the hicme
|
|
« Reply #570 on: April 23, 2015, 12:46:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
the hicme
|
|
« Reply #571 on: April 24, 2015, 22:43:04 » |
|
Ovo je prvi proizvedeni IK-218 Avancity, ovako je izgledao kad je tek stigao... Izvor: www.balkanforum.info
|
|
|
|
|
|
|
|
EUKALIPTUS
Pješak
|
|
« Reply #573 on: April 30, 2015, 20:44:50 » |
|
I koji prevoznik obavlja express linije (E1, E2, E3 itd koliko ih ima)?
A1, E1, E5, E6, E8 -Banbus E2, E7, E9 -Transprodukt E4 - Trans-Jug. E3 ne postoji. Inače, ove linije po meni imaju potencijal, ali grad ne zna baš šta će sa njima, do sada su hiljadu puta menjane do neprepoznatljivosti, i na kraju sve nekako završe u novobeogradskim blokovima, valjda zato što je najbogatiji kraj, pa ljudi imaju para. Mada, nije to ni toliko skupo, s obzirom da je usluga višeg nivoa, ali taj vid prevoza nije nešto ispopularizovan. Jedno vreme su neki prevoznici davali i mesečne karte, ali one nisu važile u svim minibus linijama, nego samo linijama koje taj prevoznik drži, pa je to ukinuto. Karta je 150 dinara (1,25 evra) u svim linijama, osim A1. U A1 je 300 dinara (2,5 evra). Pritom, Banbus, koji drži ovu liniju, najlošija vozila šalje na A1, mnogo bolja vozila drži na ostalim linijama.
|
|
|
|
|
|
|
makljen1123
|
|
« Reply #574 on: July 09, 2015, 18:30:31 » |
|
Najavljene su izmjene u čitavom sistemu javnog gradskog prevoza, a te izmjene podrazumijevaju sledeće: - Izmjena trasa pojedinih linija, premještanje terminusa i uvođenje novih linija - Od 160 linija, GSP će samostalno raditi 46 ili 47 linija; ostali broj linija će raditi u kooperaciji sa privatnim prevoznicima - Raspisivanje tendera za prevoznike koji će od 1.1.2016. učestvovati u JGP. Izlazak na tender mogu steći svi prevoznici koji imaju autobuse sa sljedećom opremom: moraju imati uređaj za brojanje putnika, klima-uređaj i Wi-Fi ali nisam čuo da je spomenuto godište. - Na osnovu podataka o broju putnika koji se kreću tramvajima, trolejbusima i autobusima, formiraće se prva linija metroa - Direkcija za javni prevoz u Beogradu će se uključiti u nadzor taksi-prevoza i prevoznika - Na jesen (mislim 1.10.2016.) formiraće se novi ITS što će značiti nižu cijenu koštanja prevoza, profit prevoznika i brži prevoz građana od tačke A do tačke B Eh sad to je ono kako sam ja čuo na RTS Satelit, u emisiji Beogradska hronika, gost je bio gradonačelnik Siniša Mali, možda sam negdje fulao, ali to će ispraviti kolege iz Beograda.
|
|
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
Manas
|
|
« Reply #575 on: July 14, 2015, 15:09:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dragan61
Pješak
|
|
« Reply #576 on: August 03, 2015, 19:06:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dragan61
Pješak
|
|
« Reply #577 on: August 03, 2015, 19:10:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dragan61
Pješak
|
|
« Reply #578 on: August 03, 2015, 19:13:19 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
makljen1123
|
|
« Reply #579 on: September 06, 2015, 04:05:01 » |
|
Najavljene su izmjene u čitavom sistemu javnog gradskog prevoza, a te izmjene podrazumijevaju sledeće: - Izmjena trasa pojedinih linija, premještanje terminusa i uvođenje novih linija - Od 160 linija, GSP će samostalno raditi 46 ili 47 linija; ostali broj linija će raditi u kooperaciji sa privatnim prevoznicima - Raspisivanje tendera za prevoznike koji će od 1.1.2016. učestvovati u JGP. Izlazak na tender mogu steći svi prevoznici koji imaju autobuse sa sljedećom opremom: moraju imati uređaj za brojanje putnika, klima-uređaj i Wi-Fi ali nisam čuo da je spomenuto godište. - Na osnovu podataka o broju putnika koji se kreću tramvajima, trolejbusima i autobusima, formiraće se prva linija metroa - Direkcija za javni prevoz u Beogradu će se uključiti u nadzor taksi-prevoza i prevoznika - Na jesen (mislim 1.10.2016.) formiraće se novi ITS što će značiti nižu cijenu koštanja prevoza, profit prevoznika i brži prevoz građana od tačke A do tačke B Eh sad to je ono kako sam ja čuo na RTS Satelit, u emisiji Beogradska hronika, gost je bio gradonačelnik Siniša Mali, možda sam negdje fulao, ali to će ispraviti kolege iz Beograda. Radi se na poboljšanju, uveliko Jedan broj vozila je dobio Wi-Fi, a iz fabrike u Zemunu će do kraja oktobra stići 30 novih autobusa. Boja autobusa će biti crvena. Eh sad, nigdje nije spomenuto da će vozila imati uređaj za brojanje putnika? Da li sve ovo važi i za privatne prevoznike ili samo za GSP (boja vozila, Wi-Fi i sistem za brojanje putnika), kao i za tramvaje i trolejbuse? I je li raspisan tender za prevoznike koji će od sledeće godine obavljati JGP? http://www.24sata.rs/klima-wi-fi-i-video-nadzor-evo-kad-nam-stizu-novi-busevi-i-jos-jedno-iznenadenje/17781
|
|
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
Dragan61
Pješak
|
|
« Reply #580 on: September 07, 2015, 12:07:59 » |
|
Najavljene su izmjene u čitavom sistemu javnog gradskog prevoza, a te izmjene podrazumijevaju sledeće: - Izmjena trasa pojedinih linija, premještanje terminusa i uvođenje novih linija - Od 160 linija, GSP će samostalno raditi 46 ili 47 linija; ostali broj linija će raditi u kooperaciji sa privatnim prevoznicima - Raspisivanje tendera za prevoznike koji će od 1.1.2016. učestvovati u JGP. Izlazak na tender mogu steći svi prevoznici koji imaju autobuse sa sljedećom opremom: moraju imati uređaj za brojanje putnika, klima-uređaj i Wi-Fi ali nisam čuo da je spomenuto godište. - Na osnovu podataka o broju putnika koji se kreću tramvajima, trolejbusima i autobusima, formiraće se prva linija metroa - Direkcija za javni prevoz u Beogradu će se uključiti u nadzor taksi-prevoza i prevoznika - Na jesen (mislim 1.10.2016.) formiraće se novi ITS što će značiti nižu cijenu koštanja prevoza, profit prevoznika i brži prevoz građana od tačke A do tačke B Eh sad to je ono kako sam ja čuo na RTS Satelit, u emisiji Beogradska hronika, gost je bio gradonačelnik Siniša Mali, možda sam negdje fulao, ali to će ispraviti kolege iz Beograda. Radi se na poboljšanju, uveliko Jedan broj vozila je dobio Wi-Fi, a iz fabrike u Zemunu će do kraja oktobra stići 30 novih autobusa. Boja autobusa će biti crvena. Eh sad, nigdje nije spomenuto da će vozila imati uređaj za brojanje putnika? Da li sve ovo važi i za privatne prevoznike ili samo za GSP (boja vozila, Wi-Fi i sistem za brojanje putnika), kao i za tramvaje i trolejbuse? I je li raspisan tender za prevoznike koji će od sledeće godine obavljati JGP? http://www.24sata.rs/klima-wi-fi-i-video-nadzor-evo-kad-nam-stizu-novi-busevi-i-jos-jedno-iznenadenje/17781Kad si vec Sile spomenuo sve to, u najjavi da vam kazem da se i Autobuska stanica izmesta na lokaciju u zoni "Buvljaka" -> Blok 42, a Zeleznicka Stanica se izmesta u Prokop, u zonu Titovog Muzeja "25 maj", cilj svega ovog je izbacivanje autobusa sa Zeleznicke Stanice, i terati ljude da masovno koriste tramvaj, u redu je to sve, ali naterati ljude sa Novog Beograda, da od Sava Centra koji je od Zeleznicke Stanice udaljen 3 stanice i 5 minuta voznje autobusom, da idu na tramvaj, i pri tome gube 15 minuta dodatnih, zbog kruzenja istih je krajnje besmisleno... Kao stanovnik Opstine Novi Beograd, najmnogoljudnije Opstine u Beograd, ova "genijalna ideja" mi se uopste ne dopada.... Da ne bude da samo teoretisem, evo i mojih novi slika "Modernizovani Liaz 5256" na 73, kada bi mi neko rekao sta je ovde "modernizovano"...? Pivo bi mu platio Lastina IK206 na "cik pogadjajte" liniji...? Pa naravno 95, oznake vozila 5837 ili ti P0101 GSP, IK201 iz 2001.godine 1276, na liniji 94, po meni dusu dalo za solo vozilo Naravno sve slikano u Bloku 45, ako nesto treba pitajte... Pozz
|
|
|
|
|
|
|
Dragan61
Pješak
|
|
« Reply #581 on: September 07, 2015, 17:36:18 » |