The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #1080 on: September 24, 2011, 21:47:43 » |
|
Ima i prijevoz đaka... Jednom sam ga i ja slikao na toj ruti...
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #1081 on: September 24, 2011, 22:46:04 » |
|
Ima i prijevoz đaka... Jednom sam ga i ja slikao na toj ruti...
Pa đaci ili djeca svejedno na isto se misli
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1082 on: September 25, 2011, 16:10:05 » |
|
4429 dobio reklamu za Halo mrežu. (Istu kao onaj bus u Tuzli)
|
|
« Last Edit: September 25, 2011, 16:16:28 by Troler »
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #1083 on: September 25, 2011, 16:21:32 » |
|
Kakve je boje?
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1084 on: September 25, 2011, 16:31:37 » |
|
Kakve je boje? Dok ga neko ne uslika ovakav je: http://img198.imageshack.us/img198/9660/dsc05248f.jpgA očekivao sam svaki dan da će je dobiti neka trola.
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1085 on: September 25, 2011, 18:59:22 » |
|
Odgođen početak rekonstrukcije pruge, mada je već izrovan asfalt oko šina. Navodno u GRAS-u nisu dobili nekakvo potrebno riješenje?!
|
|
|
|
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #1086 on: September 25, 2011, 20:09:30 » |
|
Odgođen početak rekonstrukcije pruge, mada je već izrovan asfalt oko šina. Navodno u GRAS-u nisu dobili nekakvo potrebno riješenje?!
Svega na svijetu pa i ovoga.
|
|
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1087 on: September 26, 2011, 15:38:01 » |
|
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110926078/komentari#komentari"Delegacija Sindikata bila je na razgovorima s predstavnicima Vlade KS-a 20. septembra kada je, između ostalog, dogovoreno da se razgovori nastave danas , ali predstavnici vlasti taj rok nisu ispoštovali, što pokazuje krajnju neozbiljnost i neshvatanje problema s kojima se ova firma susreće, te je Predsjedništvo Sindikata donijelo odluku o organiziranju štrajka, kaže se u saopćenju Sindikata komunalne privrede KJKP GRAS Sarajevo. Iz spomenutog sindikata još jednom pozivaju predstavnike vlasti KS-a da se, u interesu svih, a ponajprije stanovnika KS-a, što hitnije, pa već i u toku ovog dana, sjedne za pregovarački stol i otpočne pregovorati kako bi se spriječile sve eventualne neželjene posljedice i pokušalo naći rješenje koje će omogućiti normalno funkcionisanje GRAS-a.
|
|
|
|
|
|
|
Almir
|
|
« Reply #1088 on: September 26, 2011, 16:59:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #1089 on: September 26, 2011, 17:53:28 » |
|
Ja mislim da štrajka neće biti tj ubijeđen sam da ga neće biti. Držali su ljude u neizvjesnosti, sad su se pojavili da "lafo" razgovaraju tj da sindikalistima "uvrću" ruke nebi li ih na taj način primorali da odustanu od štrajka ...
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1090 on: September 26, 2011, 23:00:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #1091 on: September 27, 2011, 07:32:13 » |
|
E pa štrajk je u toku, ništa ne radi..........
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #1092 on: September 27, 2011, 07:40:55 » |
|
Ovo je bio prebrz potez novinara, jer dogovor o održavanju tematskih sjednica u vladi i skupštini je postignut, ali i sam je zamjenik predsjednika sindikata u sinoćnjem javljanju za TVSA je rekao da se ništa nezna dok ne održi sastanak sa ostalim sindikalcima.Radnicima je ipak dosta "zavlačenja" od strane kantonalnih vlasti tako da jutros vozila GRAS-a nisu izašla na ulice Sarajeva.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #1093 on: September 27, 2011, 08:38:57 » |
|
Ovo je jedini način da se nešto riješi. Strah me bilo da naši vrli političari nebi posegnuli za onim najprljavijim mjerama (koje im vjerujte nisu strane) i da ne izvrše pritisak na sindikaliste što su radili godinama. Hvala Bogu da se to nije obistinilo. Meni lično je žao građana koji trpe ponajviše međutim u jednu ruku mi ih i nije previše žao jer kad pročitam komentare na forumima vjerujte da mi se povraća. Ne mogu da shvatim koliko građani sarajeva mogu biti cinični, sebični drski bezobrazni. U glavnom se u prvi plan stavljaju plate (koje su sviđalo se to nekome ili ne pošteno zarađene) a niko ne govori da radnici traže da se nabave vozila, da se građani voze u novim vozilima a ne u totalno neispravnim, da sutra kad ti se ne daj Boze dijete razboli, da ga možeš odvesti u bolnicu ne strahujuci da ce te poslati kuci jer ti zdravstveno osiguranje nije placeno godinama. I da zlo bude vece u glavnom te takve negativne komentate pišu mahalaši čijij članovi porodica su se "uvalili" u dobre firme tipa BH telecom i sl ili su u kojekakvim ministarstvima, komisijama, upravnim i nadzornim odborima i sl.... Mislim da vladu treba pritisnuti da potpisu papir koji ce ih obavezati da se urade stvari koje ce znaciti korak naprijed. Nakon toga tj nekog razumnog roka treba ponovno sjesti i vidjeti šta se uradilo. Ovo se ponavlja nekoliko puta. Radnici priprijete štrajkom oni uplate platu i nešto doprinosa i ponovno po starom. Nadam se da ce danasnji strajk donijeti neke korjenite promjene..
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #1094 on: September 27, 2011, 08:50:44 » |
|
Ovo je jedini način da se nešto riješi. Strah me bilo da naši vrli političari nebi posegnuli za onim najprljavijim mjerama (koje im vjerujte nisu strane) i da ne izvrše pritisak na sindikaliste što su radili godinama. Hvala Bogu da se to nije obistinilo. Meni lično je žao građana koji trpe ponajviše međutim u jednu ruku mi ih i nije previše žao jer kad pročitam komentare na forumima vjerujte da mi se povraća. Ne mogu da shvatim koliko građani sarajeva mogu biti cinični, sebični drski bezobrazni. U glavnom se u prvi plan stavljaju plate (koje su sviđalo se to nekome ili ne pošteno zarađene) a niko ne govori da radnici traže da se nabave vozila, da se građani voze u novim vozilima a ne u totalno neispravnim, da sutra kad ti se ne daj Boze dijete razboli, da ga možeš odvesti u bolnicu ne strahujuci da ce te poslati kuci jer ti zdravstveno osiguranje nije placeno godinama. I da zlo bude vece u glavnom te takve negativne komentate pišu mahalaši čijij članovi porodica su se "uvalili" u dobre firme tipa BH telecom i sl ili su u kojekakvim ministarstvima, komisijama, upravnim i nadzornim odborima i sl.... Mislim da vladu treba pritisnuti da potpisu papir koji ce ih obavezati da se urade stvari koje ce znaciti korak naprijed. Nakon toga tj nekog razumnog roka treba ponovno sjesti i vidjeti šta se uradilo. Ovo se ponavlja nekoliko puta. Radnici priprijete štrajkom oni uplate platu i nešto doprinosa i ponovno po starom. Nadam se da ce danasnji strajk donijeti neke korjenite promjene..
Što se mene tiče apsolutno se slažem sa ovim što si napisao i podržavam gras jer je došlo 5 do 12 i nema drugog načina nego ovog da se našto uradi. Nadam se sad samo da neće biti famoznih ulijetanja od stane Centrotransa kao što su uvijek navikli da ulijeću ......
|
|
|
|
|
|
|
|