zeyd_96
Kondukter
|
|
« Reply #45 on: July 27, 2011, 10:34:23 » |
|
ova dva i još onaj volvo i to je to što imaju u voznom parku, bar mi je tako njihov vozač rekao bravo zejd za slike hvala Setra im je odlična bez mane jako mi se svidjela
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #46 on: August 07, 2011, 16:49:44 » |
|
Spominjao se neki noviji centroliner u Bissu, možda je to ovaj? KLIK 1KLIK 2
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #47 on: August 14, 2011, 13:00:47 » |
|
da obavjestim da sutra ili prekosura stizu novi higeri.... info mi je rekao jedan vozac zenicatransa
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #48 on: August 15, 2011, 16:30:10 » |
|
higeri su u zenici, li ne znam kad cemo ih vidjeti na drumu.....
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #49 on: August 15, 2011, 16:38:25 » |
|
nadamo se slikama čim prije zna li se koliko ih je tačno došlo?
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #50 on: August 15, 2011, 17:09:41 » |
|
ne znam ,,, znam samo da mi je sinoc jedan vozac zenitransa rekao da su dosli u zenicu, i da se ne zna kad ce na cestu, i naravno rekao mi je da jedan dolazi i na njegovu liniju to jeste zenica - klopce, gdje i ja zivim, to sada radi onaj crveni iveco vanhol... cini mi se da ih je doslo 10 ali ne znam.... da, i znam da su niskopodni.....
|
|
« Last Edit: August 15, 2011, 17:17:24 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #51 on: August 15, 2011, 17:18:05 » |
|
To su onda vjerovatno oni kao kod AP Gradiška
|
|
|
|
|
|
|
MAN TGA
Pješak
|
|
« Reply #52 on: August 23, 2011, 22:25:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #53 on: August 23, 2011, 23:19:05 » |
|
Izvinjavam se zbog pogresne informaciju u vezi Higer autobusa. Ocito je vozac znao zasto ce mi info pa me htjeo malo zeznut - tacna informacija jeste da su autobusi usli u BiH i da se nalaze u Banja Luci. Te bi sutra ili eventualno prekosutra trebali doci u Zenicu. Dok se sredi nesto oko tahografa. Dakle - autobusi su marke Higer, niskopodni, sa 49 sjedista, imaju klimu , i manuelni mjenjac.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #54 on: August 23, 2011, 23:48:31 » |
|
Izvinjavam se zbog pogresne informaciju u vezi Higer autobusa. Ocito je vozac znao zasto ce mi info pa me htjeo malo zeznut - tacna informacija jeste da su autobusi usli u BiH i da se nalaze u Banja Luci. Te bi sutra ili eventualno prekosutra trebali doci u Zenicu. Dok se sredi nesto oko tahografa. Dakle - autobusi su marke Higer, niskopodni, sa 49 sjedista, imaju klimu , i manuelni mjenjac.
niskopodni sa manuelnim mjenjačem? ? Ma to samo mogu "braca" Kinezi napraviti. Ako su niskopodni onda su to vozila koja su namjenjena za gradski saobracaj a ja mislim da ne postoji vise ni jedna barem malo ozbiljna firma koja se bavi proizvodnjom autobusa da u gradske autobuse ugradjuje manuelne mjenjace...
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #55 on: August 23, 2011, 23:51:13 » |
|
Mislim da su to ipak prigradski autobusi, te da će se u istu svrhu i koristiti....
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #56 on: August 24, 2011, 01:49:41 » |
|
I ja mislim da su to autobusi za prigradski saobracaj, kako je i najavljeno, nego eto info koju imam sam prenjeo. Ako ih je neko vidio u B.luci neka nam pomogne, dok ne dobjemo slike. Ja cu se potrudit da sto prije kineze uslikam
|
|
|
|
|
|
|
sssh
Pješak
|
|
« Reply #57 on: August 25, 2011, 22:29:27 » |
|
parkirani su kod milicevica u b luci nesto je zapelo oko carine doslo je deset niskopodni medjugrdski za zenicatrans i jedan kratki 35 sjedista za jajce
|
|
|
|
|
|
|
Ins
Putnik
|
|
« Reply #58 on: September 03, 2011, 14:31:01 » |
|
Sa Sa-X: Zenicatrans nabavio deset novih autobusa HigerProbnom vožnjom ulicama Zenice, Javno komunalno preduzeće "Zenicatrans-prevoz putnika" predstavilo je danas deset novih autobusa marke "Higer". Radi se o investiciji od 2,2 miliona maraka, od čega su po 50 posto kreditnim zaduživanjem osigurali Općina Zenica i "Zenicatrans-prevoz putnika". " Autobusi su namijenjeni za prigradski prijevoz putnika. Imaju 49 sjedećih i 30 stojećih mjesta, opremljeni su euro-3 motorom i klimom i prvi su ovakve vrste u BiH", kazao je Jusuf Borić, direktor "Zenicatrans-prevoz putnika". Dobavljač autobusa kineskog proizvođača "Higer" bio je konzorcij "ITC Zenica - Biss Tours Zenica", koji je izabran putem tendera. http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/110902077
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|