svakako, nije sve do aparata, cak sta vise kako sam vise u ovom fazonu vidim da je sve manje je do aparata, treba znati neke stvari .... i cake i ici ce, predlazem ko voli slikanje i ko bi volio da zna slikati dobro da kupi sebi knjige kao npr. Digitalna fotografija, ima par knjiga, od Scott Kelby-a ... u svakoj knjizi Kelby pojasnjava sta i kako slikati kroz hiljade rijeci i objasnjenja, knjige su za cistu desetku, jer stvarno od onoga koji cak nikad nije vidio aparat moze napraviti dobrog fotografa ... evo npr jedna od njegovih knjiga koja ima poglavlja ...
- Savjeti profesionalaca kako snimiti zaista ošte fotografije
- Snimajte cvijeće kao profesionalac
- Snimajte vjenčanja kao profesionalac
- Snimajte pejzaže kao profesionalac
- Snimajte sportska događanja kao profesionalac
- Snimajte portrete kao profesionalac
- Izbjegnite probleme kao profesionalac
- Iskoristite digitalnu tehnologiju kao profesionalac
- Snimajte turističke slike i slike gradova kao profesionalac
- Ispisujte kao profesionalac i druge cool stvari
- Kako snimiti sjajnu fotografiju
to su poglavlja iz jedne knjige koja su detaljno objasnjenja i napisana , dok u drugoj knjizi Kelby objasnjava druge dogadjaje kako da slikate, trikove itd ... tako i u trecoj itd ...
problem je samo ko nevoli citati knjige, jer treba sjesti i oduzeti vremena za citanje, jer su prave knjige od po nekih cca 220 strana po knjizi ...
a sto se tice aparata, polako zejd, najbolje je kad se a umjeren nacin napreduje
a za kraj, po meni , najbitnija je ljubav prema toj nekoj stvari koju radis, da bi ta stvar ispala ekstra dobra .... jer samo stvari napravljenje s ljubavlju su prave stvari po meni