bhbus.ba
November 24, 2024, 05:09:03 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16   Go Down
  Print  
Author Topic: Tramvaji & Vozovi  (Read 63967 times)
man 464
Mehaničar

« Reply #150 on: June 29, 2012, 19:57:05 »

od sutra u saobraćaju na liniji Sarajevo - Mostar
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XSZh8FFkptc&feature=player_embedded[/youtube]

naravno trajanje putovanja je ostalo isto, samo je malo moderniji voz, i da, skuplja karta Wink

Zvanično od 2. jula počinje voziti niskopodni voz na relaciji: Sarajevo-Zenica-Sarajevo-Mostar-Sarajevo radnim danom, a subotom na relaciji Sarajevo-Mostar-Sarajevo. Nedjeljom neće raditi.
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #151 on: June 29, 2012, 21:33:26 »

s tim da Hrvatske željeznice nisu dale da saobraća za Metkoviće, pa će voziti ovu liniju....

man 464
Mehaničar

« Reply #152 on: July 02, 2012, 09:24:38 »

Danas je prvi dan zvaničnog prometovanja novog niskopodnog elektromotornog voza na relaciji Zenica-Sarajevo-Mostar-Sarajevo-Zenica. Iz Sarajeva je po voznom redu trebao poći u 08:05h ali je bilo kašnjenje pa je voz krenuo u 08:30h za Mostar: Slike u prilogu:

Iz Zenice za Sarajevo

Za Mostar iz Sarajeva

Almir
Moderator Podforuma
Mehaničar
*

« Reply #153 on: July 02, 2012, 10:09:38 »

Hvala Bogu da su ih već jednom pustili u rad, pa makar i do Zenice i Mostara samo neka rade da ne truhnu džaba.

man 464
Mehaničar

« Reply #154 on: July 02, 2012, 10:32:09 »

Nije ih već ga. Samo je jedan ovakav, a talgo vozovi (9 garnitura) stoje pa stoje, još se ne zna kada će u promet, bilo je nagađanja da će u avgustu ali čisto sumnjam......
Troler
Mehaničar

« Reply #155 on: July 02, 2012, 11:28:27 »

Hvala Bogu da su ih već jednom pustili u rad, pa makar i do Zenice i Mostara samo neka rade da ne truhnu džaba.

Pa dobro ovaj je i namjenjen za lokalni saobraćaj.

Što se tiče Talgo vagona, koji su namjenjeni za međunarodni saobraćaj, oni bi krenuli do kraja godine ali ih sad ugrožava odluka Hrvatskih željeznica da ukinu međunarodni saobraćaj na svojoj teritoriji što ŽFBIH dovodi u situaciju da su bespotrebno kupovali te vozove

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/intervju/hrvatske-zeljeznice-zele-nas-blokirati-

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
man 464
Mehaničar

« Reply #156 on: July 02, 2012, 11:30:35 »

Svakog dana, u svakom ogledu, HŽ nas sve više j*be.  Angry
man 464
Mehaničar

« Reply #157 on: July 07, 2012, 20:06:56 »

I tako sam ja putovao malo........ Ni manje ni više nego sa niskopodnim EMV-om....

7:30 je a na peronu čeka voz za Mostar...

I tako je pozirao sve do 8:05...

I još....

Pa opet....

Začu se pisak, a ja požurih da napravim još jednu sliku  i da se ukrcam u prekrasni voz sa još ljepšim enterijerom...

Nastavak u drugom postu, da ne pretjerujem sa brojem slika....
man 464
Mehaničar

« Reply #158 on: July 07, 2012, 20:13:45 »

.... kao avion...

... ustvari kao space shuttle...

... pa onda prvi razred u kojem sam putovao i nisam zažalio niti jednu marku što sam platio....

.. i iz vana...

...pa još malo prvog razreda...

... i još malo...

... a zatim udobna podesiva sjedišta

... i iz neobičnih poza...

man 464
Mehaničar

« Reply #159 on: July 07, 2012, 20:19:05 »

A sada: "kokpit"

... sa nizom prekidača i dodirnih panela...

... klizna vrata...

... displey...

... da se zna ko je Rade Končar....

... i na kraju jedna oproštajna, voz je predobar i preudoban i svakome bih preporučio da makar jednom isproba vožnju, a za poslije neće trebati nagovaranje....

I naravno vozna karta...

...sa popustom od 100% jer imam režijsku...

te sam samo platio 14 maraka rezervacije i doplate za poslovni voz...

« Last Edit: July 07, 2012, 20:31:19 by man 464 » Logged
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #160 on: July 07, 2012, 20:21:02 »

Žalosno je da smo fascinirani sa nečim što je svugdje normalna pojava,još žalosnije da nam traže pare da vozi van BiH,i najgroznije da Željeznice imaju minus od 1,8 milijardi maraka.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
man 464
Mehaničar

« Reply #161 on: July 07, 2012, 20:26:38 »

Žalosno sve osim ovoga" da smo fascinirani sa ovim vozom, koji je normalna pojava" koji BTW nigdje drugo na svijetu ne postoji nego u BiH i Hrvatskoj....

A tužno je to što su ŽFBH u dugovima, a još tužnije što im vlada ne uplaćuje doprinose...

Ali svaki čovjek ostane fasciniran kada nešto prvi put doživi i u potpunosti uživa u svemu i dobije sve što dugo nije mogao u odvratnim prljavim vagonima od prije rata...
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #162 on: July 07, 2012, 20:42:37 »

Žalosno sve osim ovoga" da smo fascinirani sa ovim vozom, koji je normalna pojava" koji BTW nigdje drugo na svijetu ne postoji nego u BiH i Hrvatskoj....

A tužno je to što su ŽFBH u dugovima, a još tužnije što im vlada ne uplaćuje doprinose...

Ali svaki čovjek ostane fasciniran kada nešto prvi put doživi i u potpunosti uživa u svemu i dobije sve što dugo nije mogao u odvratnim prljavim vagonima od prije rata...

Moram citirati

Ja nigdje nisam napisala da smo fascinirani vozom.
Nemoj mi prišivati izjave.

Žalosno da smo fascinirani nečim što je potpuna suprotnost onome što smo navikli tj. "odvratnim prljavim vagonima od prije rata".Ti vozovi su odslužili svoje u skladu sa vremenom u kojem su služili svima nama.

ŽFBiH nisu u dugovima radi doprinosa nego kriminala prvenstveno,doprinosi su tu najmanji problem.
A 1,8 milijardi nije tako mala cifra.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
man 464
Mehaničar

« Reply #163 on: July 07, 2012, 20:52:34 »

A o čemu se piše u ovoj temi?... al nebitno  Roll Eyes

Vagoni-potpisujem  Wink

A Narcis šta je ostavio iza sebe to je priča za posebne teme...... al, svi samo šute...  Lips Sealed

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #164 on: July 07, 2012, 21:12:56 »

Ja nisam u pubertetu da tolerišem tvoje ispade.
Upozorila sam te da mi ne heftaš poruku,nisam pomenula voz kao voz,već ono šta nudi.
To je mogla biti bilo koja marka voza...
Od udobnosti,prostranosti,higijene,praktičnosti itd.
Sa tim se samo još mi fasciniramo jer ne možemo vidjeti bolje.
Ja nisam.Meni je to normalno.
To ko je šta ostavio iza sebe,prvo krenuti od svjetskog hoštaplera Brankovića Nedžada pa nadalje.
Nisu oni sami,to je uhodana grupa lopova po javnim preduzećima.

P.S
Mislim da ne postoje ljudi koji ne znaju ko je Rade Končar...a pogotovo šta je KONČAR - Elektroindustrija.
« Last Edit: July 07, 2012, 21:14:48 by MAN Lions coach » Logged

Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16   Go Up
  Print  

Jump to: