BIH TOURS
Putnik
|
|
« Reply #30 on: December 03, 2012, 23:12:39 » |
|
ma imali smo i mi tama 260 hem težak em motor previše trošio a vukao je. A i trebas uzeti u ozbir 320 KS. Još plus prigradska linija, hajmo reć' stani-kreni, kad prebacujes u viši stepen ide gas do kraja posebno iz 2 ka 3 brzini. Ko će im znat možda im je potrošnja takva.
|
|
|
|
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #31 on: December 04, 2012, 12:10:35 » |
|
I taj motor sto je previse trosio sad prodajete na pik-u, jel tako?
|
|
|
|
|
|
|
|
BIH TOURS
Putnik
|
|
« Reply #33 on: December 04, 2012, 16:49:16 » |
|
I taj motor sto je previse trosio sad prodajete na pik-u, jel tako?
Nije tako ovaj motor sto prodajemo je bio u sanosu. Uradili mu generalku oko 5 000 KM u Bugojnu. Da bi kasnije autobus prokisnjava, i ne radi se o sanosu sto pise na prvoj strani da je u rashodu. A taj što je trošio smo prodali u staro gvožđe.
|
|
|
|
|
|
|
Samardzic
|
|
« Reply #34 on: July 23, 2013, 02:57:40 » |
|
Da li neko ima neko iskustvo sa ovim uredjajem, imam na dva autobusa, ali ne znam kako da ga programiram, imaju snimljene švabske relacije, ovaj na neoplanu ima neku karticu da se ubaci, ako neko zna nesto neka pise, sutra cu da postavim slike pa da vidite..
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #35 on: July 23, 2013, 10:36:58 » |
|
Treba ti softver za programiranje linija. Probaj kontaktirati proizvođača http://www.lawo.info/
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
Samardzic
|
|
« Reply #36 on: July 23, 2013, 19:21:49 » |
|
A kako se to unosi, mislim kako da spojim laptop na onaj aparat? ma pisao sam im ali nista ne odgovaraju, a nismo u njemackoj pa da mogu nazvat
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #37 on: July 23, 2013, 19:28:07 » |
|
Kad je vozilo novo dođe uz njega uputa za kodiranje displaya, kod većine autobusa koji su polovni displayi više nikad ne prorade drugog vlasnika, kad budete našli uputstvo onda možete dalje, do tada pokušajte naći nekog informatičara-programera koji bi vam to mogao pročačkati i napraviti.
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #38 on: July 23, 2013, 19:56:31 » |
|
GRAS bi trebao imati taj softver, Satra tramvaji imaju displeje LAWO.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
|
Samardzic
|
|
« Reply #40 on: July 23, 2013, 23:45:14 » |
|
Ovako izgleda taj uredjaj sa kojim se salta samo: A ovako izgeda tabla iznad: a sto se tice ovih prikljucaka ja mislim da je ovkav
|
|
|
|
|
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #42 on: July 24, 2013, 00:31:53 » |
|
Kad je vozilo novo dođe uz njega uputa za kodiranje displaya, kod većine autobusa koji su polovni displayi više nikad ne prorade drugog vlasnika, kad budete našli uputstvo onda možete dalje, do tada pokušajte naći nekog informatičara-programera koji bi vam to mogao pročačkati i napraviti.
Tu si u pravu.Ko programira ovo mogao bi znati uz odgovarajući software. Jer je evidentno da je potreban,ali sad...
|
|
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
Samardzic
|
|
« Reply #43 on: July 24, 2013, 00:42:50 » |
|
Ma nemam karticu, tako je doslo, ne znam ni gdje ima da se kupi ni sta ni kako pa se zato raspitujem ako mozda neko zna. ne mogu da nadjem na netu ni da neko prodaje.. Pa najbolje je novo pa da oni to ukucaju, ne bih se ja bunio
|
|
|
|
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #44 on: May 29, 2014, 14:47:55 » |
|
Lijepi su ovi novi Neoplanovi modeli , ali to više nije to , nema Mercedesovih agregata ...
Jarane Manovi motori su zvijeri, posebno oni u Citylineru, pogledaj malo lion's star autobuse od 1993 do 1999 to su najbolja auta, neuništivi.. Mislim da su čak Manovi motori nešto jači od Mercedesovi, ako se ne varam standardni Mercovi su 380ks.. Bregavin bijeli city ima Mercov motor od 380KS dok onaj ljubičasti ima Manov od 420, mislim da na ovom ljubičastom jos nije mjenjan, ovaj bijeli je imao nekih manjih problemcica.. Cityliner od Autoprevoz busa ima manov motor od 460KS, to su autobusi koji jedu asfalt..
|
|
« Last Edit: May 29, 2014, 18:02:15 by makljen1123 »
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
|