bhbus.ba
November 25, 2024, 00:53:58 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 56   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije (4)  (Read 162213 times)
Troler
Mehaničar

« Reply #555 on: October 03, 2013, 16:38:37 »

Bitno je pljuvati po GRAS-u!

A sve ovo što se događa ovih dana, isključenje struje, Bubicino upozorenje na nekakvu novu obustavu saobraćaja... Pitam se dali se sve to slučajno događa u vrijeme kad je prodaja kupona u punom jeku?
« Last Edit: October 03, 2013, 16:41:54 by Troler » Logged

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #556 on: October 03, 2013, 17:55:39 »

Kantonalno javno komunalno preduzeće Gras obavještava studente da pravo na subvencioniranje troškova prijevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju ostvaruju redovni i redovno samofinansirajući studenti upisani na visokoškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevo u školskoj 2013/2014. godini.

Zbog nemogućnosti dobijanja potrebne dokumentacije koja je neophodna za izdavanje studentskih iskaznica, iz Gras-a obavještavaju redovne studente upisane prvi put na fakultet u školskoj 2013/2014. godini (brucoše) da će za njih đačke iskaznice i kuponi iz septembra važiti do 12. oktobra ove godine, do kada su obavezni izraditi studentsku iskaznicu i kupiti kupon za oktobar.

Također, obavještavaju ostale studente da će postojeće studentske iskaznice važiti do 31. oktobra 2013. godine na osnovu kojih će moći kupiti kupon za oktobar.

Izrada iskaznica i prodaja studentskih kupona za mjesec oktobar 2013. godine počela je u ponedjeljak, 30. septembra ove godine na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja i Vogošća koja rade od 7 do 14.30 sati, a prijevozne karte preuzimaju lično studenti.

U narednim mjesecima prodaja studentskih kupona će se vršiti na svim prodajnim mjestima preduzeća GRAS, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP Gras-a.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #557 on: October 07, 2013, 15:54:09 »

Ovako radnici GRAS-a „maltretiraju“ studente u Sarajevu

Danas smo na našu e-mail adresu dobili pismo jedne naše čitateljice koja je odlučila da sa nama podijeli priču o maliverzacijama GRAS-a. Naime, sve se dogodilo danas, na Ilidži i Skenderiji, a njen e-mail vam prenosimo u cjelosti:

"Jutros sam svjedočila dvjema vrlo neugodnim situacijama ophođenjena GRAS-ovih radnika prema studentima.

Situacija jedan: Na prodajnom mjestu GRAS-a na Ilidži dolazi studentica koja želi kupiti mjesečni kupon za oktobar. Plava gospođa koja tu radi je hladno vraća ne želeći joj prodati kartu za mjesec oktobar, jer nema kupon od septembra. Šokirana onim što sam upravo čula nisam se sjetila zaustaviti djevojku i pomoći joj da kupi kartu. Dok sam došla na red već sam se pribrala i pitala sam gospođu kakva je to diskriminacija studenata i po kojem osnovu nije prodala kartu djevojci koja je imala iskaznicu Također, skrenula sam joj pažnju da možda nemaju svi studenti novac da kupuju kupone u julu, augusutu i septembru. Samo je šutila. Kada sam ušla u terminal otišla sam do glavnog dispečera i pitala ga po kojem osnovu dotična gospođa nije prodala kartu studentici. Rekao je da nikada nije čuo za to pravilo. Kada sam ga zamolila da skrene pažnju dotičnoj, ljubazno je odgovorio da hoće. Stajala sam još desetak minuta na terminalu, nije ispoštovao moju moblu.

Sitaucija 2: Izlazim iz tramvaja na Skenderiji tri djevojke stoje sa revizorima, jedna od njih plače. Stala sam i pitala šta se dešava. Dvije su brucošice koje nisu imale kartu i nasjele su na priču. Djevojka koja je plakala treća je godina studija i nije mogla kupiti kartu i planira danas da izvadi novu iskaznicu. Kada sam se počela raspravljati sa njima, jer sam istinski slaba na nepravdu, revizor mi je počeo "trljati o nos" Odluku da svi studenti mogu kupiti kartu sa starom iskaznicom. Pokušala sa mu objasniti situaciju kojoj sam svjedočila na Ilidži. Bezuspješno! Kasnila sam na posao i nisam mogla pratiti razvoj situacije do kraja, djevojka je ostala u suzama", stoji u e-mailu kojeg smo dobili od naše čitateljice.

Nedugo nakon objavljivanja ovog članka na naš e-mail se javio još jedan naš čitatelj koji je istakao kako se slično i njemu, tačnije njegovoj supruzi, jutros desilo na Ilidži, kada je krenula da kupi novi kupon za kartu svoga sina.

http://www.source.ba/clanak/1055250163216/vijesti/Ovako%20radnici%20GRAS-a%20%E2%80%9Emaltretiraju%E2%80%9C%20studente%20u%20Sarajevu/?ref=tiker

man 464
Mehaničar

« Reply #558 on: October 07, 2013, 19:15:56 »

Srceparajuća priča, fino je rečeno, brucoši koji imaju septembarski kupon mogu do 12 sa njim, a starije godine oktobarski kupit na staru iskaznicu, to što neko nije kupio za septembar njegov problem, a ovo sa ovom na kiosku godpođom, ako je tako on da je greška, mada uvijek treba uzet sa rezervom. Svima koji nemaju kartu u tramvaju treba rebnut 26,60...
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #559 on: October 07, 2013, 19:28:59 »

Maliverzacije....

Kako radnici GRAS-a maltretiraju studente,tako i studenti maltretiraju platiše jer dotična očito je doputovala do biletarnice bez karte. Wink
I još pored toga Boga pitaj koliko vožnji,sve džaba...
Žali Bože ljudi koji izvale pare unaprijed...
« Last Edit: October 07, 2013, 19:32:00 by MAN Lions coach » Logged

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #560 on: October 08, 2013, 18:39:15 »

Šef Sektora operacija Delegacije EU u BiH Holger Schroeder upoznao je danas zamjenika gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čamparu da je Evropska komisija donijela odluku da finansira studiju izvodljivosti o finansiranju Trebevićke žičare i iskorištavanju turističkih potencijala i buduće turističke ponude Trebevića kao simbola Sarajeva.

Izrada ove studije jedan je od preduslova za izdvajanje sredstava iz IPA- fondova (2014.-2020.) za realizaciju ovog projekta.

Sudionici sastanka su se složili da do kraja ove godine treba konačno definisati najracionalnije rješenje koje se tiče Trebevićke žičare, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Troler
Mehaničar

« Reply #561 on: October 09, 2013, 11:27:20 »

Iako su članovi NO GRAS-a, Uprave i Sindikata komunalne privrede preduzeća trebali početkom sedmice održati hitan sastanak s premijerom Suadom Zeljkovićem (SDA) te ministrima Jusufom Bubicom (BPS) i Zlatkom Petrovićem (SDU) da bi pokušali pronaći način za plaćanje računa za struju, obaveza za penziono i zdravstveno osiguranje..., od sastanka i razgovora, prema svemu sudeći, nema ništa.

Kako nam je kazao Izet Horman, predsjednik NO GRAS-a, premijer ih je odbio i uputio na ministre, navodeći da će s ishodom sastanka on naknadno biti upoznat.

- Što se mene tiče, sastanak s ministrima neću održati, jer nemaju ni volje ni kapaciteta za rješavanje problema. Samo sam uzalud trošio vrijeme na razgovore s Bubicom, koji nije pokazao volju da iznađemo način za rješavanje problema u preduzeću - kazao je Horman.

Inače, kako saznajemo, Omeru Hadžiomeroviću (SDU), vršiocu dužnosti direktora, članovi Nadzornog odbora preduzeća u ponedjeljak su produžili mandat na još dva mjeseca.

Federalno ministarstvo poništilo Bubicina rješenja

Kako saznaje "Avaz", Federalno ministarstvo prometa i komunikacija 12. septembra donijelo je rješenje po žalbi GRAS-a da im je ministar Jusuf Bubica nezakonito oduzeo deset gradskih linija i dao ih "Centrotransu". Prema odluci Federalnog ministarstva, poništena su rješenja ministra Bubice, a linije su ponovo vraćene GRAS-u.

U pitanju su sljedeći redovi vožnje: Ilidža - Rakovica - Kobiljača, Vijećnica - Dobrinja, Ilidža - Hadžići - Drozgometva, Sutjeska - Donja Vogošća, Ilidža - Tarčin - Vukovići, Ilidža - Sokolovići, Nedžarići - Dobrinja, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo, Ilidža - Hrasnica i Sutjeska - Vogošća.

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/zeljkovic-odbio-sastanak-gras-ovce-uputio-na-ministre

ATP Sibenik
Putnik
*

Obožavam Eurobusevi :)

« Reply #562 on: October 12, 2013, 17:54:30 »

Ima li još neka mapa linija osim one u temi Centrotrans. Može li mi neko reći na kojim stanicama stajaju linije 22 i 29 POSLIJE Vogošće? Hvala Wink

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #563 on: October 12, 2013, 18:39:22 »

Ja mislim licno da slajfas ovdje nekoga po forumu postavljajuci pitanja svaki put pitas za neku drugu liniju koja ti padne na pamet pa ti i drugi mislite sta hocete.
Imas mapu jedina je razlika sto fali trolejbuska linija 108,a njena trasa se poklapa sa trasom linije 103/107 do momenta skretanja za Otoku(Hrasno),a od tog momenta se poklapa sa linijama 102,101 od Hrasnog do Otoke iz pravca Trga i Jezera.

Troler
Mehaničar

« Reply #564 on: October 12, 2013, 18:56:42 »

http://i1111.photobucket.com/albums/h468/Adnan1807/GRAS_linije_sire_podrucje-1.gif
http://i1111.photobucket.com/albums/h468/Adnan1807/GRAS_linije_uze_podrucje-1.gif

ATP Sibenik
Putnik
*

Obožavam Eurobusevi :)

« Reply #565 on: October 12, 2013, 19:09:10 »

@MAN Lion's coach: Znate vi šta ja mislim? Ja mislim da vi očito nemate pojma! Mene baš zanima JGP u Sarajevu. Kupio sam extra za to dva zglobna autobusa i jedan solo (makete) samo da se igram kao da ja imam firmu i moji autobusi koje voze za Gras. I mene to sve zanima, jer kad dođem u SA da se ne izgubim među džamijama i čevapima!

(Možda je bilo malo OT, ali eto...)

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #566 on: October 12, 2013, 19:20:19 »

Ne raspravljam se sa razmazenom djecicom po forumu. Wink
A o mom pojmu,nemoj govoriti,kad si dobio shemu nisi je znao procitati,tako da povedes racuna o svom pojmu.

I nadam se da ce moderator na prijavljeni post o besmislenom poredjenju intervenisati.

Sto se tice dzamija,mogu ti biti orjentir,a ne da se izgubis.Wink
« Last Edit: October 12, 2013, 19:31:33 by MAN Lions coach » Logged

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #567 on: October 12, 2013, 23:51:03 »

Vršilac dužnosti direktora GRAS-a Omer Hadžiomerović (SDU) i predsjednik Skupštine preduzeća Safet Baltić (BPS) jučer su održali sastanak s resornim ministrom Jusufom Bubicom (BPS) da bi pronašli način da na vrijeme osiguraju novac za isplatu tekuće fakture "Elektroprivredi BiH” i tako spriječe novi kolaps saobraćaja na gradskim ulicama. Hadžiomerović je kazao da je Bubici iznio podatke o svim potraživanjima koje preduzeće ima od Vlade KS, a koja će biti dovoljna za isplatu fakture za potrošenu struju. - Nismo tražili ništa što nismo zaradili, sve je fakturirano i, ako budu isplatili na vrijeme, mi ćemo do 20. imati mogućnost da uplatimo plaću i topli obrok radnicima, kao i dio računa za električnu energiju. Onda bismo do kraja mjeseca platili i ostatak fakture za struju - kazao je Hadžiomerović. Na sastanku je bilo govora i o imenovanju novog NO GRAS-a, ali i o privremenim rješenjima za 12 gradskih linija koje je Bubica dao "Centrotransu", a konstatirano je da registar redova vožnje nemaju ni Ministarstvo saobraćaja KS ni GRAS. Bubica tvrdi da je nekolicini ljudi u interesu da skloni od menadžmenta GRAS-a i resornog ministarstva ovaj dokument. - Sad moramo raditi novi registar redova vožnje za 106 linija i, kada ga izradimo, onda ćemo biti obavezni da te linije damo na tender. Najteža činjenica je da GRAS neće moći učestvovati na tenderu,jer ima neizmirenih dugova prema državi. To će izazvati nove probleme i nezadovoljstvo radnika -kazao je Bubica. Vraćeni na 10 linija Željko Matoc, pomoćnik federalnog ministra za cestovni promet, kazao nam je da je Federalno ministarstvo kao drugostepeni organ utvrdilo da Kantonalno ministarstvo saobraćaja, kada je,početkom godine, GRAS-u nakon osmodnevnog štrajka oduzelo 10 gradskih linija, to nije učinilo u skladu s Pravilnikom o kriterijima, postupku i načinu usklađivanja registracije i ovjere redova vožnje. Zbog toga su GRAS-u linije vraćene. - Tada su im linije oduzete jer više od pet dana nisu prevozili putnike. Međutim, Federalno ministarstvo poništilo je to rješenje jer nije utvrđen razlog obustave saobraćaja. Ukoliko se pokaže da su radnici GRAS-a samovoljno blokirali saobraćaj, u tom slučaju će im biti izbrisani redovi vožnje -kazao je Matoc.

Troler
Mehaničar

« Reply #568 on: October 13, 2013, 00:19:47 »

Viti ti insekta, čega se sjetio nakon što je federalno ministarstvo poništilo njegova rješenja!

Čuj nestao registar redova vožnje pa moraju praviti tender za sve linije, a GRAS se neće moći prijaviti!

man 464
Mehaničar

« Reply #569 on: October 13, 2013, 12:44:06 »

Hahahahaha, nestali, moljci ih pojeli ahahahahaha,....
Pages: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 56   Go Up
  Print  

Jump to: