da i ja nesto kazem u vezi ovih linija i rasporedjivanja autobusa, vidim neki ovdje imaju pravo fino znanje koliko putnika gdje koji treba autobus i sta, ovako sto se tice breze i kaknja prvo treba vidjeti koliko se putnika preveze i kakva je situacija i sa nl313-15 velika je guzva, oni nisu udobni za tih linija ali mogu primiti dosta putnika sto je i potreba tih linija, ali sta god da se uradi u ovoj drzavi narodu ne odgovara, to je nas narod. Uvijek se nesto treba mjenjati i ima neko ko je pametniji od tog ko radi taj posao !!
Da se taj raspored vozila desava samo na Kaknju Brezi itd. Ne, Vise puta je Centroliner, sto bi rekli cistokrvni gradski bus, isao za Srebrenicu, MAN SU(neznam dalje) za Tuzlu, Stayer za Zenicu, pa onda Starliner za Zenicu, Isuzu za Amsterdam, Euroliner za isto za Amsterdam, Transliner Bec.... I onda reci onaj ko radi taj posao ima pojma. Meni se cini da taj ima na papiru samo registracije i koliko sjedista ima bus, i po tome raspoređuje, al hajd. I onda reci pravimo se pametni, pa naravno, bolje bi ja sa svojih 18 godina, i 0 godina radnog iskustva rasporedio ta vozila.
Nego brate ako vec neko iz CTSA prati forum, nek oni daju kompjuter covjeku koji rasporedjuje vozila, i link od bhbus-a "vozni park centrotrans - eurolines" pa nek te registracije s papira provjeri, hvala Bogu kako vidim za sva vozila imamo sliku, i kad vidi sliku onda odredi moze li to vozilo za Amsterdam, Centroliner za Srebrenicu, Starliner II za Zenicu itd itd itd.
Po meni - Citylineri, malo losiji - Zenica, Tuzla, Olovo, Visoko i koja bliza vanredna, i pokoja međugradska do 250 km u oba pravca
Citylineri malo bolji Bihac , kladusa, zajedno sa starijim MANovima Coachima.
Isuzui, Srebrenica, B. Luka, i te linije koje nemaju puno putnika
MANovi noviji van države, zajedno sa Ayatsima.
Štayere i Grafonje rasporediti po PJ Kakanj, Visoko, Ilijaš Olovo, zajedno sa Yetlinerima i Translinerom pokojim. i 303-kama
Translinere, Manove prigradske Na stanicu Sarajevo
Centrolinere grad zajedno sa MANovima gradskim, itd, to je nesto moje nako eto napamet, al kad bi sjeo da radim taj posao, sigurno bi bar za 50 posto radio od osobe koja ga radi,al hajd...
Nadam se da zbog ovog posta necu biti napadnut od strane administracije ili nekoga, jer samo iznosim ono sto mislim