bhbus.ba
November 23, 2024, 00:26:03 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 53   Go Down
  Print  
Author Topic: Putnik, Bugojno  (Read 201496 times)
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #60 on: November 26, 2010, 23:38:10 »

ecehajic
Mehaničar

« Reply #61 on: December 03, 2010, 22:03:20 »

evo je nakon sredivanja,samo da napomenem da su sada u njoj LCD,kuhinja nova...Sve novo ...kazu da nema bolje...

Uploaded with ImageShack.us

pozdrav za njih...

Alfa
Pješak
*

« Reply #62 on: December 03, 2010, 22:05:36 »

A ratkape  Shocked Shocked sve moguće vrste  Grin

ecehajic
Mehaničar

« Reply #63 on: December 03, 2010, 22:08:06 »

heh vidis da traze...
evo je jos i sa prijeda...

nabavili tri od serije 400,ove tri sa druge strane su od prije...nemora znaciti da ce ostati ove tri stare....ipak je trebalo uraditi kompletno setru,sto se meni svidja.

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #64 on: December 03, 2010, 22:13:27 »

Ok, fakat je kiks sa ratkapama, al nadat se da će uparit 6 istih ratkapa. Al generalni dojam - extra urađeno... Jedva ekam da dođe u Sarajevo pod moj objektiv Cheesy
Bravo za premijeru Cheesy

ecehajic
Mehaničar

« Reply #65 on: December 03, 2010, 22:15:50 »

ma nabavice oni....oni najvecu paznju daju putnicima....al ja njih poznjaem najmanje deset godina,tako da znam da su odgovorni i da zele da sve najbolje izgleda....

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #66 on: December 04, 2010, 10:22:22 »

Extra Setrica !...samo mi se ne sviđa što su oko farova obojili u plavo, trebali su ostaviti crno, to je moje mišljenje, a ratkape od serije 400 joj extra stoje ! Wink Cheesy

Neoplan VIP Class
resnik
Pješak
*

« Reply #67 on: December 10, 2010, 19:39:41 »

ma dogovorit  cu se ja sa njima da ipak postavljam njihove slike...nedjeljom su oko seadm pola osam navecer u Sarajevu i odmah se vracaju...

mislim da je ovo forum sto se buseva tice,a ne linija

Ok, fakat je kiks sa ratkapama, al nadat se da će uparit 6 istih ratkapa. Al generalni dojam - extra urađeno... Jedva ekam da dođe u Sarajevo pod moj objektiv Cheesy
Bravo za premijeru Cheesy

to je cisto formalno stavljeno dok se ne nadu ratkape!

Kakav je ovo model autobusa? Trudim se da pohvatam modele pa se educiram po intarnetu. Znam mercedes, setru i neoplan, ali mi modeli još ne idu. Ako može samo da se napiše uz slike tu i tamo o kojem se modelu radi.
E kolega sad ću ja da ti detaljno ali kratko sročim šta se nalazi na ovoj slici.

Dakle ovo je nekad bio MAN SR 280 kojeg je neki privatnik ili veča firma u nekoj zapadnoj zemlji fino održavao sve dok nije došla kod nas na balkan. E i onda je tu uslijedilo sustavno trganje busa po našim cestama a pare za novog očito imali nisu pa su ova dva poslali u TURSKU na sakaćenje kao i mnoge Sanose S 315,O 303 i još neke modele autobusa gdje su stavili masku od vjeruj mi ni ja neznam čega,prelakirali i poslali natrag na balkan i sad taj kusati lav vozi po našim cestama i ekipa mu se divi jer neznaju da je to autobus star 20 i kusur godina.
nemoj pricati jarane,kad ne znas. . ocito si slab i ocito ti treba lekcija so se buseeva tice. . ovi busevi nit su vidjeli nit imaju veze sa turskom. . koliko znam u turkoj uopste ne mozes napraviti ovako nesto,jer su ovdje mjenjani samo farovi,maska,branici i retrovizori. . a u turskoj se radi sve,dakle stavljaju citav prednji kraj od novijih buseva. .
« Last Edit: December 10, 2010, 21:57:27 by Mustafa YJM » Logged
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #68 on: December 10, 2010, 21:52:34 »

ma dogovorit  cu se ja sa njima da ipak postavljam njihove slike...nedjeljom su oko seadm pola osam navecer u Sarajevu i odmah se vracaju...

mislim da je ovo forum sto se buseva tice,a ne linija

Pa dobro druže, linije i autobusi su međusobno povezani, i jedno bez drugog baš i ne ide ?

Oduvijek se znalo da Turci mogu i cijelu karoseriju promijenit, tako da je ovaj MAN vjerovatno sređen kod njih u garaži....No, nećemo u offtopic !!!
« Last Edit: December 10, 2010, 22:00:30 by Mustafa YJM » Logged

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #69 on: December 13, 2010, 22:26:18 »

ma iskreno receno meni se ne svidja ovo sto oni rade, ali im je odrzavanje buseva za svaku pohvalu.... uvijek cisti uredni . Nadam se da cemo jednog dana u njihovom voznom parku vidjeti i setre serije 3 i 4 neoplane i sl. Ja im to od srca zelim....
ecehajic
Mehaničar

« Reply #70 on: December 14, 2010, 20:28:45 »

setre da al neoplane vjerovatno ne....

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #71 on: December 16, 2010, 21:50:55 »

sa 228 vraćamo se na 215 Cheesy

ecehajic
Mehaničar

« Reply #72 on: December 16, 2010, 23:03:33 »

ratkapa skinuta radi snijega....

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #73 on: December 16, 2010, 23:10:09 »

da, da se to primjetiti i kod ostalih prevoznika Cheesy

ima li kakvih najava da će 228 DT za Sarajevo ubrzo?

mirza
Vodič puta

« Reply #74 on: December 17, 2010, 00:34:20 »

Kakav je ovo model autobusa? Trudim se da pohvatam modele pa se educiram po intarnetu. Znam mercedes, setru i neoplan, ali mi modeli još ne idu. Ako može samo da se napiše uz slike tu i tamo o kojem se modelu radi.
E kolega sad ću ja da ti detaljno ali kratko sročim šta se nalazi na ovoj slici.

Dakle ovo je nekad bio MAN SR 280 kojeg je neki privatnik ili veča firma u nekoj zapadnoj zemlji fino održavao sve dok nije došla kod nas na balkan. E i onda je tu uslijedilo sustavno trganje busa po našim cestama a pare za novog očito imali nisu pa su ova dva poslali u TURSKU na sakaćenje kao i mnoge Sanose S 315,O 303 i još neke modele autobusa gdje su stavili masku od vjeruj mi ni ja neznam čega,prelakirali i poslali natrag na balkan i sad taj kusati lav vozi po našim cestama i ekipa mu se divi jer neznaju da je to autobus star 20 i kusur godina.
nemoj pricati jarane,kad ne znas. . ocito si slab i ocito ti treba lekcija so se buseeva tice. . ovi busevi nit su vidjeli nit imaju veze sa turskom. . koliko znam u turkoj uopste ne mozes napraviti ovako nesto,jer su ovdje mjenjani samo farovi,maska,branici i retrovizori. . a u turskoj se radi sve,dakle stavljaju citav prednji kraj od novijih buseva. .

Ovi Manovi su rađeni u njihovoj garaži u Bugojnu, kao i obadvije Setre. Jedan Man je kupljen od "Autoprevoz-bus" Mostar(onaj koji ima donje staklo na prednjim vratima) a Setra je također kupljena u Mostaru ali od "Autoprevoz putnički promet" Mostar
« Last Edit: December 17, 2010, 09:20:25 by The_Dubster » Logged

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 53   Go Up
  Print  

Jump to: