Troler
|
|
« Reply #630 on: January 11, 2013, 18:56:15 » |
|
419 ode u garažu, vjerovatno je među zadnjima koji su ostali.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #631 on: January 11, 2013, 19:01:24 » |
|
Prođe i prije 10 min g.b. 464 za garažu....
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #632 on: January 11, 2013, 19:07:50 » |
|
a bokte, sad imamo tri struje: Hasanovce, radnike i građane. Niko ni s kim ccc
|
|
|
|
|
|
|
Manas
|
|
« Reply #633 on: January 11, 2013, 19:11:53 » |
|
Kako kazu Centrotrans vec pripremio vozila i moguce i veceras da pocne voziti
|
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #635 on: January 11, 2013, 19:13:38 » |
|
Kako kazu Centrotrans vec pripremio vozila i moguce i veceras da pocne voziti
Ma i da ubaci to će biti nezakonito baš kao i ovaj štrajk. Usput rečeno to će bit natrpano ko sardine..... Čekamo do sutra da vidimo šta će biti, uglavnom ludilo je.... Hvala Bogu da se makar to riješilo.....
|
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #637 on: January 11, 2013, 19:37:59 » |
|
na TVSA su evo pričali o tome, pa evo ukratko: Rešad Hujdur se izvinuo građanstvu, ali to je bilo neminovno. kako reče "zadnja borba za GRAS" Himzanija se samo žalio, žalio i žalio, ko da nema dnevnice "ko sebi"
Narod - razočaran.
iza 18 sati vanredna sjednica, što opet nije ništa novo. Premijer i vlada smatraju da je štrajk nelegalan (što znači negativan ishod po automatizmu za GRAS). Kaže da oni moraju objezbjediti alternativu građanstvu (vjerovatno se misli na ubacivanje GRASa). Najavljenje su i tužbe (ali kome?). Kako premijer smatra "prekid je samovolja pojedinih radnika" ( i premijer navija za stečaj?!)
Naredni sati su odlučujući, a sutrašnji dan sudbonosan....
Glupi premijer govori da anarhija vlada u GRASu već 15 godina - pa gospodine ko šalje rukovodioce u GRAS?
|
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #639 on: January 11, 2013, 19:43:44 » |
|
U jednom trenutku premijer reče "ili neće biti nas, ili neće biti (kratka pauza) druge strane." šta god to značilo.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #642 on: January 11, 2013, 20:06:27 » |
|
Premijer i Vlada su u pravu.Jer jeste nelegalan. Alternativa je potrebna jer neće Sindikat ucjenjivati Kanton. Tužbe,potrebno je tužiti Sindikat kom.pr.GRAS-a.Hitno.
Što se tiče "glupog premijera" nije on imenovao rukovodioce u GRAS-a.Koliko ja znam,on se nikada nije pitao za rukovodioce GRAS-a .Nema on ništa sa tim.
mislio sam na Vladu, ne na njega lično. A troler i ja sam to primjetio... poprilično je bio agresivno nastrojen prema GRASu. Evo sad iz priloga BHT-a - Vlada će pokušati pokrenuti saobraćaj do sutra, što se tiče nezakonitog štrajka biće sankcija, pa sad jel to znači da će i Himzanija dobit tužbu? Inače mi sad uloga Himzanije nije jasna? I na TVSA i na BHT govore da je Hasan VD, a ne direktor dok su pisani mediji pisali da je direktor...
|
|
|
|
|
|
|
Edin MAN
Kondukter
|
|
« Reply #643 on: January 11, 2013, 20:15:18 » |
|
Ma dosadni su vise sa njihovim strajkovim -.-. Koda su ona jedina firma u Kantonu Sarajevo da ne primaju redovne plate , malo se GRAS-ovci osilili.Treba ih sve otpustiti !!
|
|
|
|
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #644 on: January 11, 2013, 20:16:26 » |
|
Sad ću ti ja objasniti:
Hasan nije Direktor,jer konkursna procedura nije gotova,a Adisu je danas svakako isticao 2-mjesečni mandat VD-a(koji je produžavan od kada je Kadić podnio ostavku-svaka dva mjeseca,a NO ga imenovao za VD).O tome odlučuje NO i odlučio je da imenuje Hasana. S tim da po svim pravilima,uključujući vrijeme i proceduru za imenovanje Direktora ne može biti duže od 6 mjeseci VD na čelu firme.Tako je statutom regulisano.
Zeljković mi se ne čini agresivan,već odlučan da se prekine cirkus sa GRAS-om.
Sankcije mogu biti razne,pošto je Sindikat organizator snosiće odgovornost,biće i krivičnih prijava i na Himzaniju i ko ga slijedi.Ne znam šta će sada Uprava uraditi vjerovatno tužiti kao i prošli put Sindikat.
Što se tiče Adnana.On ti je predsjednik Sindikata komunalne privrede podružnice GRAS(pravi naziv). S obzirom da njegov sindikat broji preko 1000 ljudi (članovi) onda mu je bilo lako organizovati putem svojih satelita-radnika nezakonit prekid rada. On ti glumi Vegetu.Miješa se u sve.Potpuno nelegalno. Prvo,ovo nije se desilo danas,plan je razrađen prije nekoliko dana ukoliko se desi Hasan. Bubica mu nije ispunio želju,ali vjerovatno zato što ima razrađen plan za ovu situaciju,lik mudro igra.
|
|
« Last Edit: January 11, 2013, 20:18:24 by MAN Lions coach »
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
|