The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #60 on: November 26, 2010, 23:38:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #61 on: December 03, 2010, 22:03:20 » |
|
evo je nakon sredivanja,samo da napomenem da su sada u njoj LCD,kuhinja nova...Sve novo ...kazu da nema bolje... Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.uspozdrav za njih...
|
|
|
|
|
|
|
Alfa
Pješak
|
|
« Reply #62 on: December 03, 2010, 22:05:36 » |
|
A ratkape sve moguće vrste
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #63 on: December 03, 2010, 22:08:06 » |
|
heh vidis da traze... evo je jos i sa prijeda... Uploaded with ImageShack.usnabavili tri od serije 400,ove tri sa druge strane su od prije...nemora znaciti da ce ostati ove tri stare....ipak je trebalo uraditi kompletno setru,sto se meni svidja.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #64 on: December 03, 2010, 22:13:27 » |
|
Ok, fakat je kiks sa ratkapama, al nadat se da će uparit 6 istih ratkapa. Al generalni dojam - extra urađeno... Jedva ekam da dođe u Sarajevo pod moj objektiv Bravo za premijeru
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #65 on: December 03, 2010, 22:15:50 » |
|
ma nabavice oni....oni najvecu paznju daju putnicima....al ja njih poznjaem najmanje deset godina,tako da znam da su odgovorni i da zele da sve najbolje izgleda....
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #66 on: December 04, 2010, 10:22:22 » |
|
Extra Setrica !...samo mi se ne sviđa što su oko farova obojili u plavo, trebali su ostaviti crno, to je moje mišljenje, a ratkape od serije 400 joj extra stoje !
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
resnik
Pješak
|
|
« Reply #67 on: December 10, 2010, 19:39:41 » |
|
ma dogovorit cu se ja sa njima da ipak postavljam njihove slike...nedjeljom su oko seadm pola osam navecer u Sarajevu i odmah se vracaju...
mislim da je ovo forum sto se buseva tice,a ne linija Ok, fakat je kiks sa ratkapama, al nadat se da će uparit 6 istih ratkapa. Al generalni dojam - extra urađeno... Jedva ekam da dođe u Sarajevo pod moj objektiv Bravo za premijeru to je cisto formalno stavljeno dok se ne nadu ratkape! Kakav je ovo model autobusa? Trudim se da pohvatam modele pa se educiram po intarnetu. Znam mercedes, setru i neoplan, ali mi modeli još ne idu. Ako može samo da se napiše uz slike tu i tamo o kojem se modelu radi. E kolega sad ću ja da ti detaljno ali kratko sročim šta se nalazi na ovoj slici. Dakle ovo je nekad bio MAN SR 280 kojeg je neki privatnik ili veča firma u nekoj zapadnoj zemlji fino održavao sve dok nije došla kod nas na balkan. E i onda je tu uslijedilo sustavno trganje busa po našim cestama a pare za novog očito imali nisu pa su ova dva poslali u TURSKU na sakaćenje kao i mnoge Sanose S 315,O 303 i još neke modele autobusa gdje su stavili masku od vjeruj mi ni ja neznam čega,prelakirali i poslali natrag na balkan i sad taj kusati lav vozi po našim cestama i ekipa mu se divi jer neznaju da je to autobus star 20 i kusur godina. nemoj pricati jarane,kad ne znas. . ocito si slab i ocito ti treba lekcija so se buseeva tice. . ovi busevi nit su vidjeli nit imaju veze sa turskom. . koliko znam u turkoj uopste ne mozes napraviti ovako nesto,jer su ovdje mjenjani samo farovi,maska,branici i retrovizori. . a u turskoj se radi sve,dakle stavljaju citav prednji kraj od novijih buseva. .
|
|
« Last Edit: December 10, 2010, 21:57:27 by Mustafa YJM »
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #68 on: December 10, 2010, 21:52:34 » |
|
ma dogovorit cu se ja sa njima da ipak postavljam njihove slike...nedjeljom su oko seadm pola osam navecer u Sarajevu i odmah se vracaju...
mislim da je ovo forum sto se buseva tice,a ne linija Pa dobro druže, linije i autobusi su međusobno povezani, i jedno bez drugog baš i ne ide ? Oduvijek se znalo da Turci mogu i cijelu karoseriju promijenit, tako da je ovaj MAN vjerovatno sređen kod njih u garaži....No, nećemo u offtopic !!!
|
|
« Last Edit: December 10, 2010, 22:00:30 by Mustafa YJM »
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #69 on: December 13, 2010, 22:26:18 » |
|
ma iskreno receno meni se ne svidja ovo sto oni rade, ali im je odrzavanje buseva za svaku pohvalu.... uvijek cisti uredni . Nadam se da cemo jednog dana u njihovom voznom parku vidjeti i setre serije 3 i 4 neoplane i sl. Ja im to od srca zelim....
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #70 on: December 14, 2010, 20:28:45 » |
|
setre da al neoplane vjerovatno ne....
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #71 on: December 16, 2010, 21:50:55 » |
|
sa 228 vraćamo se na 215
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #72 on: December 16, 2010, 23:03:33 » |
|
ratkapa skinuta radi snijega....
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #73 on: December 16, 2010, 23:10:09 » |
|
da, da se to primjetiti i kod ostalih prevoznika ima li kakvih najava da će 228 DT za Sarajevo ubrzo?
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #74 on: December 17, 2010, 00:34:20 » |
|
Kakav je ovo model autobusa? Trudim se da pohvatam modele pa se educiram po intarnetu. Znam mercedes, setru i neoplan, ali mi modeli još ne idu. Ako može samo da se napiše uz slike tu i tamo o kojem se modelu radi. E kolega sad ću ja da ti detaljno ali kratko sročim šta se nalazi na ovoj slici. Dakle ovo je nekad bio MAN SR 280 kojeg je neki privatnik ili veča firma u nekoj zapadnoj zemlji fino održavao sve dok nije došla kod nas na balkan. E i onda je tu uslijedilo sustavno trganje busa po našim cestama a pare za novog očito imali nisu pa su ova dva poslali u TURSKU na sakaćenje kao i mnoge Sanose S 315,O 303 i još neke modele autobusa gdje su stavili masku od vjeruj mi ni ja neznam čega,prelakirali i poslali natrag na balkan i sad taj kusati lav vozi po našim cestama i ekipa mu se divi jer neznaju da je to autobus star 20 i kusur godina. nemoj pricati jarane,kad ne znas. . ocito si slab i ocito ti treba lekcija so se buseeva tice. . ovi busevi nit su vidjeli nit imaju veze sa turskom. . koliko znam u turkoj uopste ne mozes napraviti ovako nesto,jer su ovdje mjenjani samo farovi,maska,branici i retrovizori. . a u turskoj se radi sve,dakle stavljaju citav prednji kraj od novijih buseva. . Ovi Manovi su rađeni u njihovoj garaži u Bugojnu, kao i obadvije Setre. Jedan Man je kupljen od "Autoprevoz-bus" Mostar(onaj koji ima donje staklo na prednjim vratima) a Setra je također kupljena u Mostaru ali od "Autoprevoz putnički promet" Mostar
|
|
« Last Edit: December 17, 2010, 09:20:25 by The_Dubster »
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
|