bhbus.ba
November 24, 2024, 11:32:43 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 56   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije (4)  (Read 161982 times)
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #705 on: November 19, 2013, 19:12:11 »

OPĆINA NOVI GRAD OBEZBIJEDILA AUTO-DIJELOVE ZA GRASOV AUTOBUS: USPOSTAVLJENA LINIJA STUP - ZABRĐE - SMILJEVIĆI

Nakon što je Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila auto-dijelove za popravku Grasovog autobusa, namijenjenog za javni gradski prijevoz, autobuska linija na relaciji Stup – Zabrđe - Smiljevići od jučer je ponovo u funkciji, na zadovoljstvo više od 2.500 stanovnika tih naselja.

Time je riješen problem stanovnika Mjesne zajednice „Naselje heroja Sokolje“, koji su više od mjesec dana bili prinuđeni da se na razne načine snalaze kako bi se prevezli do grada.

Naime, kako u javnom preduzeću Gras navode, autobuska linija bila je obustavljena zbog nastalog kvara na autobusu i nemogućnosti tog preduzeća da izvrši popravku vozila.

Kako bi se stanovnicima ovog dijela novogradske općine omogućio  javni gradski prijevoz , u rješavanje problema uključila se Općina Novi Grad, koja je za nabavku auto-dijelova iz  budžetske rezerve izdvojila 7. 000 KM. U ovu cijenu uračunata je i kupovina novih guma za autobus koji će saobraćati od Stupa do Smiljevića.

„Bez obzira na stanje u kojem se trenutno nalazi javno preduzeće Gras i na činjenicu da će biti potrebno puno napora Vlade Kantona Sarajevo da se stanje u ovom preduzeću riješi, naši građani svakodnevno i dalje koriste usluge Grasa. Općina je bila dužna da na neki način reaguje na njihove zahtjeve. U dogovoru sa menadžmentom Grasa uspjeli smo da osposobimo autobus koji je vozio na liniji Stup – Zabrđe – Smiljevići. Na naše zadovoljstvo on je od jučer počeo ponovo saobraćati na toj relaciji“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić.

OPĆINA NOVI GRAD
« Last Edit: November 19, 2013, 19:21:44 by MAN Lions coach » Logged

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Ikarbus IK206
Pješak
*

.

« Reply #706 on: November 19, 2013, 19:54:54 »

GRAĐANI NEZADOVOLJNI PRIJEVOZOM DO VOGOŠĆE
Autobus čekaju po 40 minuta 
Danima se građani koji putuju od Sutjeske prema Vogošći GRAS-ovim autobusima smrzavaju na stanicama čekajući prijevoz. Kako nam je kazala jedna sugrađanka, nerijetko čeka i po 40 minuta jer na ovoj vrlo frekventnoj liniji saobraćaju tek dva autobusa.

- Ne želim plaćati kartu "Centrotransu" jer kupujem GRAS-ov kupon. S druge strane, ako bih kupila mjesečnu kartu u "Centrotransu", ne bi mi važila za tramvaje i trolejbuse. Ovo je sramota jer pošteno platimo, a prijevoza nemamo. Ministarstvo saobraćaja KS je glavni krivac za ovakvo stanje - kazala nam je Amina S.     

Našoj redakciji obratili su se i građani koji vozare na relaciji Park - Šip - Bušča, navodeći da autobusa nema već desetak dana. Iz GRAS-a su kazali da nemaju dovoljan broj vozila da bi redovno održavali sve linije.

- Činimo sve da vratimo linije. Problem nastaje kada se pokvari autobus, jer nemamo zamjensko vozilo - naveli su u GRAS-u. 
   http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/autobus-cekaju-po-40-minuta

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #707 on: November 20, 2013, 13:09:57 »

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #708 on: November 22, 2013, 20:25:31 »

Svečanim presijecanjem vrpce ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Jusuf Bubica i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić ozvaničili su danas zajedno sa mnogobrojnim stanovnicima ovog naselja početak rada minibuske linije koja će saobraćati na relaciji Briješće-Otoka.

Time je više od 6.500 stanovnika Briješća prvi put od nastanka naselja, dobilo gradski prijevoz.

Više od deset godina građani su tražili uvođenje kombi linije, ali nakon što je Općina kupila zemljište, izgradila kombi okretaljku, uradila proširenje prilazne saobraćajnice i pribavila sve potrebne dozvole, linija je od danas u funkciji.

„ Sretan sam da smo danas obradovali stanovnike ovog naselja. Ova linija će im puno značiti, posebno tokom  zimskih dana. Bez obzira na stanje u kojem se nalazi preduzeće Gras, pokazali smo, baš onako kako to i naš Program obnove Općine Novi Grad ističe, da možemo zajedničkim snagama, i u ovom slučaju uz pomoć ljudi iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo uspjeti uspostaviti jednu novu kombi liniju“, kazao je načelnik Efendić.

Ministar Jusuf Bubica kazao je da će sve učiniti da minibuska linija za naselje Briješće nikada ne prestane raditi. „Ne sjećam se kada sam nešto manje uradio, a da sam pri tom bio sretniji i zadovoljniji nego sada. Ovakvu radost građana do sada nisam vidio“, rekao je ministar Bubica.

Pomoćnik direktora za saobraćaj u preduzeću Gras Hasan Bašić izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta koji je od velikog značaja za građane.

„Mi u Grasu nismo bili svjesni toga koliko vam znači ova linija i koliko ste bili u pravu, kada ste tražili njeno uvođenje. Zajedničkom koordinacijom i dogovorom stručnih ljudi iz Općine, nadležnog ministarstva i Grasa uspjeli smo da nađemo rješenje da ovu liniju pustimo u promet za potrebe stanovništva Mjesne zajednice „Briješće“, istakao je Bašić.

Tokom današnje svečanosti prigodan kulturno-umjetnički program izveli su učenici Osnovne škole "Behaudin Selmanović".

Odoh se udarati trolnom motkom po glavi.... Roll Eyes

neko_ceko
Pješak
*

« Reply #709 on: November 22, 2013, 21:14:14 »

Grin Koji je broj linije Brijesce - Otoka?
ikar353
Kondukter
**

« Reply #710 on: November 22, 2013, 22:15:14 »

86
Troler
Mehaničar

« Reply #711 on: November 22, 2013, 22:26:18 »

Zna li neko kojom trasom ide?

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
man 464
Mehaničar

« Reply #712 on: November 22, 2013, 23:52:55 »

U 17:00 sati g.b. 6 je redovito prometovao na linji 66/67, na liniji 86 nema vozila.  Roll Eyes
Osim ako ne ide nekom šklj trasom.
bikinjo
Pješak
*

« Reply #713 on: November 23, 2013, 14:34:03 »

zna li iko kad dolaze ovi iz Turske ,i imal kakvih  pozitivnih vjesti oko dolazka  tih  autobusa
Troler
Mehaničar

« Reply #714 on: November 23, 2013, 14:53:15 »

Zasad nema ništa novo, ako šta bude čuće se,

Ja se lično nadam da će doći 30-50 vozila, ali ne vjerujem Bubici & Co. Ono što se priča o 350 autobusa je totalna budalaština, jer toliko autobusa nema gdje ni da stane. Može biti da su se prepali priče da će GRAS-ovci odvajanjem od plate pokušati da kupe neke autobuse, pa da su pustili tu informaciju kako bi se GRAS-ovci predomislili i tako bi osigurali da GRAS-ov autobuski sektor potpuno propadne.

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #715 on: November 23, 2013, 16:54:36 »

Uskoro raspisivanje konkursa za čelnu poziciju
Produžen mandat NO GRAS-a, izbor direktora do 15. decembra

Starom sazivu Nadzornog odbora GRAS-a, predsjedniku Izetu Hormanu te članovima Džemi Pendeku i Mihajlu Krmpotiću Ministarstvo saobraćaja KS s Jusufom Bubicom (BPS), resornim ministrom saobraćaja, na čelu produžilo je mandat do 14. decembra.

Naime, zbog unutrašnjih sukoba u SDU, kojoj je prilikom preraspodjele političkih fotelja pripalo ovo preduzeće, još nije izabran novi saziv NO GRAS-a.

- Trenutna politička previranja unutar SDU mogla bi imati sudski epilog, što bi moglo potrajati, a zbog poznavanja problematike u GRAS-u, vratili smo stari Nadzorni odbor. Do 15. decembra moramo izabrati generalnog direktora pa će ovaj NO uskoro morati raspisati i konkurs za tu poziciju - kazao je Bubica.

Sadašnjem v. d. direktora Omeru Hadžiomeroviću (SDU) resorno ministarstvo je već dva puta produžavalo mandat, a, kako kaže Bubica, po Statutu se više ne može produžavati. Preduzeće je bez generalnog direktora nešto duže od godinu.

- U konkursnoj dokumentaciji koja bude dostavljena za generalnog direktora prilikom izbora nećemo više robovati stranačkim kadrovima, nego ćemo izabrati onog ko bude imao najbolje reference - istaknuo je Bubica.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/produzen-mandat-no-gras-a-izbor-direktora-do-15-decembra

Samo pročitati gluposti.
Neće robovati politici,a čeka da se politika odluči i dogovori šta će raditi.Fuj.

man 464
Mehaničar

« Reply #716 on: November 24, 2013, 12:32:21 »

Znam da je trenutna situacija u GRAS-u katastrofalna, ali bliži se dan preduzeća, ima li naznaka da će biti tradicionalne povorke "old-fashion" tramvaja... Jer obično se to poklopi negdje sa 25. Novembrom, ako sam u pravu 28.11. je tačan datum? Čak sam mislio da neće biti danas ili sutra možda?
Troler
Mehaničar

« Reply #717 on: November 24, 2013, 12:53:56 »

Prva nedjelja iza dana firme. Jedino je 2009 bilo čini mi se 6 decembra, to je bila prva parada nakon one nezgode.

Mislim da ove godine neće biti, nije bilo ni prošle.

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #718 on: November 24, 2013, 21:27:33 »

Nema od tog ništa koliko ja znam,jedino se malo uposlenici rekreiraju u sportu i tako,tj.takmičili se.

man 464
Mehaničar

« Reply #719 on: November 24, 2013, 21:48:18 »

Nek' se i ja "u vakat" stigoh provozati sa "Vašingtoncem" i onom replikom električnog...

Ako bi se šta promijenilo, molim te javi nam...  Wink
Pages: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 56   Go Up
  Print  

Jump to: