Hvala Bogu, završilo je prvo polugodište ove školske godine, ispred mene su 3 sedmice zimskog rasusta.
Nakon dosta truda, napora i zalaganja okončao sam prvo polugodište na najbolji mogući način (iako se se matematikom još nisam sprijateljio
).
Samim tim što je počeo raspust, za mene je počela i "sezona modeliranja". Obećao sam praviti Travega čim dobijem vremena i materijala, ali sam ipak za zagrijavanje uzeo jedan malo jednostavniji autobus - niski prigradski Neoplan Euroliner. Autobus je već gotov, samo mu još trebam staviti klimu na krov. Ali slike će nažalost morati malo sačekati, jer moj mobitel nije kod mene (kod sestre je, i nju "pogodio" bezvizni režim pa otišla u Sloveniju kod tetke, dao sam joj mobitel pod uslovom da mi uslika par buseva u Sloveniji
).
Uglavnom, Euroliner je skoro gotov, a Travego i Setra 431 DT čekaju svoj red.
Ovog raspusta ću se još sa nečim zanimati a to su časovi vožnje. Prošle sedmice sam riješio testove i prvu pomoć, a danas sam prvi put išao na vožnju. Uzeo sam kategorije B i C1 zajedno, samo što ću za C1 morati pričekati ljetni raspust.
Pita me danas sin od instruktora šta će meni C kategorija, učenik medrese polaže za kamion
Ostao je bez teksta kad sam mu rekao da imam u planu ako Bog da položiti i za autobus, ako ikako budem mogao.
Mnogi kažu: šta će ti to?? Ali ja namjeravam uz Božiju pomoć ustrajati u svojim planovima.
Ljubav prema kamionima i autobusima (posebno autobusima) je jača od tuđih komentara i čuđenja. Jučer sam se malo vozio sa ocem u njegovom MAN-u TGA. Paaaa, nekad mu čak zavidim. On se ipak trudi da me odvrati od tog posla, kaže: sine, težak je posao, ganjaj ti školu i kakvu kancelariju
. Imam ja namjeru da idem na fakultet, možda čak i u Sarajevo, ali taj posao mi i dalje ostaje drag.
Da kažem i to da, pošto sada svaki dan idem u Veliku Kladušu (udaljena je 20-ak km od moje kuće), biće ako Bog da slika autobusa kladuških prevoznika, naravno, čim dobijem mobitel nazad.
Nek ste mi živi i zdravi, selam i pozdrav svima!!!!!