Danas sam ne planski morao krenuti za Gracanicu, jer imam ovdje kuci nekih obaveza tokom vikenda, tako da nisam nista bio planirao , pa tako ni prevoz, tako da sam danas poslije obaveza na fakultetu krenuo na autobusku, znam da ima Avis u 15:00 krece, a na autobuskoj sam se sjetio da ima i Bosna Turist u 14:00 za Orasje ali ide preko Gracanice tako da sam se odlucio tom linijom da idem, jer cu ipak prije doci i kuci i sve , a usput da i snjima putujem i da vidim situaciju ...
Danas je , vjerovatno zato sto je petak dosao Jetliner , putnika je tokom citavog putovanja bilo, izlazili ulazili itd, Jetliner po meni u veoma losem stanju, napravio sam par slika unutrasnjosti, i vidjet ce te o cemu pricam, na podu puno puno zvaka sljepljenih, sjedala iscjepana i isarana, zadnja "klupa" gdje sam ja sjedio je katastrofa, sjedala su razvaljena i nisu vise jedno, nego se sastoji iz vise djelova, svih 5 sjedala u zadnjoj klupi... Slikao sam i to pa ce te na slici vidjeti o cemu govorim. Inace sto se tice vremenski brzo se dodje, u Doboju smo presjeli u Sprintera zelenog, fino uradjen sprinter, unutra i TV i za svakog putnika svjetlo, stimanje puhanja, zvucnik , vrata klizna su na elektronski pogon, tako da vozac pritiskom na tipku otvara i zatvara vrata, takodjer ima i ugradjen TV i fino ide ... od Doboja za Orasje je nastavio Sprinter ... Sto se tice osoblja, pravo ljubazni vozaci, cijene po meni su pristupacne i realne, naime od Sarajeva do Gracanice cijena povratne studentske je 21 KM... usporedbe radi ... Avis-ova studentska karta u jednome smjeru iznosi 14 KM na istoj liniji, samo sto kod Avis-a nema u ponudi povratne karte, tako da po meni prevoz sa Avisom kosta putnika skuplje ... Evo sad slike ...
pod i prljastina i zvake sljepljene i ugazenje ...
isarana sjedista, tapacirunzi itd ...
jedno od sjedista u zadnjem redu, na klupi ... a sva izgledaju ovako, nego sam samo jedno slikao kao primjer ...
Slikano prilikom pauze u Maglaju od 10 minuta ...