Znam da sam jedan od rijetkih članova i BL-čkog kraja, ali jednostavno, nisam pratio buseve i promakle su mi dvije stvari, tačnije dva prevoznika:
BOBI BUS - imao je 4-5 šlepera, ali i par autobusa. Opet kažem, ne znam koje je vozio linije, a 2006-7-8. godine se potpuno ugasio (možda i prije 2006.), a busevima ni traga ni glasa, oni su ko zna gdje, kao i kamioni. Vlasnik je vozila držao kod sebe u naselju Budžak. Od buseva je imao 2-3 Setre S 215 HD.
Sljedeći prevoznik čija me sudbina muči jeste KAMEL, vjerovatno iz Banjaluke. Ovaj prevoznik je možda nekome poznat jer su saobraćali na liniji Banja Luka - Herceg Novi. Na toj liniji sam išao jednom, početkom 2000-tih, ali pošto sam bio manji, niži razredi osnovne škole dakle, ne sjećam se modela buseva.
Samo znam da su oba prevoznika postojala. I da su pod nekim okolnostima "isparila". Pa, ako je neko nekim slučajem upućen u to da napiše šta je bilo s njima, tj. zašto su ugašeni i šta su imali od buseva i linija. Pitao sam borislava - kolegu iz Laktaša zna li šta je sa njima - kaže da za Bobija nikad nije čuo, a i sudbina Kamela mu nije poznata.
Ako niko nije upućen, neka stoji ovaj tekst, da se ne zaboravi, da se zna da su i ta dva prevoznika bila aktivna.