bhbus.ba
November 23, 2024, 23:48:13 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Go Down
  Print  
Author Topic: EX-YU prevoznici koji nisu više aktivni  (Read 73644 times)
mirza
Vodič puta

« Reply #75 on: August 24, 2011, 17:41:54 »

Na žalost vlasnik nekadašnjeg prezuzeća "Rizvan turs# je jutros preselio na ahiret Sad.  firma je posjedovala dva MB 302 koji su isječeni nekad odmah nakon završetka rata. Tada su nabavili MB 303 s kojom su obavljali prevoz za Austriju, vozili sezonsku liniju za more, vanredne linije,... Po gašenju firme, vlasnik je kraći period vozio kod jednog od braće Ždralović (ne znam kojeg). MB 303 je završio u Vranicatransu.

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #76 on: September 01, 2011, 14:40:13 »

Na prvom tenderu su 4 S-415

Evo jednog njihovog TAM-a. snimljen u avgustu 2000

screenshot je sa onog video snimka gdje su trolejbusi na GRAS-ovom fejsbuku.

evo malo još Tehnotransa

Bus je u vlasništvu BE Doboj, a slika je uzeta sa dozvolom a vlasnik je na član doBUS Smiley

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #77 on: September 01, 2011, 19:39:41 »

Samo što je taj Sanos već odavno pokojni..

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
ecehajic
Mehaničar

« Reply #78 on: September 01, 2011, 20:21:43 »

Na žalost vlasnik nekadašnjeg prezuzeća "Rizvan turs# je jutros preselio na ahiret Sad.  firma je posjedovala dva MB 302 koji su isječeni nekad odmah nakon završetka rata. Tada su nabavili MB 303 s kojom su obavljali prevoz za Austriju, vozili sezonsku liniju za more, vanredne linije,... Po gašenju firme, vlasnik je kraći period vozio kod jednog od braće Ždralović (ne znam kojeg). MB 303 je završio u Vranicatransu.
malo su ti info netacne u vezi smrti,al taj dan je bila dzenaza,kojoj sam ja prisustovao.naravno bile su tu kolege iz spedicije i dr.firmi....

doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #79 on: September 01, 2011, 22:56:50 »

Samo što je taj Sanos već odavno pokojni..

Mislim da nije ,ovaj sanos je prefarban u bijelu boju i evo kako sad izgleda
http://media.photobucket.com/image/prodaja%20autobusa%20sanos%20415%20bosna%20expres/lav_bus/Slika003-1.jpg
Znam da su ga prodavali i da je stajao prvo u garazi potom na parkingu u krugu, sad sta je sa njega
Nenad_KM
Kondukter
**

« Reply #80 on: October 11, 2011, 20:33:42 »

Ne znam da nisam pogresio temu ali kod nas u Srbiji je puno prevoznika propalo/otislo pod stecaj i slicno..
medju njima su i Jugekspres Leskovac, Jugoprevoz Jagodina nekad gigant, Kosovo trans Gnjilane, Vojvodina Novi Sad i ima ih jos ali ne mogu da se setim svih firmi..
Sad sam se nešto setio, ne znam je li ko pisao.. Nekada smo imali i Autotransportno Pirot imali su dobre Sanose i Dubrave ali na žalost firma propade.. a imali su i kamione u srećno vreme Sad

Uploaded with ImageShack.us
evo i 2  slike Dubrave sa autobusi.net, autor je Gligi

Takodje je i Bor prevoz postojao do pre 3-4 godine, isto beše ok firma i od jednom mrak.. počelo je sa time što su do Beograda kako sam ja čuo vozili u pola cene i na kraju stečaj Sad

Nibus 400.22 GB 523
damir fido
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #81 on: October 29, 2011, 01:09:10 »

Na ove slike sam naletio slucajno,tacnije skenirane iz jedne Slovenacke serije 1977 godine "To so gadi"Na prvoj slici je MB 317 od preduzeca Viator Ljubljana i vidi se malo logo a iza kojeg pise puni naziv firme sto se vidi na drugoj slici.Na drugoj slici bi trebao da je MB 0302 neka gradska verzija i ima dvoja dvokrilna vrata.Slike nisu bas nesto posto malo i glumci smetaju ali mislim da doprinose u ovoj temi.

« Last Edit: October 29, 2011, 01:12:51 by damir fido » Logged
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #82 on: November 17, 2011, 01:57:43 »

Izvor :ebay
Putnik Jugoslavija

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
allen_A
Kondukter
**

« Reply #83 on: November 20, 2011, 15:41:14 »

Ne nije CONTUS je osnovan negdje tjekom cak krajem rata u RH negdi 94.god. jer one 0404(prvi busevi koje je ima)su bile za neke znam 100% 95.godiste.Mozda bi trebalo otvorit teme EX PREVOZNICI IZ ,BIH,RH,SRB...

Mozda cak i kasnije je osnovan, čitao sam neki članak o raspadu te firme, malo je podavno, ali sjecam se da su vlasnici bili covjek i zena iz Zadra,  ali su zbog velikih dugovanja koja su bila u milionskim iznosima blokirani racuni, potom zaplijenjena vozila i tako dalje, pa Setra 317 hdh sto je sada u Kovač Bus Tomislavgrad je  ex Contus, vjerovatno je bila na licitaciji u to vrijeme raspada firme i eto zavrsila u Tomislavgradu- to je moja pretpostavka a sa ostalim vozilima neznam sta je bilo, uglavnom njihove poslove je preuzeo APP Požega.
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #84 on: November 20, 2011, 15:59:43 »

ta setra je prije Kovača bila u Smiljića

MART
Kondukter
**

KÄSSBOHRER SETRA

« Reply #85 on: December 02, 2011, 23:02:03 »

Ta SETRA JE 217HDH i prodana je davno prije raspada firme a vlasnik je inace iz VITEZA rodom JAGO KOZINA

SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #86 on: January 09, 2012, 23:00:47 »

Sok od šljiva-film iz 1981,ne vidi se baš najbolje,ugl.Bačkatrans Vrbas-otišla u stečaj

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Mihael_2646
Vodič puta

« Reply #87 on: January 09, 2012, 23:02:28 »

Sok od šljiva-film iz 1981,ne vidi se baš najbolje,ugl.Bačkatrans Vrbas-otišla u stečaj

Koji je to autobus?

damir fido
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #88 on: January 09, 2012, 23:32:10 »

Sanos S-14 i sjecam ih se kad sam bio mali bas od Backatrans Vrbas.
Saško
Kondukter
**

« Reply #89 on: January 29, 2012, 00:45:55 »

Ne znam da nisam pogresio temu ali kod nas u Srbiji je puno prevoznika propalo/otislo pod stecaj i slicno..
medju njima su i Jugekspres Leskovac, Jugoprevoz Jagodina nekad gigant, Kosovo trans Gnjilane, Vojvodina Novi Sad i ima ih jos ali ne mogu da se setim svih firmi..
Sad sam se nešto setio, ne znam je li ko pisao.. Nekada smo imali i Autotransportno Pirot imali su dobre Sanose i Dubrave ali na žalost firma propade.. a imali su i kamione u srećno vreme Sad

Uploaded with ImageShack.us
evo i 2  slike Dubrave sa autobusi.net, autor je Gligi

Takodje je i Bor prevoz postojao do pre 3-4 godine, isto beše ok firma i od jednom mrak.. počelo je sa time što su do Beograda kako sam ja čuo vozili u pola cene i na kraju stečaj Sad

Pričao mi ćaletov partner iz Crnu Travu kako je ova firma neslavno propala. Sva vozila su im bila full jer se prenosilo sa kolena na koleno npr. ćale i sin su dužili jedan auto pa ako ćale ode u penziju sin ostaje.. Kasnije malo nije se bilo para za plate, daju im kintu za 100l nafte da idu za Beograd oni ljudi sipaju 80 l da bi od ovih 20 uštedeli novac da imaju pare leba da jedu Sad

Niška Banja topla voda za Nišlije živa zgoda
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Go Up
  Print  

Jump to: