SIKIIIIIdo
Kondukter
|
|
« Reply #165 on: February 27, 2012, 03:03:38 » |
|
ma te sare su nacin na koji je prefarban logo postbusa ali su slicne bez obzira na to
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #166 on: March 05, 2012, 23:44:38 » |
|
Juventus se vozika u Magelysu: Izvor: Facebook
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
EM4
Pješak
|
|
« Reply #167 on: March 06, 2012, 02:26:10 » |
|
A fenerbahce vozi mečka.Velik klub,velik autobus Izvor: www.fenerbahce.org
|
|
« Last Edit: March 06, 2012, 02:30:46 by EM4 »
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #169 on: March 06, 2012, 17:27:22 » |
|
da ne bi toliko preuzimali slike, evo jedna moja slikana jutros Prvo - slika je odlična... Drugo - kako u uvih Tourisma ovaj lijevi retrovizor "strši vani" ... :/
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #170 on: March 06, 2012, 19:00:21 » |
|
To je namjenski Desni retrovizor mora da bude 10 cm izbacen vani , radi pracenja razvoja situacije iza autobusa , ili je mjenjan usljed nekog udara ili tako nesto
|
|
|
|
|
|
|
ekky
Kondukter
|
|
« Reply #171 on: March 06, 2012, 19:18:32 » |
|
da ne bi toliko preuzimali slike, evo jedna moja slikana jutros Prvo - slika je odlična... Drugo - kako u uvih Tourisma ovaj lijevi retrovizor "strši vani" ... :/ Koliko me moj vid sluzi ova oba retrovizora su izbaceni vani valjda je to tako tvornicki! A uspu evo i jedan link sa slikama od Red Bull ekipe kzv. "svemirski bus"
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #172 on: March 06, 2012, 19:19:38 » |
|
To je namjenski Desni retrovizor mora da bude 10 cm izbacen vani , radi pracenja razvoja situacije iza autobusa , ili je mjenjan usljed nekog udara ili tako nesto
U najmanju ruku mi je čudan ovaj tvoj komentar... Ja ne govorim o desnom nego o lijevom retrovizoru, desni slobodno može biti malo više izbačen vani jer se ne mimoilazi sa drugim vozilima sa te strane, a i što mora biti toliko izbačen ako u Setre 400 ili Travega ne mora???
|
|
« Last Edit: March 06, 2012, 19:21:24 by Kassbohrer »
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #173 on: March 06, 2012, 19:20:40 » |
|
Nije sigurno slučajno tako postavljen....retrovizori su prilagođeni vozaču, da lakše prati situaciju iza busa.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #174 on: March 06, 2012, 19:48:00 » |
|
Ti nisi mene razumio ja sam pricao gledano od vozaca na Desnoj strani , a ne polozaj na slici
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #175 on: March 06, 2012, 22:01:26 » |
|
Ti nisi mene razumio ja sam pricao gledano od vozaca na Desnoj strani , a ne polozaj na slici
A ja sam govorio gledano iz pozicije vozača - lijevi retrovizor... jel ti sad mene razumiješ? Ne zanima mene položaj na slici. Onaj desni nek je izbačen koliko hoće, ali pogledaj ovaj lijevi koliko strši vani...
|
|
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #176 on: March 06, 2012, 23:49:31 » |
|
Iz pozicije vozaca je Desni izbacen (kada sjedi i vozi , njegov je desni retrovizor izbacen prema van , radi boljeg pregleda iza autobusa ) i Gotovo u vezi toga , a ovdje na slici je to na lijevoj strani to stoji , ja govorim kada sjedi unutra
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #177 on: March 06, 2012, 23:54:20 » |
|
A ti retrovizori ionako imaju zglob pa ih možeš pomoću komandi pomjerati. Vozač sebi prilagodi....
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #178 on: March 07, 2012, 00:04:44 » |
|
Iz pozicije vozaca je Desni izbacen (kada sjedi i vozi , njegov je desni retrovizor izbacen prema van , radi boljeg pregleda iza autobusa ) i Gotovo u vezi toga , a ovdje na slici je to na lijevoj strani to stoji , ja govorim kada sjedi unutra
Aman čovjeka!!! odosmo mi daleko, al de shvati da mene desni retrovizor ne zanima i ne pričamo o njemu, pa nek je izbačen metar!!! Ali lijevi mi izgleda malo kritičan jer se sa lijeve strane bus razmjenjuje sa ostalim vozilima, i treba paziti kad se mimoilazi sa recim drugim autobusom ili kamionom... ali de kolega da ovu raspravu polako završimo...
|
|
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #179 on: March 07, 2012, 00:11:21 » |
|
Ja kolko znam kod nas se vozi desnom stranom nismo u Engleskoj da smeta prilikom mimoilazenja sa vozilima iz suprotnog pravca
|
|
|
|
|
|
|
|