setraman
Pješak
|
|
« Reply #135 on: March 08, 2013, 21:47:29 » |
|
jel ovo 800-E-540 iz bissa prebačen?
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #136 on: March 08, 2013, 21:48:54 » |
|
opa! e ovo je jako jako pozitivna vijest! Eh šta je sad ovo - Bissov bus pozajmljen, preregistrovan na ovu firmi ili je, iako je mala vjerovatnoća, ovo jedan od njihovih? I kakva je ovo vanredna bila?
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #137 on: March 08, 2013, 22:03:16 » |
|
I opet hvala na opdgovoru gospodi sa facebok stranice TRAVEL AGENCY BISS TOURS
Poštovani, danas nam je bilo jako turbulentno Prvo da odgovorim na Vaše pitanje Zenicabus je imao odmah na startu jedno ulaganje, a to ulaganje se odnosi na kupovinu dva autobusa od preduzeća Babić Biss Tours riječ je o ISUZU i Neoplanu. Nadam se da ste uslikali i to da nam nisu dali da uđemo na stanicu niti na dolazni peron. Naime Centrotrans je bijesan jer smo uspjeli sudskim rješenjem dobiti ponovo ovu koopetantsku liniju, tako da su zabranili Zenicabusu ulazak u stanicu, niti nam daju da putnike ispustimo niti da primimo. Pri ovom kooperantskom ugovoru 8 polazaka ima Zenicabus 8 Centrotrans. Međutim oni to nisu poštovali i konstantno su na sve polaske iz Ze i Sa slali svoje autobuse iako to nisu smjeli. Inspekcija je odradila svoj posao skinula im jedan autobus ali nakon što je inspekcija napustila stanicu Centrotrans je nastavio sa istim. Ovo sam Vam ukratko napilsala da se ne iznenadite ako ne nađete autobus Zebusa na stanici u Sarajevu Srdačan pozdrav
Tako znaci da nije bila vanredna, nego redovna.....
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #138 on: March 08, 2013, 22:06:00 » |
|
ali zbog inspekcije je tabla vanredna.... Uuuuu kako nizak udarac CTSa :S i oni mi ko vodeća firma u BiH... yah... Sad ću ja ovog otpisati iz Bissa, a za isuzu ćemo sačekati dok dobijemo sliku ili konkretnu informaciju Još samo da saznamo šta je bilo sa onim translinerom i jednim od citylinera....
|
|
|
|
|
|
|
setraman
Pješak
|
|
« Reply #139 on: March 08, 2013, 22:07:20 » |
|
a dali su neki od autobusa zenica busa na sređivanju?
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #140 on: March 08, 2013, 22:10:40 » |
|
Oni su u garazi, to sam ja mislim napisao, sredjuju se. Kompletno ciscenje, sredjivanje elektromiikeitd
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #141 on: March 10, 2013, 14:08:04 » |
|
I opet hvala na opdgovoru gospodi sa facebok stranice TRAVEL AGENCY BISS TOURS
Poštovani, danas nam je bilo jako turbulentno Prvo da odgovorim na Vaše pitanje Zenicabus je imao odmah na startu jedno ulaganje, a to ulaganje se odnosi na kupovinu dva autobusa od preduzeća Babić Biss Tours riječ je o ISUZU i Neoplanu. Nadam se da ste uslikali i to da nam nisu dali da uđemo na stanicu niti na dolazni peron. Naime Centrotrans je bijesan jer smo uspjeli sudskim rješenjem dobiti ponovo ovu koopetantsku liniju, tako da su zabranili Zenicabusu ulazak u stanicu, niti nam daju da putnike ispustimo niti da primimo. Pri ovom kooperantskom ugovoru 8 polazaka ima Zenicabus 8 Centrotrans. Međutim oni to nisu poštovali i konstantno su na sve polaske iz Ze i Sa slali svoje autobuse iako to nisu smjeli. Inspekcija je odradila svoj posao skinula im jedan autobus ali nakon što je inspekcija napustila stanicu Centrotrans je nastavio sa istim. Ovo sam Vam ukratko napilsala da se ne iznenadite ako ne nađete autobus Zebusa na stanici u Sarajevu Srdačan pozdrav
Tako znaci da nije bila vanredna, nego redovna.....
Tako bi on i GRAS-u, ali mu nesto ne ide.....gdje je sad Konkurencijsko vijece..
|
|
« Last Edit: March 10, 2013, 14:10:17 by MAN Lions coach »
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #142 on: March 10, 2013, 14:11:58 » |
|
Uz puno uvazavanje i gospoda iz Biss Toursa nam malo ovdje "farbaju oci", ne vezano za CTS. Kakva ba ulaganja i kakva ba kupovina. Na zapadu se ovo tretira kao "pranje para" jer su se oni vjerovatno ugovorom o kupovini obavezali da ce uloziti odredjen iznos a ulozili su na nacin da su dva autobusa ciji je rok eksploatacije skoro istekao prebacili u firmu koju su kupili i to predstavili kao "ulaganje". Kada nesto prodas sam sebi onda se to u glavnom okaratkerise kao odredjena "muljaza"....
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #143 on: March 10, 2013, 17:12:02 » |
|
i šta je to novo u našoj državi?
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #144 on: March 10, 2013, 18:12:13 » |
|
Hehehe, ovo je isti slučaj kao kad je hozić "uložio" u Špedicijaturist nabavkom dva busa koja je kupio od svoje firme Hozić turist i oprao oko 300.000KM.
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #146 on: March 10, 2013, 18:18:21 » |
|
Pa eto, kod nas svi koji imaju firme ''kćerke'' to rade....i Autoherc je u Imotski prebacio neka vozila, samo što je u ovom slučaju Biss Tours prebacio Neoplana starog skoro 25 godina, no za liniju Zenica - Sarajevo je ok. Vjerovatno će ponovo voziti liniju za Bijeljinu? Nadam se da će prebaciti i neki bolji bus, vjerovatno će tako buseve koji su odradili svoje u Biss-u prebacivati ovdje..
|
|
« Last Edit: March 10, 2013, 18:21:16 by Mustafa YJM »
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #147 on: March 10, 2013, 18:40:39 » |
|
Ma ne znam koje su namjere BISS Toursa u svemu ovome. Nije njima Zenicabus bio kakva konkurencija jer nije imao posebno nekih atraktivnih linija . Moguce da imaju registrovane neke inostrane linije pa je BISSu bilo isplatnije kupiti firmu i zajedno s firmom i linije nego registrovati novu liniju.....a mozda opet oni imaju najbolje namjere sa firmom Zenicabus. Uostalom vidjecemo ubrzo u kojem smjeru ide njihovo "djelovanje".....
|
|
|
|
|
|
|
Ante
Kondukter
|
|
« Reply #148 on: March 10, 2013, 21:50:14 » |
|
Pa eto, kod nas svi koji imaju firme ''kćerke'' to rade....i Autoherc je u Imotski prebacio neka vozila, samo što je u ovom slučaju Biss Tours prebacio Neoplana starog skoro 25 godina, no za liniju Zenica - Sarajevo je ok. Vjerovatno će ponovo voziti liniju za Bijeljinu? Nadam se da će prebaciti i neki bolji bus, vjerovatno će tako buseve koji su odradili svoje u Biss-u prebacivati ovdje..
Autoherc u Imotski nije nikakva vozila prebacio .
|
|
|
|
|
|
|
coleman
Kondukter
|
|
« Reply #149 on: March 10, 2013, 22:15:29 » |
|
Meni nije jasno, ako oni imaju koncesiju za tu liniju, kako ima CTS moze zabraniti ulazak? Pa po tome, znaci mogu svakome ko ima je konkurencija zabraniti ulazak???
Sto se tice "prebacivanja" vozila i linija pogledajte sta se radi u APBL-Golub-Neobas
|
|
« Last Edit: March 10, 2013, 22:17:02 by coleman »
|
|
|
|
|
|