bhbus.ba
November 24, 2024, 16:31:19 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GPS Sarajevo - Razno/Diskusije  (Read 301137 times)
Mercedes_
Pješak
*

« Reply #1065 on: October 02, 2014, 22:07:32 »

Iako neki misle da imam samo namjeru da ocrnim Centru, nemam tu namjeru i govorim uvijek istinu ma kolko se ona nekom sviđala ili ne!
Hoću samo da pohvalim vozača Centre koji je prošlu i ovu sedmicu bio na 28, zadnji reg.br. je 227, pedantan, uredan, odgovoran, tačan, ljubazan mogu reći sve najljepše, ništa više
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #1066 on: October 02, 2014, 22:13:05 »

dajte ba ljudi budimo realni. Kakav interni konkurs?Huh??? Ljudi koji mogu raditi, rade svoj posao korektno i pošteno i nema potrebe prebacivati ih sa jednog na drugo radno mjesto. Naš najveći problem su tzv invalidi rada, korumpirani ljekari koji su im izdali nalaze koji su smijurija i još korumpiraniji šefovi koji sve to aminuju.....zato priča o internom konkursu je obično sranje. Postoji čovjek koji je vozač ali ima ljekarski nalaz u kojemu stoji da moze raditi samo 3 sata tj provesti u voznji samo tri sata. Prvo takvom ljekaru treba odmah oduzeti licencu a dotičnog premjestiti na radno mjesto koje zasluzuje stručnom spremom. Ukoliko to ne moze postoji komisija, invalidska penzija i sl....da se tako krenulo mislim da bi barem 70% tzv invalida rada trazilo da se vrati na prethodno radno mjesto tj radno mjesto koje im je predvidjeno stručnom spremom.....
ecehajic
Mehaničar

« Reply #1067 on: October 02, 2014, 22:13:45 »

@fakebus
a koliko ih god treba zar ne mislis da se ne bi isplatilo,bi brate i to dobro,kad ti dnevno udes jednom u tramvaj u kom ima minimalno popodne 50 ljudi i to se ne isplati na jednom krugu,vjeruj brate isplatilo bi se visestruko.

Troler
Mehaničar

« Reply #1068 on: October 02, 2014, 22:23:32 »

dajte ba ljudi budimo realni. Kakav interni konkurs?Huh??? Ljudi koji mogu raditi, rade svoj posao korektno i pošteno i nema potrebe prebacivati ih sa jednog na drugo radno mjesto. Naš najveći problem su tzv invalidi rada, korumpirani ljekari koji su im izdali nalaze koji su smijurija i još korumpiraniji šefovi koji sve to aminuju.....zato priča o internom konkursu je obično sranje. Postoji čovjek koji je vozač ali ima ljekarski nalaz u kojemu stoji da moze raditi samo 3 sata tj provesti u voznji samo tri sata. Prvo takvom ljekaru treba odmah oduzeti licencu a dotičnog premjestiti na radno mjesto koje zasluzuje stručnom spremom. Ukoliko to ne moze postoji komisija, invalidska penzija i sl....da se tako krenulo mislim da bi barem 70% tzv invalida rada trazilo da se vrati na prethodno radno mjesto tj radno mjesto koje im je predvidjeno stručnom spremom.....

Tako se bar zvanično u medijima objavljuje, a kako je de facto to mi van firme ne možemo znati.

I sad za revizore, i proljetos za tramvajdžije bilo je objavljeno da je raspisan interni konkurs.

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1069 on: October 02, 2014, 22:55:12 »

Širite bezveze priču koju uvijek neko pogrešno shvati,da bi bildao samopouzdanje.

Suština internog konkursa je da se jave ljudi koji ispunjavaju uslove koji su sada nametnuti ovim novim Zakonom o ovlastima kontrolora.Ko ima certifikate i položene te ispite biće u prednosti,ko nema to će finansirati obuku,naravno ukoliko prođu na provjerama i testiranjima.Može se desiti da se neka osoba javi na taj interni konkurs i u proceduri za nabavljanje certifikata ne dobije papir tj.desi se smetnja.I on u tom slučaju ne može biti probran na mjesto kontrolora u skladu sa ovim odredbama koje su donešene.
Tako će se probrati kandidati i obučiti u skladu sa ovom novom odredbom.

To što su maloumne novine objavile naslov da GRAS upošljava nove kontrolore,to neću ni da komentiram.Ukratko to su ljudi koji se unutar firme premještaju sa jednom radnog mjesta na drugo,ako hoće.

« Last Edit: October 02, 2014, 22:57:24 by MAN Lions coach » Logged

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #1070 on: October 03, 2014, 13:02:09 »

Azra ne znam na koga se odnosilo ovo da bilda samopouzdanje ali ti dobro znaš o čemu ja govorim isto kao što znaš da sam u pravu od početka do kraja. Evo ti primjer mehaničar ispunjava sve kriterije da bude zastitar odnosno kontrolor i on bude prebačen na radno mjesto kontrolora, Šta cemo sa ovim "upraznjenim" mjestom mehaničara?Huh??? To ti je "vodu vari vodu hladi".....opet ponavljam najvece opterecenje su ljudi koji su "lazni" invalidi rada a njih je veliki broj. Ne postoji interni konkurs koji ce njih dovesti na mjesto na kojem bi zaradili svoju platu.....
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1071 on: October 03, 2014, 17:59:29 »

To se neće desiti jer upravo i postoji konkurs,da se javi ko hoće.Ja ne znam nijednog mehaničara da ima ispunjene uslove što propisuje ovaj Zakon.

"Lažni" invalidi su jako duga priča,i nisu za ove teme,ako te nešto interesuje imaš chat pa se javni,isto ko i ovo gore,pa ti objasnim. Tongue

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #1072 on: October 03, 2014, 18:44:42 »

Kako ba znaš da se neće desiti??? A šta ako se desi??? Lažni invalidi su ono što bi trebalo da bude broj jedan, pogotovo sada kada je evidentan dolazak veceg broja vozila jer ta vozila nece imati ko voziti....Nema potrebe da mi to objasnjavas jer sam se ve nagledo i nasluso svega i svacega.....
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1073 on: October 03, 2014, 18:50:05 »

Pa rekla sam ti. Ne postoji niko ko ispunjava uslove zadate Zakonom,ko bude htio javiće se na konkurs.
Što se tiče "lažnih invalida" oni će malo upasti u ozbiljniji problem oko certificiranja s obzirom na svoje "stanje". Wink

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1074 on: October 03, 2014, 23:06:48 »

[youtube]Yx5uE8WFxu0[/youtube]

damir050
Vodič puta

« Reply #1075 on: October 03, 2014, 23:34:44 »

Evo sada gledam  na stranici Radiosarajevo ove nove Autobuse ,pa  postavljami se pitanje  kolko ce   dugo  ovi   tapacirunzi na  sjedistima  biti, jer taj Vandalizam u  vozilima Grasa je  za svaku osudu , Ljetos  kada sam usao u  bilo koji tramvaj a  bilo ih je  svaki put  sam se pitao  dal sam u skolskoj ucionici il  sta  vec to po  krovu ispisano po  sjedistima stranicama .Tako isto i u Trolejbusima  ( mada je  off zelio sam to  da  kazem  da radnici Grasa narocito u ovim Doniranim Autobusima povedu  racuna oko  Vandalizma)

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #1076 on: October 03, 2014, 23:53:34 »

oko pola 12 na onoj stanici u Blažuju preko puta Farre tours, parkiran Ik-206 sa upaljena sve četiri, a ispred stoji policija sa upaljenom rotacijom.

Neko info više?

Troler
Mehaničar

« Reply #1077 on: October 04, 2014, 00:13:02 »

Evo sada gledam  na stranici Radiosarajevo ove nove Autobuse ,pa  postavljami se pitanje  kolko ce   dugo  ovi   tapacirunzi na  sjedistima  biti, jer taj Vandalizam u  vozilima Grasa je  za svaku osudu , Ljetos  kada sam usao u  bilo koji tramvaj a  bilo ih je  svaki put  sam se pitao  dal sam u skolskoj ucionici il  sta  vec to po  krovu ispisano po  sjedistima stranicama .Tako isto i u Trolejbusima  ( mada je  off zelio sam to  da  kazem  da radnici Grasa narocito u ovim Doniranim Autobusima povedu  racuna oko  Vandalizma)

Na žalost većina će ih nakon nekog kraćeg ili dužeg vremena zaplatiti. Treba se sa tim pomiriti i uživati u njima dok su ovako lijepi i sređeni.

Ako se neki na vrijeme dokopa neke "elitne linije" možda se i sačuva duži period, ali većina teško da će se sačuvati.

Iskreno, volio bih više da im je originalni enterijer s plastičnim stolicama bez tapacirunga i pogotovo bez obloženih rukohvata koji će užasno zaplatiti.

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
damir050
Vodič puta

« Reply #1078 on: October 04, 2014, 00:18:51 »

dal je  moguce da vasi  mehanicari   poskidaju  one  gume   na   rukohvatima  dok su jos  citave mislim gume (jer ono je  od  gume  napravljeno)

GRAS
Putnik
*

« Reply #1079 on: October 05, 2014, 09:34:56 »

Jutros interesantna situacija, trolejbus 4413, linija za Dobrinju,vozac Senad. U blizini Robota zaustavlja se trolejbus na sred ceste, putnici u cudu, kad vozac zauatavio ispred jedne buregdzibice da bi jedan stari dedo koji jedva hoda izasao iz vozila da kupi pitu za unuke. I na opste iznenadjenje svi putnici su cestitali vozacu i pohvalili njegov gest i niko za divno cudo nije galamio i psovao. Svaka cast svima Smiley
Pages: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: