bhbus.ba
November 24, 2024, 19:06:31 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije (3)  (Read 282654 times)
bikinjo
Pješak
*

« Reply #135 on: September 15, 2012, 11:40:44 »

Znali iko imal išta od onih najavljenih Trolejbusa ,što se prićalo da će doći ,donacija iz Njemaćke.Hvala
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #136 on: September 15, 2012, 13:31:49 »

Nema,i nauci se pisati.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
man 834
Pješak
*

« Reply #137 on: September 15, 2012, 14:08:48 »

Ja neznam sta je sa tobom MAN Lions coach ponasas se isto kao da si ti najpametniji-ja ovdje. Ti sve znas ti ovo ti ono ,ja se skroz rijetko javljam ali dosta pratim ovaj forum ali sam sam primjetio da ti svako na ovom forumu smeta ako nesto pita,ako je stavio nekakvu sliku ako je neko neku rijec pogreno napisao itd..itd..Vjerovatno sam i ja ovdje nesto pogreno napisao pa me ispravljaj molim te???
Troler
Mehaničar

« Reply #138 on: September 15, 2012, 14:55:14 »

Znali iko imal išta od onih najavljenih Trolejbusa ,što se prićalo da će doći ,donacija iz Njemaćke.Hvala

Ja mislim da je GRAS pregovarao s namjerom da te trolejbuse dobije kao donaciju jer se ne isplati kupovati 25-26 godina stare trolejbuse.
Eh sad što je neko pustio informaciju to je druga stvar. Vjerovatno su ovi iz GRAS-a novinarima prenijeli da pregovaraju oko donacije, a novinari prenijeli kako je GRAS dobio donaciju 20 trolejbusa (u pitanju je 12 trolejbusa.)

Grasovcima bih preporučio da drže Salzburg na oku i da pokušaju sa njima stupiti u kontakt. Možda dobiju i donaciju. Ne vjerujem da će kod njih još dugo voziti trolejbusi Graf & Stift - kiepe 1990-94 godišta. Neke malo starije su donirali Beogradu prije par godina.

Imaju ti trolejbusi sličnosti sa ovim našima SL172.

Za razliku od autobusa, mislim da je polovan trolejbus malo teže naći, pogotovo odgovarajući.

« Last Edit: September 15, 2012, 18:10:57 by MAN Lions coach » Logged

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #139 on: September 15, 2012, 16:11:39 »

STIGLI MINIBUSI NA CARINU

Baš je ekstra što su žuti. Valjda će ih čuvati kolko' tolko'.

Neoplan VIP Class
Troler
Mehaničar

« Reply #140 on: September 15, 2012, 16:33:03 »

Pa pošto je rađen za GRAS logično je bilo da su žuti jer žuta je GRAS-ova boja od 1994. Drugo je kad dođu polovnjaci raznih boja.

S obzirom na teren koji pokrivaju teško da će dugo izgledati "ko novi". Zadnji Otoyoli su već nakon 3-4 godine izgledali ko da imaju 10.

Garažni brojevi pretpostavljam, 100-109, ali to ćemo vidjeti uskoro.
« Last Edit: September 15, 2012, 16:35:06 by Troler » Logged

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #141 on: September 15, 2012, 17:19:07 »

Ja neznam sta je sa tobom MAN Lions coach ponasas se isto kao da si ti najpametniji-ja ovdje. Ti sve znas ti ovo ti ono ,ja se skroz rijetko javljam ali dosta pratim ovaj forum ali sam sam primjetio da ti svako na ovom forumu smeta ako nesto pita,ako je stavio nekakvu sliku ako je neko neku rijec pogreno napisao itd..itd..Vjerovatno sam i ja ovdje nesto pogreno napisao pa me ispravljaj molim te???

Nisam to jedno,ti sjediš ovdje više od godinu dana,a jako malo učestvuješ u diskusijama,vjerovatno je tebi poznato i zašto?Ne znam zašto te onda iritira?
Meni ne smeta ako neko nešta pita,dalje ja sam moderator podforuma i neću tolerisati "stručne" komentare pojedinaca koji nisu u stanju ni da sijalicu zavrnu.
Imam potpuno pravo izbrisati neadekvatne fotografije,a mislim da sam ih i previše tolerisala svo vrijeme zar ne?
Naravno,neću ni dozvoliti da levati bombaju forum bezobraznim komentarima poput damir050 i slučaja Centralna banka.Ako ti smeta ne moraš se ni javljati.Jednostavno.
Drugo,ono što kažem su činjenice,a naravno pošto ima osoba koje pojma nemaju i vole se uvlačiti u stvari koje ne znaju,jel im se skrene pažnja,odma se malo nosom ispara nebo i izmudruje kako drugi pametuje.

Dalje,ja svoj život nisam ugravirala ovdje,da ga i moram trošiti i da mi je ovaj virtuelni svijet sav svijet.
Ovo je čisto moje slobodno vrijeme,a vjeruj kako je krenulo,neću ga više ovdje uskoro ni trošiti.
The Dubster mi je ponudio moderatorsku poziciju ovdje,a ja koliko mogu srediti neke stvari slike,postove presložiti i kako to već hoda vrlo rado i udijeliti info koji imam "iz prve ruke" i nije mi žao,a najmanje mi "smeta".

Druga bitna stvar ja jesam jedan od administratora GRAS FB stranice,i dosta sam položila nerava oko nje i nije mi nimalo žao,i mislim da je pristojno predstavljena iako nije zvanična,jer ja imam neke svoje oči kako je vidim.

Ugodno ti razgledanje foruma želim,a za ostale stvari možeš mi poslati PP jer nisam ni ja ljudožder.
Hvala.

I vozdra na ovu temu. Cool
« Last Edit: September 15, 2012, 17:33:34 by MAN Lions coach » Logged

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
man 464
Mehaničar

« Reply #142 on: September 15, 2012, 17:32:06 »

Drago mi je da su stigli, jer su potrebniji nego ikad.

mogu li ovu sliku okačiti na grasov fejsbuk?

Naravno Troler...
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #143 on: September 15, 2012, 18:11:38 »

Ja mislim da je GRAS pregovarao s namjerom da te trolejbuse dobije kao donaciju jer se ne isplati kupovati 25-26 godina stare trolejbuse.
Eh sad što je neko pustio informaciju to je druga stvar. Vjerovatno su ovi iz GRAS-a novinarima prenijeli da pregovaraju oko donacije, a novinari prenijeli kako je GRAS dobio donaciju 20 trolejbusa (u pitanju je 12 trolejbusa.)

Grasovcima bih preporučio da drže Salzburg na oku i da pokušaju sa njima stupiti u kontakt. Možda dobiju i donaciju. Ne vjerujem da će kod njih još dugo voziti trolejbusi Graf & Stift - kiepe 1990-94 godišta. Neke malo starije su donirali Beogradu prije par godina.

Imaju ti trolejbusi sličnosti sa ovim našima SL172.

Za razliku od autobusa, mislim da je polovan trolejbus malo teže naći, pogotovo odgovarajući.

Nadzorni je mijenjao teh.spec. u potražnji polovnih trolejbusa,pa se na kraju došlo do onih istih SL172 koji posjeduje.
I cijena ne smije biti veća od 15.000EUR-a po komadu.
Dalje hoće li se to plaćati,ili neće ja to ne mogu znati,i da li će se uspjeti nabaviti pogotovo sad,i da li će se prevrnut preko donacije.
Što se tiče novinara,ne znam ko im udjeljuje informacije pola-pola,iako su to stvari koje se u pravilu ne bi ni trebale iznositi javno.

I izvinjavam se na pogrešnom citiranju poruke.

sarajlija211
Putnik
*

« Reply #144 on: September 15, 2012, 19:34:58 »

Znao sam da će doći oni isti SL172. Ja mislim da će biti donacija pošto su to iskorišteni trolejbusi ali ne mojte me držati za riječ. Nisam siguran. Ono što sam ja htio pitati kada će pustiti na ulice one nove mini-buse?
« Last Edit: September 15, 2012, 19:36:37 by sarajlija211 » Logged
Troler
Mehaničar

« Reply #145 on: September 15, 2012, 19:51:02 »

Majke ti bolje da si samo pitao to što si htio pitati. Pustiće ih kad ih registruju i kad završe papire.
Za vozila koja su ranije stizala čekalo se mjesec-mjesec i po, a moguće da će sad to ići malo brže.

Ovo za trolejbuse, uopće nije sigurno hoće li doći. GRAS je pokušao da ih dobije kao donaciju, ali mislim da će ići teško pošto te trolejbuse ne prodaje firma SWS, nego biznismen koji je ta vozila kupio od SWS-a nakon povlačenja iz Saobraćaja. Piše ti koliko je GRAS voljan izdvojiti za te trolejbuse ukoliko ih ne dobije kao donaciju. ali poznato je da nisu pri parama.

sarajlija211
Putnik
*

« Reply #146 on: September 15, 2012, 19:54:23 »

Dobro. Izvini što pitam ali koliko dugo će trajati ta registracija?
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #147 on: September 15, 2012, 19:55:52 »

eehh Sarajlija se vratio sad ce biti zanimljivo Grin

Troler
Mehaničar

« Reply #148 on: September 15, 2012, 20:07:18 »

Dobro. Izvini što pitam ali koliko dugo će trajati ta registracija?

Sad sam ti gore napisao kako je ranije išlo. Mjesec-mjesec i po. Sad je valjda brže, možda budu spremni za sedmicu ili dvije.

Jedino se 1996 nije čekala registracija. Vozila su se na linijama mogla vidjeti na stranim tablama, kad sam se prvi put vozio u Ikarusu berlincu na 31 bio je na Njemačkim "export" tablama. Ali to je bilo drugo, poslijeratno vrijeme.

man 464
Mehaničar

« Reply #149 on: September 15, 2012, 20:23:35 »

Već ide brže.... IK-206 su stajali oko15 dana na carini, a ovi su odmah otišli......
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: