bhbus.ba
November 24, 2024, 07:41:32 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Centrotrans - Razno/Diskusije (2)  (Read 317304 times)
damir050
Vodič puta

« Reply #945 on: June 21, 2013, 16:02:53 »

ovdje se radi  o predhodnoj  nabavci Man Lions Coacha i  cini mi se 2 Top Lions Coacha

Ante
Kondukter
**

« Reply #946 on: June 21, 2013, 16:17:33 »

U prethodnoj nabavci je nabavljeno 5 novih Lions Coach EEV a najavljuje se na ljeto 2 nova Lions Coach L EEV .  Wink
damir050
Vodič puta

« Reply #947 on: June 21, 2013, 16:42:20 »

naravno  da sam  mislio  na ove  kratke , isti  slucaj   kao  sa Neoplanovim modelima   trebalo mi je  najmanje 7 mjeseci  da naucim koji je  koji , tako isto  sa  ovim Manovima

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #948 on: June 21, 2013, 16:50:21 »

Dobro nemorate ponavljati 5 puta iste postove. Znaci službeno je da stize 5 manova. Druga informacija je da bi medju njima se trebala naci i 2 troaxa. Jedan za Amesterdam, drugi za Berlin.. Ostala 3 su dvoosovinci .. Zaista vise nema svrhe pisati nista o tome dok ne dodju i dok ne vidimo.

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Eh__
Pješak
*

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!

« Reply #949 on: June 21, 2013, 17:50:32 »

da kod svakog prevoznika mozes doziviti neugodnosti bez obzira jel privatnik il nije...Svaki privatnik se svim mogucim sredstvima pokusava ugurat na trziste pa tako i CTS...Imao sam i ja dosta neugodnosti sa njima jer svaki dan korisitim njihov prevoz...Samo malo gledajuci ovih zadnjih dana neke komentare ispade da je CTS najgori,da mrze gradane,da ih vrijedaju,da kradu..naravno ima i istne u ovome..ovo je samo neko moje kratko misljenje i nemoj da se neko nade uvrijeden jer mi to nije bio cilj Smiley

Nema razloga za uvredu, meni ni u džep ni iz džepa, kakav god da je CTS, samo govvorim onako kako je.
Što se CTS-a tiče postojalo je mišljenje da je to jedna ozbiljna, na visokom nivou firma, sa evropskim standardima; ALI kad imadoh priliku da se susretnem s njima prije 5-6 god. na putu od Jajca do Sarajeva, desilo se neprijatnost, pa se mišljenje o njima u sekundi promijenilo.
Naime, u Jajcu kupim kartu za Sarajevo, kad je došao bus iz Bihaća za Sarajevo, kažu nema mjesta za nas!? Kako to, kupiš kartu, daš novac i ne možeš ući! To je cilj, prodaj što više karata a hoće l’ putnici moći ući ili ne koga je briga, bitno je da je lova uzeta! Tu smo čekali 30min. dok je “pametna” gospoda skontala šta će uraditi i donijeli su “pravu” odluku a to je da par džentlmena sjedi na stepeništu busa, da bi par gospođa moglo sjesti!!! Pa zamisli molim te, da za finu lovu koja je otišla njima u džep, presjediš od Jajca do Travnika (ako se ne varam) u nikakvim uslovima (da li su tada mislili na policiju, da li će ih zaustaviti, hoće li ih kazniti, a sad pametuju nije kapacitet vozila ovoliki, nije ovo nije ono…!!!), a ako šta kažeš, zaspe te kiša riječi, kao AKO TI SE NE SVIĐA, MOŽEŠ IZAĆI!!! Par osoba, iako su kupili kartu su izašli i čekali su druge prijevoznike. OD TADA IH NE MOGU SMISLITI!
Uđem samo kad moram, da ne zakasnim na posao jer nije lako svaki dan se prebaciti sa K. glave u Koloniju, samo u jednom pravcu mi treba sat i po, i u drugom isto toliko, a ako je petak, kao što je danas pa budu gužve od Ciglana do Bara, eh tad znam putovati i po 2sata! Kaže Ubica da “olakša” građanima, bolje mu je bilo da je onu lovu što je dao CTS i ostalima za onih par dana dok je GRAS štrajkovao, dao GRAS-u i nabavio par autobusa, makar bi sad imali čime putovati, nego ovako, muči se dok ne crkneš! Doduše naši “sposobni političari” ništa drugo i ne znaj,6u osim da nas polako dave, iz dana u dan, a oni žive ko kraljevi! GAMAD NELJUDSKA!!!

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol! Cheesy
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #950 on: June 21, 2013, 18:23:13 »

Prva stvar: Najnezahvalniji za vozace je Gradsko-prigradski saobracaj. Toliko putnika prodje kroz autobus, i oni se jadni tu svasta nagledaju i cuju .. Kako god nekome nešto ne odgovara, onome nevalja muzika, nekom je glasna, nekom je tiha, neko voli slusati narodnjake, neko pop-rock.. Onom vruce, onom hladno.. I svak to vozacu kroz usi provuce .. Kad kupi putnike guzva, kad ne kupi, bahat bezobrazan, vaki naki.. Podjite o sebe, nemorate svaku sitnicu ovdje napisati. Ili u bilo kojoj drugoj temi.. Vidim nekome smeta sto se vozac nasmijao vidim nekome smeta sto se namrgodio .. Pa ljudi moji sto vozaci iz Sarajeva voze, to najmanje lici na ljude, to je stoka i ja im se stvarno divim. Ne znam sta se desilo od Sarajeva i onako fine carsije.

Sto se tice vase karte, tu vam nije kriv CTS, krivi su oni koji su vam prodali kartu. Trebao te vozac sjesti vrat da tebi bude ugodno.
« Last Edit: June 21, 2013, 18:31:11 by Setra 417 HDH » Logged

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #951 on: June 21, 2013, 18:28:33 »

Setra@ u potpunosti si upravu...i meni se mnogo puta desavalo da cekam u Zivinicama bus za Sarajevo pa dode iz Brckog,Doboja pun ko sibica i vec u njemu neki putnici stoje a ja sam kupio kartu na Autobuskoj Stanici...Znaci trebala je ta sto prodaje karte nazvati to vozilo i pitati dali ima slobodnih mijesta pa kad kaze nema da vam kaze ako hocete sacekajte drugi il idite sa ovim sto je pun...nemogu vozaci nekome reci hajde ustani da ovi sjednu sto su sad usli. Smiley
« Last Edit: June 21, 2013, 18:30:07 by Manas » Logged

Eh__
Pješak
*

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!

« Reply #952 on: June 21, 2013, 19:27:55 »

Prva stvar: Najnezahvalniji za vozace je Gradsko-prigradski saobracaj. Toliko putnika prodje kroz autobus, i oni se jadni tu svasta nagledaju i cuju .. Kako god nekome nešto ne odgovara, onome nevalja muzika, nekom je glasna, nekom je tiha, neko voli slusati narodnjake, neko pop-rock.. Onom vruce, onom hladno.. I svak to vozacu kroz usi provuce .. Kad kupi putnike guzva, kad ne kupi, bahat bezobrazan, vaki naki.. Podjite o sebe, nemorate svaku sitnicu ovdje napisati. Ili u bilo kojoj drugoj temi.. Vidim nekome smeta sto se vozac nasmijao vidim nekome smeta sto se namrgodio .. Pa ljudi moji sto vozaci iz Sarajeva voze, to najmanje lici na ljude, to je stoka i ja im se stvarno divim. Ne znam sta se desilo od Sarajeva i onako fine carsije.

Sto se tice vase karte, tu vam nije kriv CTS, krivi su oni koji su vam prodali kartu. Trebao te vozac sjesti vrat da tebi bude ugodno.

Karta je kupljena od njihovog osoblja na onoj maloj stanici u Jajcu, znači nemaju koordinacije u poslu, a ja kartu plaćam da SJEDIM ne da stojim! Mogu tako bilo koje vozilo zaustaviti i stajat do Sarajeva, za duplo manju cijenu od CTS!!
Znaš li koliko Turska ima velikih i malih prekogradskih preduzeća, privatnih naravno ali NIKAD AMA BAŠ NIKAD mi se nije desilo, što se desilo sa sitnim CTS-om! LJudi su uvezani, sve funkcioniše bez problema, a ovdje kad je riječ o GRas-u svak svašta smije reći al' onima koji upravljaju GRAS-om; Vladi, e njima ne smiju ništa reći ,al zato kad je CTS u pitanju, tad građani nemaju prava ništa reći što bi moglo naškoditi CTS-u!?Huh? Al polako, istina se sazna kad-tad, svi će otkriti pravo lice CTS, samo treba vremena!!
Toliko od mene...

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol! Cheesy
Troler
Mehaničar

« Reply #953 on: June 21, 2013, 19:36:41 »

Ma hajmo zanemariti vozače, to je od osobe do osobe, ali na jako prljav način su se gurali i ugurali na grasove linije, počevši od laži i podmetanja, naručene propagande za blaćenje GRAS-a, zaustavljanje GRAS-ovih vozila u vogošći itd.
Tu su i farbanje MAN-ova NL313, koje su potom predstavili kao novonabavljene itd...

Tvrdim da i je sadašnji nacrt zakona napravljen tako da Centrotrans zadugo ostane jedini mogući privatnik u kantonu Sarajevo. U Beogradu privatnik sa 15 autobusa u voznom parku može zadovoljiti i pružiti kvalitetnu uslugu a u Sarajevu sa 4 puta manje stanovnika prevoznik mora posjedovati minimalno 40 autobusa i 20 minibusa (gradskih i prigradskih) pa makar dobio linije na kojima treba samo nekoliko autobusa. To nema nigdje na svijetu.

Godinama se širila propaganda kako će biti sve divno, bajno, krasno kad Centrotrans uđe u gradski prevoz, kako mogu održavati svih 12 linija uključujući i onu jednu neprofitabilnu 31 (a to me se direktno tiče kao i 31e), a sa iste se povukli poslije 2 dana. Pa ako si dobio 12 linija u paketu 10 najprofitabilnijih, pa valjda možeš pokriti i 2 neprofitabilne.

Za ono što valja dobiće pohvale. Vozila nisu loša s obzirom na stanje GRAS-ovih vozila, Novocitiji imaju klimu kao i 2-3 centrolinera itd... Pohvalio bi i posadu prvog kratkog Centrolinera, djeluju mi uljudno i profesionalno, a kondukter mi nije razvukao sa vraćanjem kusura ko što neki imaju običaj.

Može nekome smetati pisanje nas nekoliko na forumu, ali ne zaboravite da smo mi korisnici gradskog prevoza najmjerodavniji da govorimo o tome.

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #954 on: June 21, 2013, 20:13:37 »

Na jednu stranu to, na drugu ovo sto se tice vozaca. Inace o tome nisam bas kopetentan ni pricati pa zato i ne zelim. Ali kazem onako kako stvari stoje sto se tice vozaca oba prevoznika i kazem da im nije sa narodom lahko, i ja hiljadu puta budem nadrkan bez razloga, a ne covjek koji se bori za koru hljebu, a kojeg zajebaje svako derpe.

Da li je u njihovom vlasnistvu AS Jajce?

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #955 on: June 22, 2013, 09:13:31 »

Jutros je otišlo za Igman(u organizaciji načelnika Novog SA) oko 30 vozila.Bili su Connecto,NL-ovi,Centrolineri solo i zglob,Steyr-i,Neoplani...
Imam oko 50-tak slika pa ću to postaviti nekad sutra kad budem kod kuće. Cheesy

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
man 464
Mehaničar

« Reply #956 on: June 23, 2013, 11:18:52 »

Jučer je novociti bio na liniji za Busovaču, oko 11 sati jučer sam ga vidio sa tom tablom ode ka bazi... vjerovali ili ne.
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #957 on: June 23, 2013, 14:18:52 »

Pa kad moze Novociti za Hrenovicu sto nebi mogo za Busovacau Cheesy

Troler
Mehaničar

« Reply #958 on: June 23, 2013, 14:36:00 »

Samo do Hrenovice je 48km, a do Busovače 60km

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #959 on: June 23, 2013, 21:23:03 »

Jutros je otišlo za Igman(u organizaciji načelnika Novog SA) oko 30 vozila.Bili su Connecto,NL-ovi,Centrolineri solo i zglob,Steyr-i,Neoplani...
Imam oko 50-tak slika pa ću to postaviti nekad sutra kad budem kod kuće. Cheesy

Pošto ubacih sve slike,red je i da pohvalim organizaciju,gdje je uz pratnju policije,kolona bezbjedno otišla na Igman i što je načelnik propratio svako vozilo.Vrlo profesionalno odrađen posao.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Pages: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: