ecehajic
|
|
« Reply #540 on: July 17, 2012, 15:33:43 » |
|
Pauza Makarska 3xSetra Putnik Bugojno
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #541 on: July 28, 2012, 02:05:37 » |
|
Jablanica Pozdrav za gazdu Ima tu još jedna slika iz Prozora ali ne baš tako dobra.
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #542 on: August 01, 2012, 16:23:14 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #544 on: August 12, 2012, 17:51:08 » |
|
samo da još riješe onaj bijeli dim koji nije "normalna pojava" i bice tip top. Znam da je bilo priče pa i žučne rasprave o tome ali prije nekoliko dana sam obratio pažnju i vidio da vozilo izbcuje bijeli dim pri ne toliko velikoj turaži ni obratajima motora. Nije to neki spektakularan kvar jer vozilo vuče , ide bez problema. Da je do turbine osjetilo bi se na vuči. ...
|
|
|
|
|
|
|
jozip
Putnik
|
|
« Reply #545 on: August 12, 2012, 22:18:34 » |
|
ma nije do turbina ako je do turbine izbaciva plavi dim i ulje ali nije to je njoj nesto otislo a ko zna staa
|
|
|
|
BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD ***** putujte sa najudobnijim autobusom...... Široki Brijeg-Innsbruck
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #546 on: August 22, 2012, 15:28:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #547 on: August 23, 2012, 14:25:13 » |
|
Evo za Enesa, nisam odavno :-D
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #548 on: August 24, 2012, 17:04:34 » |
|
Zanima me historijat ove njihove linije Bugojno Sarajev, preko Jablanice i Konjica,,, jeli vozila prije rata i tako to .......
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #549 on: August 24, 2012, 17:27:36 » |
|
ma nije do turbina ako je do turbine izbaciva plavi dim i ulje ali nije to je njoj nesto otislo a ko zna staa
Ako je bijeli ili plavkasti dim, onda bi moglo biti do bosch pumpe. Bosch pumpa je srce u motoru kao i u covjeku, razlog tome moze biti los kvalitet goriva koji je vec dugo vremena prisutan i svojim dejstvom je ostetio elemente u pumpi, a isto tako moze biti i do dizni koje su lose pa umjesto da gorivo rasprskuju na klip one doslovno izbacuju vecu kolicinu goriva te na taj nacin ne uspijeva sve sagoriti i izbaciva van na auspuh. Kod takvog slucaja gazda ima problema sa potrosnjom goriva. Ako imaju vremena neka odnesu pumpu bosisti da je proba nastelati ako ne bude moglo, onda nove elemente u pumpu, stelanje i nove dizne, nece biti dima, potrosnja ce biti sasvim ok i napravice ustede, a sto je najbitnije nece biti dima po cesti sto je jako ruzno vidjeti iza autobusa.
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #550 on: August 24, 2012, 17:45:54 » |
|
Dobra je dani pravo,Setra je kraljica sama od sebe...
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #551 on: August 24, 2012, 19:50:57 » |
|
da je do BOSCH pumpe ili do ulozaka dizni bio bi crni dim, ovdje je dim bijel odnosno plavkast....sličan slučaj je bio kod nas na 823 i kad su mu zamijenili BOSCH pumpu vozilo ne čadi bijeli dim ali ne ide ni u pola.....
|
|
|
|
|
|
|
jozip
Putnik
|
|
« Reply #552 on: August 24, 2012, 23:14:13 » |
|
Ako je bijeli ili plavkasti dim, onda bi moglo biti do bosch pumpe. Bosch pumpa je srce u motoru kao i u covjeku, razlog tome moze biti los kvalitet goriva koji je vec dugo vremena prisutan i svojim dejstvom je ostetio elemente u pumpi, a isto tako moze biti i do dizni koje su lose pa umjesto da gorivo rasprskuju na klip one doslovno izbacuju vecu kolicinu goriva te na taj nacin ne uspijeva sve sagoriti i izbaciva van na auspuh. Kod takvog slucaja gazda ima problema sa potrosnjom goriva. Ako imaju vremena neka odnesu pumpu bosisti da je proba nastelati ako ne bude moglo, onda nove elemente u pumpu, stelanje i nove dizne, nece biti dima, potrosnja ce biti sasvim ok i napravice ustede, a sto je najbitnije nece biti dima po cesti sto je jako ruzno vidjeti iza autobusa. prijatelju moj nije do boshpumpe jer kao sto kaze crn bi dim bio a i slabije bi vukla a sto se tice potrosnje potrosnja je velika vranicitrans se isplatilo ic 2 put sa higerom do zagreba neg sa specialkom jednom sto se tice potrosnje a kad su je kupovali oni su rekli da znaju do cega je sto dimi a evo izgleda da i oni neznaju jer vozilo bas dimi i vranicatrans je dobijala kazne po hr radi toga dima
|
|
|
|
BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD ***** putujte sa najudobnijim autobusom...... Široki Brijeg-Innsbruck
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #553 on: August 25, 2012, 00:38:39 » |
|
Ma otisle karike ili motor pri kraju. Ako je motor pri kraju, onda puno ulja trosi i autobus se grije.
|
|
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
jozip
Putnik
|
|
« Reply #554 on: August 25, 2012, 15:32:41 » |
|
ma vjerovatno je i to jer je on vise puta przen bio
|
|
|
|
|
|
|
|