Odavno nisam ništa šarao u ovoj sekciji pa evo jedna reportaža od mene.
Dakle išao sam u Budimpešti na tri dana i dvije noći. Izlet su zajedno organizovala Buena vista, Sol Azur, Biss tours i Transturist. Čudan izbor al et tako ti ga dođe. Mislio sam da će Biss tours voziti, međutim zbog studentskog pohoda na Rim i općenito vanrednih za Italiju, vozio nas je Transturist iz Tuzle. Na kraju se ispostavilo da je to bilo i bolje, uzme li se u obzir sjedišta MANova i pretrpanost u Irizarkama.
Dakle, polazak je bio u četvrtak 28. februara ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Naravno to je bila i prilika da se slikam sa "svojim" busom. Kao što sam napomenuo i ranije - ovaj starliner je nezgodan za slikanje sa blicom zbog svojih traka, ali sigurnost prvo.
S druge strane, unutrašnjost i udobnost su bili maximalno dobri, a i vozačka posada je bila na vrhuncu.
Čim smo ušli u Budimpeštu prvo što sam primjetio je ogroman broj s(z)olarija. Bukvalno ih ima na svakom koraku.
Ovo je sinagoga u Budimpešti i ona je najveća sinagoga u Evropi
Stadion Ferenc Puškaš, koji će se nažalost uskoro rušiti, jer je već zastario i disfunkcionalan je prema pravilima FIFA i UEFA.
Prije prijave u hotel, svratili smo do Arena Mall, šoping centra. Naravno tu sam iskoristio priliku da zajedno slikam naše buseve