man 464
|
|
« Reply #195 on: April 10, 2013, 09:53:28 » |
|
Ah vidio sam to kod sg 312... I U nl 313 kod centre se na taster kontrolišu lufteri... Ako nisu puno prešli onda nije puno para čak šta više jeftini su...
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #196 on: April 10, 2013, 10:20:42 » |
|
Zna li neko koliko vozila radi na komercijali u jednoj smjeni?
Jutros na 103 3 ili 4 zelena Eurolinera.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #197 on: April 10, 2013, 10:41:41 » |
|
Vala u ovih par dana sam se u svacemu vozio, od eurolinera, gradskih MANova, pa do turistickih neoplana i MANova, i mogu reci samo da jedva cekam svoj tramvaj.....
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
|
Ins
Putnik
|
|
« Reply #199 on: April 10, 2013, 13:52:27 » |
|
Nije mi jasno ovo neuvodjenje prijevoznika koji imaju prave gradske autobuse (Litva, GIPS, Zenicatrans, privatnici iz BL, Mostar bus, itd)?
Imam dojam da CTS stiti svoj "teritorij" od takvih?
Pitanje: da li je iko igdje ovih dana vidio CTS-ove gradske Sprintere?
|
|
« Last Edit: April 10, 2013, 15:48:50 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #200 on: April 10, 2013, 14:04:47 » |
|
naravno da cisti jer CTSu su puna usta konkurencije ali na linijama gdje oni drze monopol cine sve da ne dodje do "konkurencije" pa su tako potpuno ilegalno reketaški i razbojnicki onemogucili Zenica busu da ulazi u stanicu i oteli njihove polaske....
|
|
|
|
|
|
|
|
Manas
|
|
« Reply #202 on: April 10, 2013, 15:50:35 » |
|
Onaj MAN NL222 sto polazi sa Doma Armije je od Bus Comerca iz Viteza
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #203 on: April 10, 2013, 15:54:47 » |
|
Kao što sam mislio. Franc i Bus komerc dođu kao jedna firma ako se ne varam.
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #204 on: April 10, 2013, 16:05:11 » |
|
Ovdje bolan niko nije lud da radi za te pare po kilometru...ispade da zglobni bus dnevno zaradi 450 KM, a barem pola od tog iznosa ode za gorivo. Ko je tu lud da radi? Ide li neki procenat od karata prevozniku? To se mulja masovno....
|
|
« Last Edit: April 10, 2013, 16:07:59 by Mustafa YJM »
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #205 on: April 10, 2013, 16:14:25 » |
|
Pa da ti kažem,mediji su objavili prvo da je besplatan prevoz. Radi se o tome,da je u slučaju CTS-a,dato im 12 linija koje su u postupku usklađivanja među njima i 31e;koja je komercijalna.Tamo se karte naplaćuju,ali tek dan kasnije je to detaljnije rečeno. Dalje,ko nema nikakvu kartu,nikakvu pretplatnu GRAS-ovu ili CTS-ovu,mora platiti 1,60KM na bilo kojoj liniji. Koliko sam ja mogla vidjeti,u vozilima u kojim sam se vozala,upravo se prodaju karte CTS-a,nikakvog drugog prevoznika. Meni stvarno nije poznato kako se njima plaća,da li daju porez na promet,ko vozače obezbjeđuje sa boravkom i dr.stvarima.
|
|
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #206 on: April 10, 2013, 16:22:55 » |
|
Ovdje bolan niko nije lud da radi za te pare po kilometru...ispade da zglobni bus dnevno zaradi 450 KM, a barem pola od tog iznosa ode za gorivo. Ko je tu lud da radi? Ide li neki procenat od karata prevozniku? To se mulja masovno....
Mustafa ti si se malo zeznuo u proračunu. Smjena npr na Buca potoku ima 107 kilometara eh pa ti skontaj "puta tri" smjene znaci oko 320 kilometara po 4 KM to je malo više od tvojih 450 KM, na to ide procenat od prodatih karata koji postoji sigurno, tako da se prevoznicima definitivno isplati jer da ne isplati nebi vozili
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #207 on: April 10, 2013, 16:34:31 » |
|
Koliko se onda može preći na tramvajskoj liniji Ilidža - Vijećnica? Tu ima najviše stajanja i najsporije se ''prelaze kilometri'' ako se ne varam.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #208 on: April 10, 2013, 16:44:40 » |
|
ma bez obzira kako se prelaze oni se prelaze jer ima red voznje odnosno broj krugova znaci neces manje kilometara preci ako vozis sporije samo ces ih sporije preci. A sto se tiče te linije mislim da krug dodje oko 35 kilometara nisam siguran a prelaze se 4 kruga za smjenu
*ZABRANJENO CITIRANJE ZADNJEG POSTA
|
|
« Last Edit: April 10, 2013, 16:49:12 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #209 on: April 10, 2013, 16:46:25 » |
|
http://www.klix.ba/vijesti/bih/centrotrans-nije-bilo-namjernih-ostecenja-na-vozilima/130410062Iz Centrotrans Eurolinesa nam poručuju da je 40 njihovih vozila uključeno u gradski saobraćaj i da red vožnje dogovaraju s Kriznim štabom Vlade Kantona Sarajevo. "Naši vozači nemaju problema ni s putnicima ni sa zaposlenicima GRAS-a. Do sada smo imali sitnih oštećenja na našim vozilima zbog velikih gužvi, ali namjernih oštećenja nije bilo", izjavio je za Agenciju FENA izvršni direktor tehničke službe Centrotrans Eurolinesa Ibrahim Kerla. Centrotrans Eurolines, dodaje Kerla, također pruža tehničku podršku alternativnim prijevoznicima iz Banje Luke, Tuzle i ostalih gradova u smislu servisiranja i popravki vozila.
|
|
|
|
|
|
|
|