bhbus.ba
November 23, 2024, 00:15:53 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 53   Go Down
  Print  
Author Topic: Putnik, Bugojno  (Read 201474 times)
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #585 on: December 09, 2012, 14:21:02 »

Očigledno se ti  i kolega baš praaaavoo razumijete u autobuse.. Tongue Tongue Tongue Roll Eyes Grin
svicer
Putnik
*

« Reply #586 on: December 09, 2012, 14:50:01 »

Tocno, ima ljudi koji ocekuju malo modernije zdanje,to su istrumenti od SK Mercedesa ipak je to interijer od 70tih, koji se vuce malte ne do danas.Pa ta serija i jeste sirotinjska za raju manje kupovne moci, mene je radovao MAN-ov motor
.
SlimShady
Vodič puta

I pjan i trijezan za volan sam vezan :)

« Reply #587 on: December 09, 2012, 15:29:16 »

Sirotinjska nije bus je izuzetno dobar i vrijedi para !!
Nije svak u mogucnosti da uzima serije 400

coleman
Kondukter
**

« Reply #588 on: December 09, 2012, 17:08:49 »

Citam i ne znam sta pojedini clanovi misle, pa mi smo drzava koja je ekonomski razvijena na nivou africkih zemalja. Da nije ovih ljudi u inostranstvu, mogli bi samo ovce cuvat i sad se neki ovde podsmijavaju Setri 250 Special koja je u extra stanju ili Citylineru iz 93god...
Ako ste vi tako pametni, ajde objasnite kako prevoznik koji nema medjunarodne linije moze kupiti bus koji je preko 100 000eur...
Budite realni, vidite da je gorivo 1,30 eur, vidite da je premija ako je u autobusu preko 10 putnika... turizma nema, nema vanrednih jer ljudi nemaju para....
Za mene je licno ova firma extra i treba ima dati priznanje kako se bore, jer su autobusi izuzetno uredni vizuelno, kakvi su tehnicki to trebaju da utvrde inspekcije, ali vjerujem po izgledu da su maksimalno ispravni

Plus drzava pravi veliku glupost jer ne da uvoz Setri 300, Cityliner 116, MB 404,... shvatite nije stvar u starosti nego u ispravnosti... ima i u Njemackoj jos Setri 200 pogledajte Bakica, a imate i novih autobusa koji su 100% nesipravni, pogledajte AP Imotski....
« Last Edit: December 09, 2012, 17:11:34 by coleman » Logged
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #589 on: December 09, 2012, 17:52:27 »

coleman slažem se s tobom u potpunosti. Pokušao sam da budem malo sarkastičan ali očigledno kolega svicar "pali na guranje". Svoje znanje o autobusima pokazao je sa konstatacijom  da su neobična 4 fara.  Radi se o tome da Setra 250 Spezial je rađena u mnogo manjoj seriji nego ostale Setre i zato je raritet ali ne toliki. I naprotiv nije to "sirotinjska" serija nego autobus koji je bio ispred svog vremena. Uvaženi kolega švicar za tvoju informaciju u Bosni ljudi ne žive na granama, uče istražuju informišu se i mnogo bolje poznaju autobusnu problematiku nego što vi mislite, tako da nemojte ni pokušavati da nam solite pamet. Tvoj kolega očigledno spada u red ljudi koji eto imaju para a pojma nemaju šta žele kupiti. Osim toga trebali ste otici u Ulm i kupiti novu setrru tada bi imali i dizajn i kvalitet ali bi ste morali izdvojiti cifru za koju možete kupiti barem 4 polovna solidno očuvana autobusa visoke turističke klase.
Zoro
Putnik
*

« Reply #590 on: December 09, 2012, 18:01:32 »

Sto obracate paznju na to, vidite sta stlno nesto kontrira i pametuje. Sve zivo zna, a u sustini nema pojma. Ne zna za specijalku? Sta reci a ne zaplakati?
svicer
Putnik
*

« Reply #591 on: December 09, 2012, 18:05:50 »

Nigdje nisam spomenuo firmu vlasnika busa, dapace sve je za pet, spomenuo sam ovu setru ka primjerka povoljnije kupnje ako bas netko zeli Setru.

A svezi finasiranja medjumjesnog prometa, to se drugdje drugaciej radi, u CH firme ne zive od karata,  linije su bodovane i odredjena je cjena.Dobijes liniju i tvoje je da vtis.Po meni, u bosni je previse nalih ihraca, veliki voze vani, oi imaju pristup velikom trzistu, povoljne kreditne linijei td.Mali ce tesko da prezive, trebalibi se stvoriti neki karteli pa skupno pokrivati cjelu zemlju  svi sretni.Desice se da u mjesto koja nisuu u tranzitu vise busevi nece ni ii, malo putni i ostace odsjeceni od svijeta.
allen_A
Kondukter
**

« Reply #592 on: December 09, 2012, 18:56:32 »

Svicer, vi ste navikli na visoke standarde, i budite zahvalni drzavi u kojoj zivite jer vam je to pruzila, a nama u BiH bi bilo za pocetak dovoljno da dodje primjena ovog jadnog sadasnjeg zakona pa bi bili ravnopravni veliki i mali prevoznici i svi bi imali pristup trzistu. Wink
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #593 on: December 09, 2012, 20:20:50 »

Nigdje nisam spomenuo firmu vlasnika busa, dapace sve je za pet, spomenuo sam ovu setru ka primjerka povoljnije kupnje ako bas netko zeli Setru.

to znači da mi praviš spamm na temi i da za taj vid priče ima tema u podforumu Setra -> Serija 200.

Dakle, ili se vratite na samu temu ili nastavite priču u odgovarajućoj temi Wink

arman hadzic
Pješak
*

« Reply #594 on: January 04, 2013, 11:48:59 »

specijalka bila u dubglassu njegova stakla
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #595 on: January 04, 2013, 17:41:41 »

sta je sa 228, nisam je dugo vidio ?

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
ecehajic
Mehaničar

« Reply #596 on: January 04, 2013, 18:03:03 »

Šta bi trebalo biti,eno je u krugu firme,kad treba da radi odveze,doveze i tako uvijek,mislim da je prije mjesec možda bila u Sarajevu,radila ponedjeljak bis vožnju,i vratila se odmah,a bila je i nedavno isto na Sarajevu,kad treba vozi,a ti  gospodine armane molim da mi kažeš kad je Setra bila kod Dubglassa,ovih dana njie jer je radila Sarajevo!

dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #597 on: January 28, 2013, 15:12:33 »

Jutros - AS S

jozip
Putnik
*

« Reply #598 on: January 28, 2013, 23:28:19 »

nedavno sam se vozio u ovoj specalki autobus nije los samo izgleda jos imaju problema sa mjenjacem

BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD
***** putujte sa najudobnijim autobusom......
Široki Brijeg-Innsbruck
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #599 on: February 08, 2013, 20:52:06 »

Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 53   Go Up
  Print  

Jump to: