bhbus.ba
November 25, 2024, 23:54:42 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GPS Sarajevo - Razno/Diskusije  (Read 301842 times)
Ins
Putnik
*

« Reply #480 on: May 04, 2014, 20:00:12 »

GRAS-u bi na takvim linijama dobrodosli midibusevi, kao Neoplani 4409 ili 4411 ili slicno
the hicme
Vodič puta

« Reply #481 on: May 04, 2014, 20:13:16 »

@INS, jel ti vidiš kakvo je stanje u GRASu??? Čime da kupe autobus? Jedva imaju da plate hipoteke i kredite, plate i gorivo a da kupuju autobuse kakvi njima odgovaraju mogu samo sanjat!!! Situacija u GRASu je najlošija u ovoj zemlji, svi bi da unište <GRAS i bojim se da če to i uspit, puno je u ovoj zemlji rodbinskih veza.
Troler
Mehaničar

« Reply #482 on: May 04, 2014, 20:24:26 »

Pa minibusi ne mogu da pokriju ni 40% polazaka sa svojim voznim parkom, prije će biti da će autobus ponovo na liniju Hadžići-Ljubovčići koja ima malo putnika i za minibus. Čak mislim ako dođe 35 autobusa da će jedan i na trolejbusku liniju Otoka-Dobrinja jer jedan trolejbus vrti svako sat.

Jedan ako bi išao trasom linije 42 može vrtiti svako 40 minuta, a ako bi vozio u paru sa trolejbusom trasom linije 108 mogao bi se ponovo postići interval od 30 minuta.

Tek u budućnosti možda dođe i do spajanja autobuskog i minibuskog sektora jer će minibusi kad tad seliti iz Brodske, i tu bi se moglo razmišljati o kombinovanju autobusa i minibusa na određenim linijama po potrebi kao što radi Centrotrans.

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
man 464
Mehaničar

« Reply #483 on: May 05, 2014, 13:34:03 »

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/vec-20-dana-autobusi-gras-a-nikako-ne-voze
PROBLEMI STANOVNIKA PODHRASTOVA

Već 20 dana autobusi GRAS-a nikako ne voze

Stanovnici Podhrastova već mjesecima nemaju redovan gradski prijevoz. Razočarani građani Višnjika, Bjelava i Podhrastova kazali su nam da u posljednjih 20 dana nikako nema autobusa koji bi trebali kretati ispred Doma Oružanih snaga BiH.

- Uvijek su bili neredovni. Na stajalištu kod Studentskog doma "Bjelave" čekao sam i po sat vremena sve dok ne naiđe kombi sa Sedrenika. Riječ je o padinskim naseljima, gdje je prijevoz neophodan - kazao nam je stanovnik koji živi u ulici Zaima Šarca.

Osim ove, problema ima i na liniji Sutjeska - Vogošća, a pogotovo je to bio slučaj za praznike. Građani tvrde da autobusi na ovoj lokaciji voze skoro svakih 40 minuta, a od dispečera uglavnom dobivaju odgovore da su autobusi pokvareni.

14-ka, nije baš da nikako ne radi, taj bus je "leteći" i gdj god drugo zatreba on se šalje, i biće sve tako dok ne prorade Bare, kad bus za Bare proradi onda će on biti "leteći".
A Vogošća standardno, pretežno su tri busa i dva na Ilijašu +  Kamenica (koja istini za volju ide rijetko, pa i Ilijaški može se reć.), ali interval od 40 minuta može biti ispad (ili je prouzročen semaforom u Barama ili nešto drugo), jer kad su samo 2 busa idu svako pola sata... Opet ne bi trebalo da se desi da u 20 minuta ne naiđe ništa gras-ovo.
Troler
Mehaničar

« Reply #484 on: May 05, 2014, 20:39:09 »

Danijeva slika
http://www.novigradsarajevo.ba/site/vijest.php?akt_id=10063
http://www.bhbus.net/forum/index.php?topic=4217.msg145551#msg145551

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #485 on: May 06, 2014, 21:15:20 »

Sređeno i to Grin

Troler
Mehaničar

« Reply #486 on: May 07, 2014, 10:22:36 »

7 maj, ni traga ni glasa o doniranim busevima.

Na iETT-ovoj stranici nema ništa, a u Turskim medijima zadnja informacija iz sredine aprila, kako će biti 18.04. biti razmatrani zahtjevi Kantona Sarajevo i Liberije za donaciju vozila. Nisam našao jesu li usvojeni zahtjevi, ali to je ono vrijeme kad se govorilo da za dan-dva kreću posade put Istanbula.

Iako ima još osnove da vjerujem da će vozila uskoro stići, sve više se plašim reprize priče o Manovima plincima koji "za 15-tak dana dolaze" pa nikad ne dođoše.

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #487 on: May 07, 2014, 13:45:24 »

Ma niko ništa ne spominje osim sporadičnih priča da bi kao trebalo doci oko 30 vozila u jednoj etapi....vidjecemo. Daj Boze da naši vrli rukovodioci nisu nešto zajebali. Nebi me začudilo da neko iz vlade kantona (Bubica) opet nesto sabotira...
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #488 on: May 07, 2014, 15:09:42 »

Sreca u nesreci za GRAS pa je izborna godina i ne smiju ova govna od političara puno manipulisati, ali zasigurno ce razvlaciti koliko mogu.. Pa ne bi me cudilo da dodju tek pred izbore, i da nase poznate "brade" poziraju pored njih, i budu se hvalili kako su izlobirali neku donaciju..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #489 on: May 07, 2014, 18:05:18 »

pricao sam danas sam jednim vozacem i kaze da bi iza 15tog trebali doci..koliko je to tacno ne znam

Troler
Mehaničar

« Reply #490 on: May 07, 2014, 19:06:40 »

Ma kažu ovo kažu ono, eto ih za 10-15 dana, pa onda opet 10-15 dana i tako u nedogled, a linije padaju.

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #491 on: May 07, 2014, 19:11:09 »

Sreca u nesreci za GRAS pa je izborna godina i ne smiju ova govna od političara puno manipulisati, ali zasigurno ce razvlaciti koliko mogu.. Pa ne bi me cudilo da dodju tek pred izbore, i da nase poznate "brade" poziraju pored njih, i budu se hvalili kako su izlobirali neku donaciju..

tako ce i biti najvjerovatnije....
man 464
Mehaničar

« Reply #492 on: May 08, 2014, 15:14:28 »

Drugi "prijevoznik" radi sa minibusom broj 175 na "cijelo" sa Drvenije, na pola iz Velešića, ali baš sam čuo kako se komentariše, jesu nam plaho pomogli, kuponi nam ne važe, bilo je 2 putnika u njemu kad smo ga sreli kod Skenderije, ne znam kako im se isplati, bezveze vozaju, jer karta jest 1,20, ali rijetko ko se odluči da ide sa njim jer većina ima karte a i de rijetko, svako sat, tako da ga grasov uzima i za krug...
Ikarbus IK206
Pješak
*

.

« Reply #493 on: May 08, 2014, 18:21:07 »

Direktor GRAS-a Hadžićanima obećao 15 novih autobusa

Na dnevnom redu bila je i Informacija o radu KJKP "Gras" d.o.o. Sarajevo na području općine Hadžići za 2013. godinu.

Vijećnici su bili jednoglasni u stavu da je stanje u toj oblasti na području općine Hadžići katastrofalno te je usvojen zaključak da se nadležni iznova podsjete na alarmantnu situaciju i preduzmu mjere u vidu poboljšanja gradskog saobraćaja.

Sjednici je prisustvovao i direktor KJKP "Gras" Avdo Vatrić koji je obećao napraviti akcioni plan i prijedlog mjera poboljšanja gradskog saobraćaja za područje općine Hadžići.
"Mi bismo trebali u narednom periodu, tačnije do kraja maja, dobiti 15 novih autobusa iz Istanbula. Mogu vam obećati da ću sva vozila koja nam dođu preusmjeriti na općinu Hadžići s obzirom na veliki broj ispuštenih vožnji", kazao je Vatrić.
   http://www.klix.ba/vijesti/bih/direktor-gras-a-hadzicanima-obecao-15-novih-autobusa/140508105

man 464
Mehaničar

« Reply #494 on: May 08, 2014, 18:44:52 »

Mogu vam obećati da ću sva vozila koja nam dođu preusmjeriti na općinu Hadžići s obzirom na veliki broj ispuštenih vožnji", kazao je Vatrić.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, ne vjerujem, koja nebuloza, sva ću vozila preusmjeriti za Hadžiće, a tamo već sve ide po redu vožnje, ne vjerujem, da se nije možda zapitao jel mu fale vožnje na linijama koje ne rade.

Na Hadžićima sam siguran da 90% ide po RV, a na 15b,16,17b,20,20b,21b,27b,36,39,41a znam da 100% ne ide po redu vožnje.
« Last Edit: May 08, 2014, 18:51:03 by man 464 » Logged
Pages: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: