bhbus.ba
November 25, 2024, 20:40:42 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GPS Sarajevo - Razno/Diskusije  (Read 301768 times)
man 464
Mehaničar

« Reply #540 on: May 30, 2014, 10:06:03 »

Hhhhh, pa sad..

Teško... jer imaš veliki protok putnika na komercijali stalno je ulaz-izlaz, a nepraktično je vozati dekera jer dok se popneš gore dok sjedneš pa onda trči dole za izlaz, pa gužva, pa ako se stoji, neko ti gluho bilo ispadne, pa ima samo dvoja vrata što je globalno problem kod cts vozila... jer ogroman je protok ljudi.... teško, da on može bilo gdje drugo neg na ugovorene....

Po meni yok. Solo vozilo sa troja vrata je pogodak za komercijalu kad idu svako 10 minuta, a zglobno vozilo sa 4-vero vrata ako idu svako 20 minuta.
Troler
Mehaničar

« Reply #541 on: May 30, 2014, 11:30:24 »

Za udarne polaske na komercijali uvijek je zglobni bus idealan. Da ne ulazim u to kakvo je stanje kod prevoznika i u te detalje kolko ima ili nema.

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #542 on: May 30, 2014, 20:52:49 »

Mozda ce te reci da sam glup, al eto pitam i vas za misljenje, sta mislite vi dali bi citybus mogao u ljetnim danima na komercijalu ?

pa kakvo ti je to pitanje???Citybus starudija od 200 KS dok nabije do 40 li 50 km/h prodje "ciganska godina".....očigledno ima veliki broj ljudi koji ne znaju šta je expres linija tj "komercijala". Tu se vozi onoliko koliko mozes a da ne ugrozavas saobracaj i potrebna su takva vozila koja imaju i snagu i ubrzanje i sve ostalo......

« Last Edit: May 30, 2014, 21:19:58 by makljen1123 » Logged
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #543 on: May 30, 2014, 22:30:46 »

Gras je opet ostao bez struje da se zna.Toliko o vladavini 'narod zna'.

Envoyé de mon trolleybus en utilisant Tapatalk Pro

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Troler
Mehaničar

« Reply #544 on: May 30, 2014, 22:37:52 »

Evo 4424 dođe sa Trga na Dobrinju

ikar353
Kondukter
**

« Reply #545 on: May 30, 2014, 23:30:09 »

jutros mi rece jedan uposlenik grasa da im je iskljucena struja ili da ce iskljuciti.
man 464
Mehaničar

« Reply #546 on: May 30, 2014, 23:39:41 »

Ja cuh da je iskljucena ali u zgradama... ali mozda sam i ja lose cuo....

Send from bus No 464 using tapatalk
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #547 on: May 31, 2014, 01:07:41 »

Ma ja,mislila sam na to.Ne saobracaju.Nego depoi,dispeceri itd.je iskljuceno.Tako je kako je.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #548 on: May 31, 2014, 01:09:22 »

Mozda ce te reci da sam glup, al eto pitam i vas za misljenje, sta mislite vi dali bi citybus mogao u ljetnim danima na komercijalu ?

pa kakvo ti je to pitanje???Citybus starudija od 200 KS dok nabije do 40 li 50 km/h prodje "ciganska godina".....očigledno ima veliki broj ljudi koji ne znaju šta je expres linija tj "komercijala". Tu se vozi onoliko koliko mozes a da ne ugrozavas saobracaj i potrebna su takva vozila koja imaju i snagu i ubrzanje i sve ostalo......

Sta fali? Dobra je to ideja. Taman ove smrde da se ventiliraju. Pod uslovom da ih ne 'ubije' promaha.

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #549 on: May 31, 2014, 13:49:16 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/preduzece-park-ocistilo-i-uredilo-zelene-povrsine-maglaja/140531037

Cheesy

Troler
Mehaničar

« Reply #550 on: May 31, 2014, 23:42:28 »

I tako maj evo broji zadnje minute a od autobusa koji su po vatrićevom obećanju trebali doći krajem maja ni traga ni glasa.

damir050
Vodič puta

« Reply #551 on: June 01, 2014, 01:01:23 »

sace  biti izgovor bile poplave nismo mogli  kroz  Srbiju , ostaje  da vidimo do 15.06 dal ce  stici ,ako do tada  ne  dodju  tu nesto nije u  redu

Troler
Mehaničar

« Reply #552 on: June 01, 2014, 10:15:29 »

Ma kakve poplave, nije ih bilo na trasi kojom treba da dođu autobusi, to i osnovac zna.

Možda hoće da otegnu da vozila dođu nedugo pred izbore, ili možda neće doći nikako.
Moguće i da je neko Turcima šapnuo da GRAS neće duže od pola godine-godinu pa da im se ne isplati slati autobuse, pa će ih ovi preusmjeriti na Liberiju i Pakistan

man 464
Mehaničar

« Reply #553 on: June 02, 2014, 12:52:47 »

http://www.cubis.ba/vozac-centrotransovog-autobusa-na-ilidzi-sa-palicom-nasrnuo-na-putnika/
Quote from: cubis.ba
Vozač Centrotransovog autobusa na Ilidži sa palicom nasrnuo na putnika

Na terminalu na Ilidži jutros je oko 8:20, došlo do fizičkog sukoba između vozača Centrotransovog autobusa na liniji Ilidža- Hrasnica i putnika. Kako je za cubis.BA rekao očevidac nemilog događaja, još u autobusu putniku je vozač autobusa dobacivao pogrdne riječi i vrijeđao ga.

Krenula sam na posao jutros, čekala autobus najmanje 30 minuta onda je došlo vozilo Centrotransa. Sjela sam odmah na početku autobusa, a u tom trenutku ulazio je jedan mladji gospodin te uredno platio kartu te mu dao, čini mi se 20,00 KM krupnih, na to mu je vozač vratio kusur od po 1,00 KM. Nakon toga, uz osmjeh momka koji ga je pitao da li ima možda krupnijeg novca, on je rekao da nema na što mu je putnik prokomentarisao dok je išao prema mjestu “JA IDIOTIZMA”,  vozač  se nakon toga bezobrazno proderao na njega sa riječima “Marš iz autobusa”, te “go***no jedno”… Momak mu je u tom trenutku rekao sasvim mirno, da zbog toga što mora na posao, neka se zahvali Bogu što žuri i sjeo na kraj autobusa.

Kada smo stali na terminalu na Ilidži nije htio otvoriti sva vrata, otvorio je samo prva vrata kako bi putnici izašli te pozvao momka. Sačekali smo ja i nekoliko putnika ispred autobusa da vidimo šta će se desiti. Vozač je najvjerovatnije u toku vožnje pozvao svoje “kolege”, razgovarao je u vožnji sa nekim sigurna sam, a potom je u “pomoć” došao drugi zaposlenik Centrotransa u autobus te ga zajedničkim snagama napali. Ovaj drugi, kontroler ili vozač ne znam zaista, ga je uhvatio za vrat te ga prislonuo uz sjedište, a najveća scena je bila vjerujte, kada je vozač tog autobusa izvadio palicu i krenuo na momka/putnika prijeteći mu njom ali ga nije udario. Taj momak nije pokazivao nikakvu silu, zbog toga što se on nalazi u autobusu sigurno, jer to je njihovo radno mjesto, a kada su ga izbacili pao je ispred autobusa gdje je nakon toga pozvao policiju – kazala je novinaru cubis.BA portala starija gospođa.

Pripadnici IV PU Ilidža su odmah izašli na uviđaj, uzeli su podatke vozača i žrtve u ovom slučaju putnika koji je bio napadnut. Putnik će prema njegovim riječima tužiti vozače Centrotrans kompanije – saznajemo.

Ovo je nečuveno, rekao je jedan stariji gospodin. Zatvorili su vrata autobusa i unutra skočili na momka koji je uredno platio kartu, a svoju nervozu je uspio izbaciti na njemu, žalosno. Ovakvi ljudi najprije štete ugledu firme kakva je Centrotrans. Najgore je što su svi gledali, a niko da reaguje… Zanimljivo, jedan vozač konkurentnog autoprevoznika koji se inače mrze između sebe, GRAS-ovog autobusa je uzvikivao “pomozite momku” u par navrata. – kazao je Edhem S. novinaru cubis.BA portala.

U fizičkom obračunu vozača sa putnikom obojica su prošli bez većih povreda, osim kod putnika koji je imao vidne tragove davljenja na vratu. Uviđaj je obavila ekipa IV PU Ilidža, a slučaj evidentiran kao narušavanje javnog reda i mira, te će se protiv vozača i njegovog kolege najvjerovatnije podići krivična prijava od strane putnika.

cubis.BA
Da ne bih mrzio dalje pomenutog prevoznika, suzdržaću se i neću biti Hitler.
« Last Edit: June 02, 2014, 12:57:25 by man 464 » Logged
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #554 on: June 02, 2014, 13:28:08 »

Ako je istina da je platio kartu sa 20KM,onda neka su ga naheftali,ako je to stvarni razlog.To je u principu idiotizam, ali placanje velikim apoenima je vise prevazidjeno svugdje u svijetu.Daje se sitan novac.
Tako da ne vidim razlog sto se doticni bunio sto je dobio sitne pare. Ako mu smeta nije ni trebao uzeti kusur.
Prema tome,to mu nije GRAS da radi sta hoce i kako hoce.

Pages: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: