Uploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.usEvo jos malo istorijata.Na prvoj slici je baza Gipsa 80-tih godina u blizini mup-a.Jos je jedna postojala u neposrednoj blizini u kojoj je bila i radionica.Ta druga i danas postoji al samo formalno,posto je danas sve u bazi Bukinje.Preovladavaju IK-4 ima dosta rashodovanih a oni lijevo zglobni su koliko se sjecam Manovi SR 890.Druga slika je 15-tak godina starija i vide se Fapovi,sjecam se da je motor bio naprijed.Prva slika je preuzeta iz Fotomonografije Tuzle 1983 a druga sa "Tuzlarije.net"
Na drugoj slici nisu Fapovi nego Alfa Mile a jedna je cak sa prikolicom,ona lijevo iza.To sam saznao u komentarima Seje Hasicevica koji je bio mehanicar u Gipsu a koji je inace clan grupe "Tuzla grad i ljudi" a tu sam pronasao još nekih slika iz istorijata Gips-a.Slike su od istog gospodina.
Dolazak Fapova
Dolazak Ikarusa 4
ovog prvog lijevo imam reg u svojoj evidenciji koju sam vodio u to vrijeme.
jedna sa kraja 70-tih ili pocetka 80-tih.Iza je Ikarus 4/4V.
i jedna relativno novija a desno je mislim jedan od 2 Tama 260 A 180 a koje nikako nemamo na forumu.Imali su gb 900 i 901.
još dvije iz iste fb grupe.
Alfa preko puta pozorišta i Fap ne znam tacno gdje ali ova zgrada više odavno ne postoji radi tonjenja.Kao i desetine drugih.E kako je Tuzla bila lijepa.