koja se vidi iz aviona da su polovni, i sa ponosom su najavili kupovinu jednog autobusa visoke turističke klase - double decker (katni), marke MAN, kapaciteta 75 sjedišta za putnike, e pa živi bili pa vidjeli i taj bus...

i tako dalje i tako dalje... svakako preporučujem čitanje biltena, jer ima mnogo toga što je netačno... al kao pozitivna stvar - barem sada nije ničija slika objavljenja bez pitanja (valjda)

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 101   Go Up
  Print  

Jump to: